Pune-ţi iaurt cu probiotice pe faţă

Iaurtul nu este doar un aliment, ci şi un ingredient  bogat în probiotice, tocmai bun de aplicat pe faţă, având un efect miraculos asupra tenului. Esteticienii au susţinut multă vreme beneficiile ingerării probioticelor, însă de acum încolo probioticele pot fi folosite de asemenea, local.

separator

Multe dintre companiile de cosmetice au început să producă game de îngrijire a pielii ce conţin probiotice.

7-masti-hidratante-pentru-sezonul-rece--Tenul-tau-le-va-adora-

Ce sunt probioticele?

Acestea sunt bacterii sau drojdii benefice, folositoare organismului pentru menţinerea echilibrului florei intestinale sau celei din căile vaginale. Probioticele au grijă ca bacteriile patogene, existente în organism, să nu se înmulţească excesiv. Iaurtul, chefirul, chişleagul conţin probiotice naturale care înlătură disbacterioza intestinală, restabilesc mucoasa intestinului, iar unele cercetări au determinat că ingerarea probioticelor combate înroșirea pielii, iritația şi inflamaţia ei.

Academia Americană de Dermatologie consideră că probioticele aplicate local sunt un nou remediu pentru frumuseţe, întrucât acestea scad sensibilitatea pielii, roşeaţa, inflamaţia şi oferă luminozitate. Probioticele reduc liniile fine, ridurile şi cresc elasticitatea pielii.

Deci, pot pune iaurt pe faţă?

Da, poţi. Aplicarea probioticelor pe faţă este un trend, însă nu unul nou pentru toată lumea. În India tradiţiile populare sfătuiau ca înainte de nuntă mireasa şi mirele să aplice iaurt și curcuma pe faţă pentru a da strălucire tenului. Iaurtul conţine culturi vii şi active de probiotice naturale, care se foloseşte ca o mască locală ce hrăneşte şi netezeşte pielea, reduce liniile fine şi crează luminozitate.

Poți încerca să-ți faci acasă o mască cu iaurt sau chefir

Bacteriile de genul Lactobacillus și Bifidobacterium sunt organisme vii, care ingerate sau aplicate local, au menirea de a reface echilibrul florei naturale a organismului. Acestea sintetizează vitamine la nivelul intestinului, întăresc sistemul imunitar, împiedică formarea compuşilor toxici şi cancerigeni. Alimentele ce conţin fibre dietetice sunt o sursă de hrană ideală pentru bunele noastre bacterii intestinale.

 

De ce juratul de la Master Chef se îmbracă în negru
Articolul anterior
Vera Brejneva merge la petreceri în compania fiicei mai mari!
Articolul următor