Remedii din bucătărie împotriva vergeturilor!

Vergeturile sunt niște leziuni liniare, apar cu preponderență pe partea superioară a brațelor, pe sâni, abdomen, fese, șolduri sau gambe.

separator
Deși există numeroase creme și tratamente scumpe care promit să te scape de această probleme, specialiștii îți propun câteva remedii naturiste.

www_mancare_ro_6572

Suc de cartofi

Taie o felie de cartof și freacă zona afectată. Așteapată câteva minute până când zeama de la cartof se usucă și abia apoi clătește cu apă caldă.

Zahăr

Amestecă o lingură de zahăr cu ulei de migdale și câteva picături de suc de lămâie. Masează pielea cu acest amestec, apoi lasă-l să acționeze 10 minute și clătește.

Aloe vera

Apariția vergeturilor indică faptul că pielea și-a pierdut elasticitatea, iar aloe vera ajută pielea să-și recapete elasticitatea. Poți adăuga în sucul de aloe vera și vitamina E.

Unt de cacao

Aplicaţi unt de cacao pe vergeturi. Acesta e un remediu vechi, care dă rezultate.

Zeamă de lămâie

Masați zonele afectate cu zeama de la câteva lămâi cu mișcări circulare. Așteptă 10 minute ca zeama de lămâie să intre în piele, apoi clătește.

Albușuri de ouă

Albușurile conțin proteine și aminoacizi care ajută la ameliorarea vergeturilor. Bate două albușuri apoi aplică-le pe piele cu ajutorul unui burete și lăsă-le până se usucă. Clătește cu apă călduță și aplică ulei de măsline pentru hidratarea pielii.

Ulei de ricin

Ca să diminuezi aspectul vergeturilor trebuie să hidratează eficient, în special zonele cu probleme. Astfel, o soluţie ieftină şi eficientă este amestecul de ulei de ricin şi ulei de migdale. Uleiul de migdale îl poți înlocui şi cu cel de măsline extravirgin sau cel de floarea soarelui presat la rece.

Morcovi

Această legumă poate deveni un tratament foarte eficient în ameliorarea afecţiunilor pielii, precum eczemele, rănile sau arsurile solare. Tot cu ajutorul morcovului poți estompa aspectul vergeturilor abia apărute. Rade doi morcovi, scurge sucul şi apoi aplică masca din pulpă, timp de o jumătate de oră, pe zonele afectate. Repetă procedura câteva săptămâni. După tratament, curăţă bine cu apă caldă.

Boabe de struguri

Un alt ajutor pe care îl oferă natura vine de la delicioasele boabe de struguri. Componentele lor nutritive hrănesc pielea în profunzime şi luptă împotriva deshidratării. Aplică pulpa de struguri pe vergeturi şi lăsă să acţioneze timp de 30 de minute.

Sursa:doctorulzilei.ro

Fiul de 10 ani a lui Alexandr Lucașenko a provocat reacții negative la concursul “Славянский базар”
Articolul anterior
Ce s-a găsit în brânzicile glazurate vândute în Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante