Remedii naturale pentru eczeme și psoriazis

Știm cu toții că nu există tratamente pentru vindecarea eczemelor și a psoriazisului. Aşa că cel mai bun lucru pe care putem să-l facem este să căutam cauza internă care declanșează aceste boli şi  să găsim remedii care să îmbunătățească condiția pielii.

separator
descărcare

Menținerea curată a pielii și hidratarea sunt factori extrem de importanți. De obicei, recomandările  pentru piele cu asemenea probleme sunt: vaselina minerală sau vaselina bazată pe petrol.  Vă recomand să înlocuiți produsele bazate/sintetizate din petrol cu alte ingrediente naturale, mai prietenoase cu pielea și mai eficiente. Există un ulei miraculos care ajută la îndepărtarea iritațiilor și previne apariția unora noi – Uleiul de Neem. Este extras din fructul și semințele arborelui Neem; este un ulei cu o înaltă putere de hidratare, antibacterian, antiinflamator și care previne”mâncărimile”, roșeața și inflamările, de asemenea înlătura durerea pe care suferinzii de psoriazis o cunosc foarte bine. Mirosul uleiului de Neem este destul de puternic, însă calitățile sale  sunt miraculoase. Cultura indiană folosește uleiul de Neem de mii de ani pentru boli de piele. Așadar ai nevoie de :

– 40 g unt de Shea
– 30 g unt de cacao
– 20 g ulei de ricin
– 30 g ulei de migdale dulci ( dacă nu găsești, ca alternativă poți folosi ulei din sâmburi de struguri)
-10 g ulei de Neem (presat la rece și raw)
– 1/4 de linguriță de vitamina E
– 5-10 picături ulei natural esențial de lavandă (opțional)

ATENȚIE!!!- Unii oameni pot avea reacții alergice la uleiul de neem, de aceea va rog să efectuați un test pe partea interioară a brațului, pe o porțiune mică. Amestecați foarte puțin ulei de neem cu ulei de măsline și apoi aplicați pe partea interioară a brațului, lăsați să acționeze 24 – 48 de ore. Dacă nu apare nicio reacție alergică, atunci pielea ta va primi bine acest remediu. Important de știut : să NU aplicați niciodată uleiul de Neem singur pe piele. Uleiul de Neem se folosește în cantități mici și NUMAI în combinație cu alte uleiuri, altfel poate cauza dermatită de contact. De aceea respectați cu sfințenie rețeta.
Dacă doriți ca această cremă să fie mai lichidă cresteți puțin cantitățile de ulei de migdale dulci. 10 grame de ulei de neem înseamnă un miros foarte puternic. Dacă nu-l puteți suporta, înjumătățiți cantitatea de ulei de neem la 5 grame.

Smiling young woman applies cream on her hands. On a white background.

Adaugați într-un vas pe baie de abur untul de shea, untul de cacao, uleiul de ricin și uleiul de migdale dulci. Când s-au topit puneți amestecul în frigider sau în congelator până când amestecul capătă consistența unei paste lichide și devine opac. Scoateți compoziția din congelator și folosindu-vă de un tel adăugați acum uleiul esențial, vitamina E și uleiul de neem. Uleiul esențial de lavandă va masca destul de bine mirosul puternic al uleiului de neem, mai mult, ajută celulele pielii să se regenereze. După ce ați amestecat bine, puneți într-un borcănel cu capac compoziția. Puteți folosi amestecul imediat.

10602646_930600300301056_2120906215_n
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician

 

Urmăriţi  pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Cum să înlături cefaleea şi durerile menstruale făcând presopunctură
Articolul anterior
Irina Hakamada:” Banii și dependența îți fură energia. Scapă de ele”
Articolul următor
Alte articole interesante