Ritualul de îngrijire al gheișelor

Este cunoscut deja faptul că femeile 

separator
japoneze au un ten impecabil. Pe lângă faptul că sunt norocoase din punct de vedere genetic, ele investesc foarte mult în produsele cosmetice. O femeie din Japonia cheltuie aproximativ 136 de euro anual, pe produse cosmetice, fiind cea mai mare sumă consumată la nivel mondial.

gh

Iată câteva din trucurile de frumusețe pe care le folosesc japonezele:

Folosesc tonic

Își încep ritualul de frumusețe utilizând un lapte demachiant sau un gel de curățare ce conține uleiuri naturale.  După aceasta își curăță tenul cu apă și săpun, spre deosebire de noi care folosim loțiune după ce aplicăm demachiantul. Ele inversează pașii, iar tratamentul este absorbit în profunzime în piele.

Petele pot fi tratate

Indiferent de vârstă, pielea acestora este albă și fără imperfecțiuni. Pentru a preveni acest lucru, folosesc produse cosmetice cu protecție solară ridicată, dar și iluminator pe bază de peroxid de hidrogen.

Alimentația

Tenul japonezelor arată impecabil și datorită alimentației organice. Multe femei din Japonia consumă, în fiecare dimineață, suc natural “verde”. Ele amestecă în blender 100 g de spanac, o legătură de pătrunjel, o banană, un măr și o portocală, după care adaugă 350 ml de apă. Sucul obținut îl consumă pe parcursul zilei.

Măști naturale

Un alt pas important în ritualul de înfrumusețare al japonezelor sunt măștile naturale. 88% dintre ele dedică minim 20-30 de minute pentru a-și îngriji tenul. Printre produsele preferate ale acestora se află măștile naturale, pe care le prepară din fructe și uleiuri naturale, pentru că hidratează tenul.

“Smoothie” de colagen

Femeile trecute de 35 de ani, aleg să consume colagen, o substanță naturală care se diminuează din organism odată cu trecerea vârstei. Acestea cumpără sticluțe de colagen și îl adaugă în mâncare.

Din boschetar în sex simbol
Articolul anterior
Proiectul Victoriashopping – motorul culturii de achitare cu cardul
Articolul următor
Alte articole interesante