Scorțișoara are beneficii nebănuite pentru frumusețe

Aroma de scorțișoara este vedetă mai ales în perioada iernii, însă foloasele ei se extind dincolo de gustul și de  mirosul care ne creează atâta plăcere.

separator

 
scortisoara-frumusete

Acnee

Scorțișoara are efect antimicrobian, ceea ce înseamnă că poate fi folosită în diferite măști pentru față , iar prima afecțiune pe care o combate cu succes este acneea. Acest ingredient este folosit în multe produse cosmetice menite să vindece neplăcuta boală dermatologică care distruge încrederea multor femei în ele însele. Pentru că bacteriile de la suprafața pielii intră în pori și sunt principalul dușman al unui ten acneic, scorțișoara face minuni și le elimină eficient, lăsând fața curată și strălucitoare.

scortisoara-1378732947Zgârieturi și juliri

În cazul în care nu ai la îndemână niciun antiseptic, poți pune pe zgârieturi scorțișoară, însă ai grijă la cantitate deoarece dă o senzație de înțepătură. Ea va curăța zona și va contribui la o vindecare mai rapidă.

Scorțișoara și îmbătrânirea

Extractul de scorțișoară poate încetini procesul de îmbătrânire. Cercetările recente au arătat că extractul de scorțișoară poate încetini acest proces într-o mare măsură, ceea ce înseamnă că reduce riscul apariției ridurilor.

Slăbire

Știai probabil deja că scorțișoara e recomandată în diete. Se pare că un singur gram din acest condiment este suficient pentru a regla nivelul zaharurilor din sânge și a scădea colesterolul. Consumă zilnic un cubuleț sau două de ciocolată neagră presărată cu scorțișoară. Această formulă te va ajuta să metabolizezi carbohidrații mai repede.

Dieta-cu-miere-si-scortisoara-1

Creșterea părului

Scorțișoara încurajează creșterea părului. Folosește săptămânal o mască din miere, ulei de cocos și scorțișoară și masează-ți scalpul ușor, lăsând ingredientele să își facă efectul. Nu te îngrijora dacă simți ușoare pișcături pe pielea capului, aceasta înseamnă că ingredientele își fac efectul.

Sursa

Pentru prima dată! O mireasă la Un Nou Început cu Unica!
Articolul anterior
Eșarfele cu aripi vor fi în vogă în această toamnă!
Articolul următor
Alte articole interesante