Secrete de frumusețe din toată lumea

Fiecare regiune sau țară păstrează cu sfințenie rețetele sale de frumusețe. Descoperă pe unele dintre ele, iar cele care ți se par potrivite ție, folosește-le pentru că îți vor părea cu adevărat uimitoare.

separator

Germania

Nemțoaicele folosesc zerul ca bază pentru măști și băi, acesta fiind întrebuințat și în alimentație. Adaugă 2 litri de zer în cadă și relaxează-te timp de 15 minute. Zerul hrănește și catifelează pielea.

sapun negruFranța

Franțuzoaicele folosesc săpunul negru obținut din uleiul de semințe de in. Acest săpun este foarte popular în fostele colonii franceze și este de obicei folosit în saloanele spa hammam pentru exfolierea corpului și îmbunătățirea circulației sanguine.
Un alt secret de frumusețe franţuzesc este să ții crema pentru ochi în frigider deoarece când o aplici rece, pe lângă efectele anunțate de producător, aceasta mai stimulează microcirculația și ajută la combaterea cearcănelor.

capsuniRusia

Pentru o piele frumoasă și strălucitoare rusoaicele folosesc măști din căpșuni, iar pentru un păr strălucitor folosesc pâinea de secară înmuiată în apă și fărâmițată până la o masă bună pentru a fi aplicata pe părul ud. Se clătește după câteva minute.
Sauna rusească implică și ea câteva tradiții printre care și folosirea mierii ca și component de bază pentru măștile de față și corp. Pentru detoxifiere se bea ceai de tei.

Taiwan

Femeile mănâncă și folosesc meiul, care este foarte bogat în calciu și vitamine, pentru înălbirea pielii și pentru a o păstra elastică și catifelată. Un exfoliant foarte popular printre femeile din Taiwan este o pasta obținută din făină de mei și apă.
Taiwanezele mai folosesc vinul de orez, mai bine zis pasta de la lichidul rămas după procesul de distilare a vinului de orez.

În Taiwan se consumă șoricul de porc fără de grăsime. Șoricul de porc este bogat în colagen și proteine.

Argentina

În ceea ce privește frumusețea naturală, argentinienii folosesc planta mate ca infuzie pentru ceai. Mate-ul este foarte popular și în Uruguay și Paraguay și este folosit atât ca ceai (conține poliphenoli care sunt antioxidanți), cât și în măști pentru hidratare și exfoliere.

11Thailanda

Thailandezii folosesc uleiul de tamarind în cadă, ulei care face pielea moale și strălucitoare, ajutând de asemenea și la diminuarea petelor maronii de pe coate și genunchi. Tumericul este folosit și pentru exfolierea pielii corpului. După astfel de tratamente pielea strălucește de sănătate.
Uleiul de cocos este folosit pentru protecție și ca tratament pentru păr.
Aloe vera este folosită pentru tratarea și înălbirea pielii, ajutând de asemenea și la tratarea problemelor de acnee.

 

*Citeşte mai multe articole pe blogul:  http://capsunica.com/

Primul selfie al Sofiei Rotaru în Chișinău
Articolul anterior
Remedii naturale pentru înţepături de ţânţari
Articolul următor
Alte articole interesante