Șocant! El este cel mai mare inamic al tenului

Dacă ai un ten cu probleme, iar coșurile și ridurile au devenit mai pronunțate, el este de vină- cel mai mare inamic al tenului. Nici nu intuiai că asta este cauza imperfecțiunilor pielii tale!

separator

Cercetătorii britanici au realizat un studiu recent în care au analizat efectele somnului asupra pielii, iar rezultatele sunt şocante. Oboseala se vede la propriu pe faţă. Somnul permite corpului să elimine toxinele şi să se vindece, iar când nu sunt respectate cele opt ore recomandate acest lucru nu este dus la capăt cu succes, de aici şi efectele nedorite.

Subiecţii care au participat la studiu au fost fotografiaţi după ce dormiseră opt ore noaptea. Apoi cu ajutorul unui aparat special le-a fost analizată calitatea pielii. După ce au dormit numai şase ore pe noapte timp de cinci zile s-au realizat alte fotografii, ce au scos la iveală efectele nocive asupra tenului. Astfel, s-a observat o creştere netă a ridurilor şi imperfecţiunilor, în medie cu 45%. La unele femei, cele două ore de somn în minus au dus la sporire cu 127% a numărului de coşuri şi cu 68 % a petelor de roşeaţă.

Şi asta nu e tot, lipsa somnului influenţează şi autopercepţia, astfel că voluntarii care dormiseră doar şase ore se simţeau mai puţin atrăgători.

sursa

Cei mai iresponsabili părinți din lume au fost adunați într-o colecție rară de fotografii
Articolul anterior
Ce spun medicii despre starea de sănătate a actorului Andrei Gaidulean
Articolul următor
Alte articole interesante