Sutienii îți fac sânii mai leneși. Un nou studiu

Porţi sutienul ocazional sau în fiecare zi, de dimineaţa până seara, indiferent de situaţie? Cele mai noi studii ne recomandă să renunţăm la el, măcar din când în când.

separator
Barbara-Palvin-model-lenjerie-foto-Victoria-s-Secret

Realizat de-a lungul a 15 ani, pe un eşantion de 320 de femei tinere, studiul a dezvăluit că femeile care au purtat sutien mai rar au sânii mai plini decât cele care au purtat sutien regulat. Cercetătorii au explicat că sutientul funcţionează la fel ca ligamentele sânilor şi de aceea purtarea lui le poate reduce eficienţa. Cu alte cuvinte, sutienul îţi poate face sânii mai leneşi, ducând în timp la lăsarea lor.

sutien-publimedia-shutterstock

Deci n-ar fi rău să găseşti momente pe parcursul zilei în care să-ţi laşi sânii fără această susţinere artificială.

Trebuie să găseşti activităţi care nu necesită purtarea lui. În primul rând, noaptea, dacă nu o faci deja. Apoi, achiziţionează- şi sutiene fără metalul de sub cupă pentru o susţinere mai relaxată şi poartă-l din când în când. Odată ce te simţi comod cu asta şi sânii tăi încep să se simtă mai puţin sensibili, renunţă de tot la sutien, măcar uneori.

5256713dc96ad

Iată câteva astfel de situaţii:

1. Când te pregăteşti dimineaţa. Fă-ţi exercitiile de dimineaţă, aranjează-te, bea-ţi cafeaua şi ia-ţi micul dejun, abia apoi pune-ţi sutienul. Exact înainte să ieşi din casă.

2. Când porţi o jachetă groasă încheiată până sus. Materialul rigid al jachetei îţi susţine sânii, aşa încât să nu aibă prea mult loc de balans, în timp ce textura groasă nu va lăsa să se vadă nimic pe dedesubt. Acelaşi lucru îl poţi face cu usurinţă şi atunci când porţi o vesta strâmtă sau o geacă din piele.

3. Când porţi haine suprapuse. Poartă o cămaşă din jeans pe sub un cardigan împletit. Asta va deghiza faptul că nu porţi sutien.

4. Când îţi plimbi câinele. Pune-ţi doar un tricou, un hanorac şi ieşi din casă. Nici n-ai nevoie de mai mult.

5. Când îţi rezolvi treburile prin casă. Nu există niciun motiv pentru care să porţi sutien atunci când îţi împachetezi hainele, speli vase sau îţi faci ceva de mâncare.

Sursa 

Sandwich pentru regim
Articolul anterior
Nu bea ceai ieftin la pliculeţ!
Articolul următor
Alte articole interesante