Sutienul push-up te face mai optimistă!

În sfârșit, un studiu serios demonstrează negru pe alb că sutienul push-up chiar are un efect pozitiv. Dar noutatea nu este că bărbații o iau razna când le iese în cale un bust echipat cu push-up – asta știe toată lumea. Oamenii de știință au demonstrat că această piesă de lenjerie are efect pozitiv și asupra femeilor care poartă așa ceva: acestea au cu 75% mai multă încredere în ele!

separator

5542603Cercetarea efectuată de Universitatea din Manchester, Marea Britanie, confirmă pentru prima oară legătura directă dintre ceea ce poartă o femeie și comportamentul ei, spune profesorul de psihologie Geoff Beattie, cel care a condus acest proiect, iar rezultatul l-a determinat să ceară renunțarea la operațiile inutile de mărire a sânilor, informează cotidianul britanic Daily Mail.

Studiul micro-analitic a urmărit comportamentul mai multor femei care nu și-au făcut operații de mărire a sânilor. În total, au fost folosite 60 de înregistrări video cu femei între 20 și 55 de ani, filmate zilnic în trei ipostaze în care acestea interacționau. Grupul de lucru a comparat imaginile în care femeile purtau sutiene push-up cu înregistrările în care el purtau sutienele lor obișnuite.

podbormDProfesorul Beattie și echipa sa au analizat apoi cele trei elemente de comportament asociate cu încrederea și au observat frecvența lor. Zâmbetul, care reprezintă emoție pozitivă și un semnal al încrederii, a fost prezent cu 73% mai mult atunci când femeile au purtat sutiene push-up. Privirea lungă și scurtarea contactului vizual, de regulă asociate cu lipsa de încredere, au scăzut cu 41%. În fine, anumite mișcări ale mâinilor, precum mângâierea bărbiei sau a obrajilor, gesturi asociate de asemenea cu lipsa de încredere, au scăzut cu 64%.

Geoff Beattie a calificat rezultatele drept „izbitoare”.  Studiul a arătat că purtarea sutienului push-up are un important efect asupra comportamentului non-verbal, iar acest efect e strâns legat de nivelul încrederii în sine. Și știm că încrederea are impact asupra performanței, atât la serviciu, cât și în viața personală”, a spus el.

„Societatea pune o presiune uriașă asupra noastră pentru a arăta într-un anume fel, iar asta influențează percepția femeilor asupra corpului lor, afectându-le negativ încrederea în ele. Prin acest studiu nu am dorit să aflăm ce spun femeile despre cum se simt când poartă push-up, studiul s-a axat chiar pe atitudinea pe care ele au avut-o și pe indicatorii de la nivelul subconștientului, care sunt mai relevanți”, a adăugat profesorul.

Geoff Beattie speră că studiul său le va ajuta pe femei să renunțe la căutarea altor soluții pentru a-și creștere încrederea în ele, precum implanturile mamare sau alte operații estetice, „pentru că s-a dovedit pentru prima oară că lucrurile pe care le îmbracă o femeie îi poate afecta comportamentul”.

 

Sursa

Cel mai bun spot despre obezitate
Articolul anterior
Semnal de alarmă: aluniţele!
Articolul următor
Alte articole interesante