Te poate pasta de dinţi scapa de coşuri?

Există numeroase remedii casnice pentru afecţiunile pielii, printre cele mai frecvente numărându-se oţetul, zaţul de cafea, iodul, zahărul sarea şi mai nou pasta de dinţi.

separator
pasta de dinti si tenul

Și chiar dacă unii sunt de părerea că este un remediu foarte bun, deoarece usucă acneea, studiile ştiinţifice arată că ea are mai mult efecte neplăcute decât benefice.

Dintre acestea, dermatita periorală – o dermatită facială papulopustuloasă şi eczematoasă cronică. Această problemă apare mai frecvent în rândul  femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani, iar cauza se pare că ar fi tocmai folosirea pastei de dinţi pe post de cremă de noapte.

Un alt pericol al folosirii pastei de dinţi ca remediu împotriva acneei este alergia la diferite arome folosite în compoziţia acestora. Astfel de arome periculoase sunt balsamul de Peru şi aldehida cinamică – provoacă reacţii alergice.

Prin urmare, dacă ai probleme cu tenul, renunţă la ideea de a mai folosi pasta de dinţi şi apelează la un medic dermatolog, care îţi poate oferi cele mai bune recomandări.

Dana Lookovetzki creează rochii de mireasă brodate în stil tradițional!
Articolul anterior
Rețeta anticelulitică!
Articolul următor
Alte articole interesante