Tratamente eficiente pentru buze crăpate

Senzațiile de usturime și uscăciune a buzelor din perioada rece a anului, te determină să le umezeşti în permanenţă cu salivă. Din păcate, însă, acest lucru nu ajută, ci din contra, umezirea, vântul rece și frigul nu fac altceva decât să ți le usuce și mai tare. Dacă vrei să scapi de această problemă, urmează sfaturile de mai jos.

separator
bun

Crema pentru exfolierea buzelor

Pentru a reda buzelor tale un aspect voluptos și proaspăt, prepară-ți singură o cremă exfoliantă. Ai nevoie de: 1 linguriță zahăr, 1 linguriță bicarbonat de sodiu, 1/2 linguriță de ulei de masline și 1/2 linguriță de apă. Amestecă toate ingredientele într-un recipient până obții o cremă. Aplică crema pe buze și maseaz-o ușor. Clătește buzele cu apă călduță, iar mai apoi răsfață-le cu un balsam hidratant.

Zahărul este un ingredient ideal pentru exfolierea și împrospătarea buzelor. Bicarbonatul de sodiu ajută la formarea unei spume pentru curățare, iar uleiul de măsline va hidrata pielea buzelor, lăsându-le moi și irezistibile.

Vaselina și miere

Vaselina cosmetică și mierea, conțin substanțe care hrănesc buzele și ameliorează simptomele cauzate de crăpare. Astfel, în fiecare seară, înainte de culcare, este recomandat să-ți dai buzele cu puțină miere. Las-o să acționeze preț de câteva minute, apoi aplică pe deasupra o cantitate mică de vaselină cosmetică.

Lasă cele două produse să acționeze aproximativ 20 de minute, apoi clătește buzele.

Crema de gălbenele

O altă modalitate de vindecare a buzelor crăpate este aplicarea unei cantități mici de cremă de gălbenele în fiecare dimineață și seară. Las-o câteva minute să pătrundă în piele. Crema de galbenele are o acțiune cicatrizantă și hidratează buzele în profunzime.

Sursa

Un magnat al dulciurilor la numai nouă ani
Articolul anterior
Conopidă coaptă
Articolul următor