Trucuri pentru un păr sănătos și strălucitor

Un păr frumos și bogat nu numai că arată bine, dar e și un semn al unui corp sănătos. E normal să pierzi cam 100 de fire de păr pe zi, dar e îngrijorător atunci când începi să găsești mult păr rămas pe perie sau pe pernă după o noapte somn. Dacă îți cade dintr-odată foarte mult păr, ar trebui să mergi la doctor, pentru a verifica dacă nu ai vreo problemă mai gravă de sănătate.

separator
shutterstock_125426267
Părul fragil și căderea părului pot să fie legate și de schimbările hormonale, de problemele cu tiroida sau de deficiența de vitamine. Iată cum poți încerca să combați căderea părului atunci când aceasta este cauzată de alte lucruri decât problemele hormonale sau medicale:

1. Ai grijă la dieta ta
Dacă vrei un păr sănătos, trebuie să ții seama de câțiva factori cheie. Proteinele sunt foarte importante pentru întărirea părului și pentru creșterea sa. Consumă carne slabă, produse lactate și fasole pentru a le obține. Acizii grași omega-3 sunt și ei importanți deoarece scad inflamația și te ajută să ai un scalp sănătos. Mănâncă semințe, ouă și pește.

2. Gândește-te la a lua suplimente alimentare
Vorbește însă cu medicul sau farmacistul înainte de a lua orice. Dacă anemia e cea care cauzează căderea părului, fierul îți va fi de ajutor. Oamenii cu probleme metabolice pot avea păr fragil și subțire – ei pot lua suplimente cu zinc și biotină.


3. Redu expunerea la chimicale
Multe dintre noi ne bombardăm părul și scalpul cu chimicale – din șampon, balsam de păr și alte produse de acest gen. Pielea scalpului anumitor persoane nu reacționează bine la sulfați. Încearcă să alegi produse organice sau naturale de îngrijire a părului sau prepară-ți tu unele acasă.

4. Masează-ți scalpul
Un masaj delicat cu degetele este bun pentru circulația sanguină de la nivelul scalpului, stimulează foliculii de păr, reduce stresul și îmbunătățește claritatea mentală. Încearcă să te masezi cu ulei de cocos sau cu ulei de migdale, care au amândouă diverse proprietăți care te pot ajuta să ai un scalp sănătos.

5. Aplică pe scalp ulei de aloe vera
Aceasta conține enzime care accelerează creșterea sănătoasă a părului, iar proprietățile sale de alcalinizare pot echilibra PH-ul de la nivelul scalpului. De asemenea, aloe vera combate inflamarea scalpului și iritarea. Încearcă să aplici gel sau suc direct pe scalp și să-l lași acolo pentru câteva ore. Clătește-te apoi cu apă călduță.

6. Redu căldura folosită la nivelul scalpului
Îți strici părul dacă folosești mereu uscătorul de păr, placa sau ondulatorul. Există produse care pretind că îți protejează părul de căldură, dar cel mai sigur mod de a face asta e să reduci temperatura dispozitivelor la care apelezi pentru a-ți aranja părul sau să acorzi părului tău o perioadă de timp în care să se regenereze.

7. Redu nivelul de stres la care te expui
Stresul emoțional se reflectă în sănătatea fizică, iar părul tău nu face excepție. Dacă te stresezi așa tare încât îți sunt afectate somnul și pofta de mâncare, s-ar putea ca hormonii eliberați să contribuie la îmbătrânirea prematură a corpului, adică inclusiv la pierderea părului.

8. Hrănește-ți părul
Chiar dacă folosești șampon și balsam, părul tău are nevoie de hrănire suplimentară. O dată pe săptămână aplică o mască hrănitoare cu ou sau ulei călduț de măsline și las-o să acționeze timp de o oră, apoi spală-ți normal părul.

Sursa

Cum îngrijim pielea primăvara

Primăvara, zile mai calde, ne încântă aroma florilor. Dar nu trebuie să uităm să avem grijă de pielea noastră. Hidratarea mâinilor și a tenului în orice perioadă a anului trebuie să fie pentru orice femeie una dintre cele mai importante preocupări.

Primăvara trebuie să ne protejăm pielea de vânt, ploaie, razele puternice ale soarelui. Dacă vrem să avem o piele frumoasă, sănătoasă şi cât mai tânără, atunci nu trebuie să uităm să folosim produse atât pentru mâini, cât și pentru ten. De ce este atât de important? Pentru că mâinile sunt cele mai expuse şi cel mai agresate de factorii externi. Așadar, iată câteva produse care te vor ajuta să ai grijă de pielea ta.

Balsam pentru mâini cu uree

Mâinile unei femei sunt cartea ei de vizită. Mâinile noastre au nevoie de grijă și de cele mai bune produse. Alege o cremă care conține uree. Efectul protector al ureei și hidratarea oferită de glicerina asigură hidratarea intensă, protejează pielea și reduce senzația de iritare. Chiar si pielea aspră, uscată și iritată se va simți din nou catifelată. Acest tip de cremă protejează împotriva factorilor nocivi ale mediului (apă, vânt, temperaturi scăzute). Alege o cremă care conțin următoarele ingrediente active:

Ureea hidratează în profunzime pielea uscată.
Glicerina oferă protecție de la factorii externi nocivi.
Clorură de argint și Panthenol acționează eficient la vindecarea fisurilor cauzate de frig.
Bisabololul reduce inflamația, stimulează regenerarea celulelor, accelerează vindecarea leziunilor.

Cremă pentru față cu Uree și acid hyaluronic

Un ten hidratat e un ten sănătos. Chiar dacă zilele devin mai calde și însorite, nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de mai multă îngrijire și ingrediente active care să o protejeze de vântul aspru, ploi și mediul poluant. Primul lucru pe care trebuie să-l faci e să folosești protecție solară când ieși din casă. Dacă ai un ten uscat, recomandăm creme care conțin uree și acid hyaluronic, acestea contribuie la menținerea apei în epidermă, previn apariția ridurilor și redau elasticitatea pielii. Alege o cremă cu textură lejeră, care poate fi utilizata ca bază de machiaj. Oricât de bune nu ar fi produsele de machiaj, fără o îngrijire a tenului corespunzătoare, acestea vor arăta urât pe tenul tău. Nu uita că rutina de bază a îngrijirii tenului trebuie să conțină 3 etape esențiale: curățirea, hidratarea și protecție contra razelor solare.

Cremă pentru față de noapte cu uree și acid hyaluronic

Dacă ziua, scopul produselor pentru îngrijirea tenului e să ne protejeze de factorii mediului, atunci noapte vom alege o cremă cu ingrediente active, care vor pătrunde adânc în piele. Conținutul bogat de uree și acid hialuronic stimulează regenerarea pielii, reconstruind astfel bariera de lipide pentru protecție. Pielea devine mai fermă și mai elastică. După o zi obosită, să nu uităm că și pielea noastră are nevoie de grijă. Înainte de a folosi o cremă de noapte, fața noastră trebuie să fie curată. Oricât de epuizată te-ai simți, nu uita că nu trebuie să te culci machiată. Pentru un ten sănătos, spală-ți fața cu produse speciale în fiecare zi, pe care să ale alegi în funcție de tipul tenului. Alege o cremă care nu are parfum, cu pompă pentru comoditate și igienă. Pentru ca pielea ta să fie protejată, alege o cremă de noapte care conține următoarele ingrediente active:

Urea – într-o cremă de noapte, menține ingredientele hidratante în straturile profunde ale pielii. În plus, are un efect de emoliere asupra keratinei pielii, îmbunătățește elasticitatea, promovează descuamarea celulelor moarte din stratul cornos.
Acid Hyaluronic – redă elasticitatea pielii, hidratează intens, previne apariția ridurilor.

Vitamina E – încetinește procesul de îmbătrânire, ajută la hidratarea pielii, reduce inflamația.

În concluzie, trebuie să alegem produsele de îngrijire potrivite, care ne vor aduce doar beneficii. Iarna, avem nevoie de produse care să ne ajute să ne protejăm contra temperaturilor reci, iar primăvara, avem nevoie de produse care hidratează intens pielea și ne protejează contra factorilor agresivi, precum vânt, ploaie, praf etc.

În acest reportaj video, medicul dermatolog Cezara Bolocan ne povestește ce produse să folosim pentru a avea un ten sănătos și frumos.

Oohlala din pasiune pentru frumusețe: prețuri mici, confort și calitate

Uraa, deja primăvara „a bătut” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru transformări 🌸

Salonul de epilare Oohlala de 5 ani activează din pasiune pentru frumusețe, confort și calitate!

Începând de astăzi, la prima ediție de #frumusețe, vă facem cunoștință cu specialiștii salonlui🥰

Stați alături de noi, urmează noutăți frumoase!🌸❤️

Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale

Fondul de ten reprezintă unul dintre cele mai utilizate produse de înfrumusețare din trusa unei femei. Fie că vrei să corectezi mici defecte, fie că vrei să dai puțină culoare chipului tău, este bine să folosești un fond de ten cât mai natural. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de fond de ten, însă multe dintre ele sunt pline de chimicale. Dacă ai probleme cu tenul sau pur și simplu vrei să folosești un fond de ten 100% natural, trebuie să încerci această rețetă.

Ingredientele necesare pentru fondul de ten

În timp ce majoritatea produselor de înfrumusețare naturale sunt extrem de scumpe, cele pentru bugetul tuturor sunt pline de chimicale. Astfel, o tânără a descoperit cum să își creeze propriul fond de ten acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie doar de amidon de porumb, scorțișoară, cacao, ghimbir și argilă bentonită. „M-am îndrăgostit de acest fond de ten. Îmi place acoperirea pe care mi-o oferă fără să îmi usuce pielea. Este făcut din ingrediente sănătoase, iar pe multe dintre ele le folosim în bucătărie”, a scris tânăra pe Livesimply.me.

Ingrediente pentru prepararea fondului de ten:

¼ cană amidon de porumb

2 linguri cacao pudră

½ linguriță scorțișoară

¼ linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe argilă bentonită

Cum îți prepari acasă propriul fond de ten Modul de preparare este unul cât se poate de simplu, iar fondul de ten nartural este gata în doar 5 minute.

Toate ingredientele se pun într-un bol de non-metalic. Amestecă ingredientele, începând cu amidonul de porumb, ca bază. Adaugă toate ingrediedntele mai puțin cacaoa. După ce ai amestecat totul, adaugă câte o lingură de cacao, până ajungi la culoarea pe care ți-o dorești.

Testează fondul de ten punând o cantitate mică pe chip sau pe braț, cu un deget sau cu o pensulă. Ar putea dura puțin până vei ajunge la nuanța dorită, însă merită efortul.

Fondul de ten se depozitează într-un mic borcan. Se aplică cu ajutorul unui burețel sau al unei pensule.

sursa

Gestul unui moldovean, după ce a lovit accidental o mașină parcată, a trezit admirația internauților!
Articolul anterior
Video. O adolescentă din Capitală amenință de mai bine de două ore că se aruncă în gol de la balconul unui bloc
Articolul următor