Uleiul de pește îți rezolvă definitiv problemele pielii

Uleiul de pește este recomandat de către medicii nutriționiști ca fiind un element important al unei diete echilibrate, deoarece are în compoziție substanțe importante ca: acizii grași omega 3. Ei bine, pe lângă beneficiile nutriționale, acesta mai este și un produs foarte eficient pentru îngrijirea pielii.

separator
ulei-de-peste

Uleiul de pește este recomandat împotriva căderii excesive a părului sau pentru întărirea unghiilor fragile, însă beneficiul său major constă în rezolvarea problemelor pielii cutanate.

Acesta este folositor în tratarea unor afecțiuni inflamatorii ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczemele. Totuși beneficiile lui sunt:

Hidratarea pielii

Persoanele care suferă de uscăciune severă a pielii și au un deficit de acizi grași, pot folosi cu încredere uleiul de pește. Membranele lui rețin umezeala și hidratează pielea.

uleiul-de-peste-lecuieste-astmul-644x416

Protezeajă pielea de factorii nocivi externi: poluare sau razele ultraviolete

Uleiul de pește acționează ca o barieră împotriva elementelor negative din mediu, fiind în același timp o “conductă” pentru transportul nutrienților necesari pielii. Dacă membranele celulalare sunt puternice, atunci pielea este protejată și își menține aspectul sănătos.

Îmbunătățește textura pielii

Uleiul de pește deblochează porii înfundați și ajută la reducerea sebumului. După o măscuță cu ulei de pește vei obține o piele mai curată și mai puțin predispusă la probleme. Dacă mai pui și vitamina E, atunci măscuța se poate transforma într-un produs excelent în lupta cu îmbătrânirea prematură a pielii.

ulei_peste

Repară pielea inflamată

Uleiul de peșe este miraculos în tratarea afecțiunilor inflamatorii, datorită proprietăților sale, ce grăbesc refacerea pielii bolnave. Totodată, poate vindeca și iritațiile pielii, redându-i strălucire și elasticitate.

Reduce acnea

Mai multe studii arată că adolescenții care mănâncă pește regulat au un ten mai curat. De asemenea, uleiul de pește mai ajută la reducerea semnelor acneice, grăbind vindecarea zonelor cu probleme.

text: Iulia Arnaut

Alexander Domogarov s-a căsătorit în secret
Articolul anterior
Trend alert- acele de siguranţă!
Articolul următor
Alte articole interesante