Un produs ieftin care înlocuiește cosmetica sofisticată

Dac

separator
ă bei cafea în fiecare zi, de ce să nu „reciclezi” zaţul? Acesta este un exfoliant natural care te ajută să elimini particulele descuamate ale pielii, să redai  strălucire părului și să scapi de cel mai mare inamic al femeilor, celulita.

Iată ce minuni poate face zațul de cafea pentru frumusețea ta!

Scrub exfoliant pentru faţă

Un scrub de cafea va elimina celulele moarte ale pielii, în timp ce altele se reînnoiesc, obţinând efectul luminos mult dorit.

Ingrediente: 3 linguri de zaț de cafea, 1 lingură de ulei natural de măsline, semințe de struguri, nucă de cocos sau migdale, 1 lingură de zahăr brun.

Se amestecă toate ingredientele uscate, apoi se adaugă uleiul. Se masează pe faţă prin mişcări blânde, circulare, apoi se clăteşte cu apă călduţă.

Exfoliant contra celulitei

Proprietățile cafelei ajută la diminuarea aspectului de celulită, mai ales, în comun cu uleiul de nucă de cocos, care menţine pielea hidratată şi mătăsoasă.

Ingrediente: 1 ceaşcă de zaț de cafea, ½ ceaşcă de zahăr, 1 ceaşcă ulei de cocos.

Se amestecă bine toate ingredientele. Se masează prin frecare pe pielea umedă timp de 60 de secunde în zona cu probleme, după care se clăteşte cu apă călduţă.

Scrub pentru părul închis la culoare

Zațul de cafea împrospătează culoarea părului şi oferă stralucire.

Se fierbe zaţul în apă, iar lichidul obţinut în urma fierberii se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze cel puţin 10 minute, după care se clăteşte cu apă din abundenţă.

Cărbunele medicinal – un detoxifiant eficient recomandat de specialişti
Articolul anterior
Unica Sport și Jurnal Tv anunță castingul pentru proiectul “Serviciul de Slăbit Sănătos”!
Articolul următor
Alte articole interesante