“Unghiile acrilice sau din gel pot da impresia unei manichiuri de podium,

“Unghiile false trebuie aplicate doar pe unghii sănătoase. Deși poate părea o idee excelentă să mascăm unghiile bolnave, infectate sau cele atacate de psoriazis sau ciuperci, cu unghii artificiale, vă sfătuiesc să nu faceți asta, riscați să pierdeți unghia naturală cu totul.
Substanțele folosite la fabricarea unghiilor false pot da reacții alergice. De aceea, e bine să porţi o vreme, doar o singură unghie.
Riscul de infecții unghiale este și mai pregnant atunci când folosim unghii false. Așadar, dacă unghia falsă s-a rupt sau a crăpat, trebuie neapărat să mergi la salon pentru înlocuirea ei de către un profesionist.
Dacă ne încumetăm să ne montam singure unghiile artificiale este de notat că putem folosi doar „lipici” special dedicat pentru asta și nicidecum superglue sau alte lipiciuri.

Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician
De asemenea, nu bandaja niciodată o unghie falsă crăpată sau ruptă, căci riști ca unghia să se umfle, să pulseze și să se infecteze pe dedesubt. De aceea, dacă simți degetul că se umflă și că pulsează, te sfătuiesc să ajungi cât mai repede la medicul dermatolog.
În plus, nu uita să lași unghia naturală să respire măcar câte o săptămână la fiecare 2 luni.”
Urmăriţi pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.
