Vezi la ce pericole te supui dacă îţi injectezi fillere!

Dac

separator
ă tratamentul cu fillere crezi că ţi se potriveşte, trebuie să ştii, înainte de toate, că acest tratament este o procedură MEDICALĂ. Nu accepta să-ţi injecteze fillere o soră medicală, o vecină, o prietenă etc. Ca să-ţi protejezi sănătatea şi frumuseţea te sfătuiesc să nu permiţi să ţi se injecteze fillere decât de către medicul dermatolog cu experienţă într-un cabinet medical.

b-fillers

Rezultatele pe care le vei vedea pe faţa ta, depind foarte mult de experienţa dermatologului de a executa astfel de terapii. Un medic dermatolog cu experienţă va şti exact ce substanţă să injecteze şi exact unde trebuie să injecteze.

Care este procedura de administrare a fillerelor?

fillerProcedura variază în funcţie de tipul de filler folosit, zona ţintă de tratat şi de condiţia ta medicală. Iată la ce să te aştepţi:

  • Cele mai multe tratamente de administrare a fillerelor durează între 15 şi 30 de minute.
  • Înainte de administrarea injecțiilor medicul poate folosi gheaţa, sau un anestezic local aplicat pe piele Aceasta depinde de zona în care va fi injectat. Dacă fillerul se administrează pe mână, în principiu această zonă nu are nevoie de anesteziere.
  • Medicul dermatolog va injecta fillerul în zona ţintă şi de cele mai multe ori va face mai multe injecţii în acea zonă.
  • După injectare ai putea să simţi o uşoară senzaţie de înţepătură sau arsură.
  • Unele fillere cer testare la alergologie înainte de administrare, aşadar asigură-te că faci aceste teste înainte de procedură.
  • Dacă propria ta grăsime va fi folosită ca şi filler, tot tratamentul poate fi administrat într-o singură zi. Întâi, se va extrage grăsime dintr-o anumită parte a corpului. Această grăsime va fi apoi procesată şi apoi va fi injectată în zona ţintă.

Ce trebuie să ştii după aplicarea unui filler?

imagine-afis-acid-hialuronicPentru reducerea roşeţii şi umflăturilor, medicul dermatolog îţi poate recomanda să foloseşti gheaţa pe locurile injectate pentru 15-20 minute înainte să părăseşti cabinetul. În mod normal, înainte să părăseşti cabinetul ar trebui să poţi să aplici machiaj (dacă porţi de obicei.)

Aşteaptă o zi înainte să mergi la sală sau să ridici greutăţi.

Ţine-te departe de soare şi de solar.

Nu atinge, nu apăsa şi nu masa zona injectată timp de trei zile, decât dacă, medicul dermatolog ţi-a indicat să masezi acea zonă. Dacă vrei să mergi la salon pentru un tratament, sfătuieşte-te înainte de toate cu medicul dermatolog ce proceduri cosmetice ţi se pot administra şi când.

filler-2

Când voi vedea rezultatele?

Rezultatele pot fi văzute mai devreme sau mai târziu, în funcţie de tipul de filler injectat. Rezultatele injectării cu următoarele fillere se văd imediat:

  • Collagen
  • Acid hyaluronic
  • Grăsime
  • PMMA (polimetilmetacrilat)

Dacă însă ţi se injectează Poly-L-lactic acid, rezultatele acestuia vor deveni vizibile cam în 2-3 săptămâni de la administrare.

Cât durează rezultatul în urma aplicării unui filler?

Şi aceasta depinde de tipul de filler injectat. Colagenul rezistă cam 2-3 luni, acidul hialuronic între 4 si 12 luni, grăsimea cam între 12 şi 36 de luni, iar PMMA este permanent.

Care sunt posibilele efecte secundare ale administrării unui filler?

Uneori, unii pacienţi pot avea efecte secundare ca de exemplu: roşeaţă, umflătură sau mai rar vânătăi. Aceste efecte pot să dureze între 7 şi 14 zile sau mai puţin. Efecte secundare mai serioase pot să apară dacă persoana care administrează tratamentul nu este medic dermatolog şi nu are suficientă experienţă. S-au întâmplat cazuri când persoanele care au fost injectate de medici fără experienţă au suferit: gâlme îngrozitoare, arii prea umplute de filler astfel încât zona tratată arăta ca o umflătură foarte mare, buze de tip desfundător de chiuvetă, reacţii alergice, decolorări ale pielii, infecţii.

image copy
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician

Așadar doamnele mele, dacă consideraţi că acest tratament vi se potriveşte, vă sfătuiesc să apelaţi la un MEDIC estetician cu multă experienţă în administrarea unor astfel de tratamente.

Urmăriţi  pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Estetician cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul cosmeticii faciale şi corporale, Lili Psarudakis a activat în saloane de top din Thessaloniki-Grecia unde a deţinut şi propriul său institut de înfrumuseţare. Repatriată de curând în România, Lili activează în prezent în Bucureşti. Specializată la branduri internaţionale Estee Lauder, La Prairie, Shiseido, Sothys şi Bruno Vassari, Lili este de asemenea o promotoare a cosmeticii naturale.

 

Greșeala frecventă care duce la apariția ridurilor

Greșelile legate de modul în care dormim pot provoca apariția ridurilor. Un expert împărtășește cea mai bună poziție anti-îmbătrânire pe care trebuie să o adoptăm atunci când dormim, scrie dcmedical.ro.

Somnul de frumusețe, real

Somnul de frumusețe este un concept foarte real, potrivit experților, care au dezvăluit acum cea mai bună poziție de somn pentru a preveni formarea ridurilor pe față. Toți știm importanța unui somn odihnitor. Dar știați că acesta poate afecta și sănătatea pielii?

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră devine mai subțire, mai puțin elastică și mai fragilă. În timp ce îmbătrânirea este o parte naturală a vieții, liniile fine și ridurile sunt o preocupare majoră pentru mulți. Dar se pare că somnul de frumusețe poate ajuta cu adevărat.

Potrivit Fundației pentru Somn, somnul insuficient poate slăbi sistemul imunitar, ceea ce poate afecta calitatea și rezistența colagenului. Și experții susțin că anumite poziții de somn pot agrava situația și pot stimula semnele vizibile ale îmbătrânirii.

Cine este mai expus la a dezvolta riduri

Rebecca Swain de la Winstons Beds a explicat că lenjeria de pat și pernele pot contribui la apariția prematură a ridurilor.

„Când pielea se freacă de perne sau lenjeria de pat în timpul nopții, poate provoca apariția prematură a ridurilor și liniilor, în special în jurul ochilor și gurii. Din fericire, schimbările simple în rutina de noapte pot preveni îmbătrânirea prematură, inclusiv dormitul pe spate în loc de burtă sau lateral”, a explicat Rebecca Swain, potrivit Mirror.

Cea mai rea poziție pentru frumusețe

Potrivit Rebeccăi, dormitul cu fața în jos este considerat „cea mai proastă poziție” de către experți. Acest lucru este din cauza faptului că a avea întreaga față apăsată într-o pernă poate duce la schimbări „cronice” ale pielii, contribuind la apariția excesivă a ridurilor.

Dormitul pe lateral nu este mult mai bun. Acesta întărește ridurile verticale precum cele de pe frunte care pot fi dificil de redus odată formate.

Care este cea mai bună poziție pentru a preveni apariția ridurilor

Prin urmare, cea mai bună poziție pentru „o piele prelungită și tânără” este pe spate. Acest lucru vine după ce Neil Stanley, autorul cărții „How To Sleep Well”, a dezvăluit că poziția cea mai comună pentru adulți în timpul somnului este poziția fetală, pe o parte cu genunchii strânși, cu 41% dintre adulți adormind în această poziție.

Cu toate acestea, el a fost de acord că dormitul pe spate este de fapt „poziția ideală” deoarece poate reduce presiunea asupra mușchilor și articulațiilor – cu condiția să nu aveți probleme de apnee în somn sau sforăit. A remarcat, de asemenea, că dormitul pe burtă oferă foarte puține beneficii.

„Încercați să nu dormiți pe burtă, este cea mai proastă poziție pentru odihnă profundă. Dacă dormiți pe o parte, puneți o pernă între picioare, deoarece aceasta aliniază șoldurile astfel încât să fie mai puțin probabil să fiți deranjați de durerile de spate.

Încurajez pacienții să învețe să doarmă pe spate, cu o pernă sub genunchi. Există mai puțină tensiune asupra corpului, nu vă zvârcoliți și nu îmbătrâniți pielea, iar cremele de noapte sunt absorbite și funcționează mai bine”, a explicat consilierul pentru somn Sammy Margo.

Inovație și calitate: Viorica Cosmetic, Laureată a 15 Premii în Competițiile Internaționale din 2023

Cu o prezență remarcabilă la cele mai prestigioase concursuri internaționale din industria beauty, Viorica Cosmetic a obținut peste 15 premii în anul 2023. Afirmându-se în competiția acerbă a produselor de îngrijire a pielii, producătorul autohton a adus acasă distincții impresionante precum „Best Organic Skincare Product”, „World Quality”, „Best Natural Beauty Product”, „Best New Body Care Product” și „Best New Natural Face Product”.

Printre cele mai notabile distincții se numără cele două premii obținute de crema de corp cu 10% unt de canabis la Global Green Beauty Awards din Londra, unde a fost onorată cu titlul de „Gold Winner” în categoriile „Cel mai bun produs din cânepă” și „Cel mai bun produs nou pentru îngrijirea corpului”. De asemenea, crema de mâini cu 15% unt de canabis a primit distincția „Silver Winner” la categoria „Cel mai bun produs din cânepă”, consolidând poziția Viorica Cosmetic în topul inovației în îngrijirea pielii.

Șamponul și masca hidratantă pentru păr uscat și deshidratat au fost laureate la concursul Monde Selection International Quality Institute Since 1961 – 2023 din Belgia, la categoria „Calitate Mondială”. Această recunoaștere subliniază angajamentul companiei Viorica Cosmetic pentru calitate și inovație în industria de îngrijire a părului.

Serul anticădere pentru scalp a primit titlul de „Gold Winner” în nominația „Cel mai bun produs natural pentru păr” la concursul Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

O altă mențiune remarcabilă este crema contur ochi Anti-Age, desemnată Smart Product în raportul anual CosmoTrends din Italia, o distincție prestigioasă care evidențiază inovația și eficacitatea produselor Viorica Cosmetic. Această cremă a fost aleasă din cele peste 400 de companii participante din întreaga lume, confirmând standardele ridicate impuse de companie.

Viorica Cosmetic se remarcă și la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie, unde serul Elixir Vitis Vinifera Anti-Age a obținut nominația „Cel mai bun produs natural Beauty”.

Spuma purificatoare și crema de corp rejuvenantă au fost distinse la categoria „Natural & Organic”, crema revitalizantă contur ochi a fost premiată la categoria „Cel mai bun produs organic pentru ochi”, iar crema-gel hidratantă SPF20 a fost onorată cu titlul „Highly commended” la categoria „Cel mai bun produs organic de îngrijire a pielii” la Global Green Beauty Awards 2023 din Marea Britanie. 

Secretul celor 15 premii obține de Viorica Cosmetic rezidă în abordarea inovatoare și în utilizarea de ingrediente de cea mai înaltă calitate, obținute de pe propria eco-plantație „Viopark”. Aici, zeci de specii de plante sunt cultivate pentru a servi drept materie primă pentru produsele cosmetice marca Viorica.

Compania beneficiază, de asemenea, de contribuția unei echipe științifice formate din biologi, fitochimiști și dermatologi, care gestionează toate etapele de creare a produselor Viorica Cosmetic.

Un aspect remarcabil este dezvoltarea și patentarea complexului antioxidant, Viephenol, obținut din semințe de struguri, cu o acțiune antioxidantă de 50 de ori mai puternică decât vitamina C și de 20 de ori mai eficientă decât vitamina E. 

Cu peste 1300 de ingrediente dăunătoare interzise în Uniunea Europeană, Viorica Cosmetic depășește standardele de siguranță, renunțând benevol la alte 600+ componente permise, dar considerate nesigure pentru sănătatea pielii. Această abordare responsabilă subliniază angajamentul ferm al companiei față de sănătatea și bunăstarea consumatorilor săi.

Cu o prezență în peste 10 țări, inclusiv în Elveția, Estonia, Letonia, Lituania, România, Canada, Senegal și Taiwan, Viorica Cosmetic a devenit un brand căutat la nivel mondial, oferind produse inovatoare și de încredere în domeniul îngrijirii pielii. 

#sfatuldefrumusete: Scapă de pete pigmentare și riduri – introdu retinoizii în rutina ta zilnică

Cea mai importantă, dar și cea mai expusă parte a pielii nostre rămâne tenul, care intră aproape tot timpul în contact cu factorii externi. Alimentația dezordonată, lipsa unui program de somn suficient, poluarea sau utilizarea produselor cosmetice neadecvate tipului nostru de ten duc la îmbătrânirea prematură a pielii și la instalarea imperfecțiunilor, cum ar fi acneea, punctele negre, petele sau ridurile.
Dacă îți dorești să te bucuri pentru cât mai mult timp de un ten luminos, curat și să ții la distanță amprentele timpului, am pregătit pentru tine toate informațiile de care ai avea nevoie pentru a avea tenul perfect, mereu dorit de tine.
Sfaturi de la medicul Ana Nedelciuc, Medic dermato-cosmetolog!

Produsele din video le găsești în toate rețelele Farmacia Familiei sau HYPER DITA!

Cartofi dulci umpluți cu legume
Articolul anterior
Irina Tarasiuc nu mai are cetățenie română!
Articolul următor