Vezi la ce pericole te supui dacă îţi injectezi fillere!

Dac

separator
ă tratamentul cu fillere crezi că ţi se potriveşte, trebuie să ştii, înainte de toate, că acest tratament este o procedură MEDICALĂ. Nu accepta să-ţi injecteze fillere o soră medicală, o vecină, o prietenă etc. Ca să-ţi protejezi sănătatea şi frumuseţea te sfătuiesc să nu permiţi să ţi se injecteze fillere decât de către medicul dermatolog cu experienţă într-un cabinet medical.

b-fillers

Rezultatele pe care le vei vedea pe faţa ta, depind foarte mult de experienţa dermatologului de a executa astfel de terapii. Un medic dermatolog cu experienţă va şti exact ce substanţă să injecteze şi exact unde trebuie să injecteze.

Care este procedura de administrare a fillerelor?

fillerProcedura variază în funcţie de tipul de filler folosit, zona ţintă de tratat şi de condiţia ta medicală. Iată la ce să te aştepţi:

  • Cele mai multe tratamente de administrare a fillerelor durează între 15 şi 30 de minute.
  • Înainte de administrarea injecțiilor medicul poate folosi gheaţa, sau un anestezic local aplicat pe piele Aceasta depinde de zona în care va fi injectat. Dacă fillerul se administrează pe mână, în principiu această zonă nu are nevoie de anesteziere.
  • Medicul dermatolog va injecta fillerul în zona ţintă şi de cele mai multe ori va face mai multe injecţii în acea zonă.
  • După injectare ai putea să simţi o uşoară senzaţie de înţepătură sau arsură.
  • Unele fillere cer testare la alergologie înainte de administrare, aşadar asigură-te că faci aceste teste înainte de procedură.
  • Dacă propria ta grăsime va fi folosită ca şi filler, tot tratamentul poate fi administrat într-o singură zi. Întâi, se va extrage grăsime dintr-o anumită parte a corpului. Această grăsime va fi apoi procesată şi apoi va fi injectată în zona ţintă.

Ce trebuie să ştii după aplicarea unui filler?

imagine-afis-acid-hialuronicPentru reducerea roşeţii şi umflăturilor, medicul dermatolog îţi poate recomanda să foloseşti gheaţa pe locurile injectate pentru 15-20 minute înainte să părăseşti cabinetul. În mod normal, înainte să părăseşti cabinetul ar trebui să poţi să aplici machiaj (dacă porţi de obicei.)

Aşteaptă o zi înainte să mergi la sală sau să ridici greutăţi.

Ţine-te departe de soare şi de solar.

Nu atinge, nu apăsa şi nu masa zona injectată timp de trei zile, decât dacă, medicul dermatolog ţi-a indicat să masezi acea zonă. Dacă vrei să mergi la salon pentru un tratament, sfătuieşte-te înainte de toate cu medicul dermatolog ce proceduri cosmetice ţi se pot administra şi când.

filler-2

Când voi vedea rezultatele?

Rezultatele pot fi văzute mai devreme sau mai târziu, în funcţie de tipul de filler injectat. Rezultatele injectării cu următoarele fillere se văd imediat:

  • Collagen
  • Acid hyaluronic
  • Grăsime
  • PMMA (polimetilmetacrilat)

Dacă însă ţi se injectează Poly-L-lactic acid, rezultatele acestuia vor deveni vizibile cam în 2-3 săptămâni de la administrare.

Cât durează rezultatul în urma aplicării unui filler?

Şi aceasta depinde de tipul de filler injectat. Colagenul rezistă cam 2-3 luni, acidul hialuronic între 4 si 12 luni, grăsimea cam între 12 şi 36 de luni, iar PMMA este permanent.

Care sunt posibilele efecte secundare ale administrării unui filler?

Uneori, unii pacienţi pot avea efecte secundare ca de exemplu: roşeaţă, umflătură sau mai rar vânătăi. Aceste efecte pot să dureze între 7 şi 14 zile sau mai puţin. Efecte secundare mai serioase pot să apară dacă persoana care administrează tratamentul nu este medic dermatolog şi nu are suficientă experienţă. S-au întâmplat cazuri când persoanele care au fost injectate de medici fără experienţă au suferit: gâlme îngrozitoare, arii prea umplute de filler astfel încât zona tratată arăta ca o umflătură foarte mare, buze de tip desfundător de chiuvetă, reacţii alergice, decolorări ale pielii, infecţii.

image copy
Lili Psarudakis,
cosmetolog, estetician

Așadar doamnele mele, dacă consideraţi că acest tratament vi se potriveşte, vă sfătuiesc să apelaţi la un MEDIC estetician cu multă experienţă în administrarea unor astfel de tratamente.

Urmăriţi  pagina de Facebook a esteticianului Lili Psarudakis şi veţi găsi o mulţime de reţete de creme şi serumuri, demachiante şi măşti absolut naturale.

Estetician cu o experienţă de peste 15 ani în domeniul cosmeticii faciale şi corporale, Lili Psarudakis a activat în saloane de top din Thessaloniki-Grecia unde a deţinut şi propriul său institut de înfrumuseţare. Repatriată de curând în România, Lili activează în prezent în Bucureşti. Specializată la branduri internaţionale Estee Lauder, La Prairie, Shiseido, Sothys şi Bruno Vassari, Lili este de asemenea o promotoare a cosmeticii naturale.

 

Cartofi dulci umpluți cu legume
Articolul anterior
Irina Tarasiuc nu mai are cetățenie română!
Articolul următor
Alte articole interesante