Sfaturi pentru o igienă intimă corectă!

Igiena intimă este un subiect delicat, multe dintre femei evitând astfel de discuții. Însă tăcerea poate avea urmări grave asupra organismului. Igiena corespunzătoare este esențială pentru menținerea curată și sănătoasă a zonei intime, întrucât acest lucru previne mai multe boli genitale serioase. Pentru că zona genitală este una extrem de sensibilă, este important să alegi corect produsele de igienă intimă. Nu orice produs este potrivit, singurele recomandate sunt cele cu pH-ul neutru, pe care le poți găsi în farmacii.

separator

De ce este important să alegi un produs cu Ph-ul neutru?

Flora organelor genitale externe este diferită de cea a restului corp. Flora vaginală are un pH ușor acid, de 3,5-4,5, acest lucru formând o barieră naturală împotriva bacteriilor patogene. Doar atunci când se iau pilule contraceptive sau se ingerează o cantitate mare de glucide și alcool, precum și în timpul menstruației, sarcinei, menopauzei și utilizării produselor de igienă personală necorespunzătoare, se reduce semnificativ aciditatea la nivelul pielii și, respectiv, capacitatea tegumentului de a se proteja împotriva infecției.

Un produs potrivit pentru menținerea Ph-ului vaginal în limite normale este loțiunea pentru igiena intimă Numis Med pH4,2.

Loțiunea Numis Med are 4 proprietăți importante:

• Curățare
• Hidratare
• Dezodorizare
• Prevenirea infecțiilor fungice

Mai mult decât atât, aceasta nu usucă pielea. Nu conține săpun și substanțe alcaline. Produsul este hipoalergenic și, important, testat dermatologic.

Componente active:

Acidul lactic menţine la un nivel constant pH-ul acid al zonei vaginale şi ajută la refacerea mucoasei, hidratează tegumentul.

Alantoina curăță delicat și facilitează vindecarea leziunilor minore ale mucoasei.

Extractul de mușetel are efect antiseptic și antialergenic, calmează senzația de prurit.

Bisabololul are acţiune antibacteriană, antiinflamatoare şi calmantă, combate iritaţiile şi inflamaţiile.

Panthenolul susține vindecarea rănilor, ajută la refacerea epiteliului deteriorat, reduce senzația de prurit, hidratează pielea.

Enzimele, componente naturale, cu eficiență clinică dovedită, combat în mod inofensiv acțiunea bacteriilor ce provoacă miros neplăcut.

Numis Med pentru femeile gravide:

Din cauza schimbărilor hormonale din timpul sarcinii, la gravide, bolile fungice vaginale sunt mult mai frecvente. De aceea, pentru a reduce riscul de apariție a infecțiilor fungice în timpul sarcinii se recomandă pentru igiena zilnică gelul intim  Numis med pH 4,2. Produsul poate fi folosit și din prima zi după naștere.

Penru femeile în perioada menopauzală – produsul este unul binevenit, deoarece ingredientele cu acțiune delicată și hidratantă previn uscăciunea mucoasei, calmează iritațiile și pruritul și reduc riscul de contaminare cu bacterii și fungi.

Pentru fetițe, gelul intim este recomandat începând cu perioada pubertară.

Nu usucă pielea. Nu conține săpun. Hipoalergenic. Testat dermatologic!

Semnificația sărutului pe frunte. Ce mesaje ascunse are gestul?
Articolul anterior
După 26 de ani, două tinere au aflat că au fost schimbate la naștere
Articolul următor
Alte articole interesante