Știai că producerea colagenului scade la jumătate odată cu vârsta? Cum poți suplini această pierdere

Colagenul este proteina care se găsește în cea mai mare concentrație în corpul uman. Această proteină este responsabilă pentru menținerea legăturii celulelor din întregul organism, oferind sprijin structural, rezistență și elasticitate (în combinație cu elastina): se găsește în piele, ligamente, cartilaje, tendoane, mușchi, țesut osos, vase de sânge, discuri intervertebrale, tractul gastro-intestinal, și chiar și la nivelul corneei ochiului.

separator
Colagenul este produs de organism, însă producția scade odată cu vârstă, reducând integritatea structurală a pielii, ceea ce duce la lăsarea pielii, formarea liniilor și a ridurilor, la slăbirea cartilajului în articulații.

Colagenul este secretat de o varietate de celule, dar în primul rând de celule ale țesutului conjunctiv. Când suntem tineri, organismul produce colagen în mod constant, dar sinteză de colagen începe să scadă în jurul vârstei de 40 de ani, cu o reducere dramatică a sintezei la femei după menopauză. Până la vârstă de 60 de ani,  cercetătorii au observat o scădere considerabilă a producției de colagen, estimându-se că după această vârstă cantitatea de colagen din corpul nostru scade la mai puțin de jumătate.

Este evident că prin adoptarea unor măsuri de corectare a stilului de viață, poate fi susținut procesul de sinteză a colagenului de către organism, care contribuie la reducerea efectelor îmbătrânirii, păstrând pielea, oasele, mușchii și articulațiile sănătoase pentru mai mult timp.

Beneficiile administrării produselor care stimulează producția de colagen în organism:

  • contribuie la sănătatea pielii, a părului și unghiilor
  • contribuie la sănătatea sistemului gastrointestinal
  • sunt benefice pentru sănătatea articulațiilor și oaselor
  • ajută la menținerea greutății corpului
  • contribuie la susținerea performanțelor sportivilor
  • sunt benefice pentru un somn liniștit

Pentru a ne menține sănătatea întregului corp și frumusețea pielii, îți vine în ajutor Equilibra Collagen Beauty, un supliment de colagen hidrolizat de bovină Verisol ®, care crește elasticitatea pielii, îmbunătățește aspectul unghiilor și părului, reduce ridurile și celulita.Produsul, fără gluten, conține niacină, biotină și minerale de zinc și cupru, toate utile pentru menținerea tinereții pielii. Se recomandă utilizarea unui plic pe zi, diluat în apă la temperatura camerei, preferabil dimineața, în timpul mesei.

Produsul poate fi găsit în toată rețeaua ,,Farmacia Familiei”!   

Alarmant. Focar de HIV/SIDA într-un oraș din Moldova. Tot mai mulți adolescenți, depistați pozitiv
Articolul anterior
Un cunoscut brand vestimentar a creat uniformele angajaților Victoriabank
Articolul următor
Alte articole interesante