Tenul tău devine “insuportabil ” în timpul menstruaţiei? Vezi ce trebuie să faci pentru a-l menţine în formă!

De multe ori te alarmezi că tenul tău se schimbă brusc şi nu înţelegi de ce? Află că şi tenul are zile critice. În cele 28 de zile în timpul ovulaţiei, tenul tău radiază şi arată impecabil, pe când în timpul menstruaţiei el trece prin mai multe schimbări. Se presupune că o eventuală concepţie a eşuat, iar ovulul nefecundat părăseşte uterul, ceea ce duce la un ten problematic. Nivelul hormonilor scade drastic, iar pielea ta se poate confrunta cu un şir de afecţiuni, precum coşurile, inflamaţiile, excesul de sebum şi iritaţiile neplăcute.

separator

Află ce trebuie să faci, pentru a nu rămâne mereu suprinsă de „darurile naturii”

Coşurile- problema ta numărul unu!

De cele mai multe ori coşurile apar cu 2-7 zile înaintea noului ciclu menstrual. Aceasta se datorează excesului de sebum – o consecinţă a schimbărilor hormonale. În aceste zile “critice”  încearcă să foloseşti demachiante pe bază de plante, după care spală faţa cu apă călduţă. Înainte  de-a folosi prosopul, încearcă să-l dezinfectezi cu fierul de călcat, deoarece acesta poate fi plin de microbi.

Pe lângă demachiante şi creme, trebuie să ai grijă şi ce şampon foloseşti. Şamponul, măştile şi balsamul de păr care conţin multe uleiuri pot ajunge uşor pe faţă, ceea ce-ţi pot afecta tenul şi mai tare. Parfumul acestor produse de multe ori inflamează şi irită tenul, de aceea înainte de menstruaţie ar fi de dorit să foloseşti produse bio (ecologice). Pe lângă aceasta ai grijă şi de alimentaţia ta. Dulciurile, cofeina, alcoolul şi grăsimile saturate provoacă  apariţia coşurilor.

Atenuează inflamaţiile

În prima zi a ciclului menstrual, hormonii “îşi fac de cap”. Celulele corpului secretă un anumit tip de lipide (prostaglandine), acestea contribuind la un aspect inflamat al tenului.
Pentru a atenua cu succes acest simptom, foloseşte o loţiune hidratantă pentru faţă cu ingrediente anti-inflamatorii, precum ceaiul verde, muşetelul sau iarba fetei-spilcuţa.


Oferă strălucire tenului şi în cele mai “critice” zile

Te lupţi cu aspectul unui ten palid şi fără strălucire, află că şi aici prostaglandinele alături de estrogenul aproape absent “au dat totul peste cap”. Iată de ce acum ai nevoie mai mult ca niciodată de o loţiune tonică iluminatoare. Aceasta îi va oferi tenului tău o lumină aparte, iar pielea ta va deveni de invidiat.

Spune nu, tenului lucios!

În timpul ciclului menstrual, corpul tău este într-o continuă schimbare.

Refacerea nivelului de hormoni îţi determină pielea să producă mai mult sebum, ceea ce înseamnă ten gras şi nervi în plus. Dacă te lupţi şi tu cu această problemă, optează pentru loţiunile cu acid salicilic sau glicoic, ceea ce va echilibra producţia de sebum din organism.  Pentru un plus de frumuseţe poţi încerca şi masca-tratament cu sulf, aceasta îţi va face o “curăţare generală” a porilor şi îţi va absoarbe grăsimea de pe faţă.

Colagenul- bucuria instantanee a tenului!

Când te bucuri din plin de un ten fin şi luminos, aceasta înseamnă că organismul tău secretă suficient colagen, pentru că această minune să aibă loc. De aceea o cremă de faţă cu fitoestrogeni (hormoni vegetali extraşi din soia, seminţe de in, orz sau trifoi roşu) este cea mai binevenită în zilele “critice”. Fitoestrogenii sunt “acele de siguranţă” care determină celulele pielii să reţină apa necesară creşterii producţiei de colagen.

 

 

Irina Madan: “Și o ușă ruginită poate deveni sursă de inspirație pentru mine”
Articolul anterior
Timati a făcut burgeri pentru fanii săi. I-a dat gratuit
Articolul următor
Alte articole interesante