Tratamente eficiente ce previn căderea părului!

Majoritatea oamenilor, la un moment dat, se confruntă cu problema căderii părului, care uneori duce la apariţia calviţiei (cheliei) la bărbaţi, iar la femei la o rărire.

separator

Un proces normal

Trebuie să ştii că pierzi în mod normal cca 100 fire/zi. În perioada rece a anului căderea părului este mai accentuată. Nu te alarma, pentru că vorbim despre un proces natural, dacă această cădere este uniformă. Durata de viaţă a unui fir de păr este de 2-4 luni, după care părăseşte scalpul.

Creşterea şi regenerarea părului sunt determinate de activitatea foliculilor capilari, care pot genera de la 20 până la 25 de cicluri de viaţă succesive. În cazul alopeciei (căderea părului, chelia sau calviţia) cronice, fiecare ciclu de viaţă este mai scurt decât cel anterior. Diametrul şi lungimea părului se reduc la finalul ciclului de viaţă. Foliculul capilar atinge mai repede stadiul final al ciclurilor programate: este resorbit şi dispare cu zeci de ani mai repede.

La femei, părul devine treptat mai subţire în zona centrală, cea frontală rămânând intactă. Alopecia cronică preia controlul şi se raspândeşte, determinând o reducere generală a densităţii părului.

Ciclul de viaţă a părului include 3 faze:

-etapa esenţială de creştere care durează între 3 şi 5 ani (faza anagenă);

-o fază scurtă de stagnare (faza catagenă);

-faza de cădere a părului (faza telogenă, care durează 3 luni);

Dacă observi o cădere excesivă timp de câteva zile la rând, mai ales, neuniformă, atunci trebuie să te adresezi unui specialist dermatolog sau triholog, pentru a depista cauza şi a remedia problema.

Factorii care pot duce la declanşarea acestui proces nedorit sunt: stresul, alimentaţia săracă în vitamine (mai ales, iarna), razele solare, disfuncţie hormonală, unele medicamente, dereglări ale circulaţiei sanguine, dereglări ale sistemului nervos central, diferite patologii interne, anticoncepţionale. Cauza se poate stabili uşor cu ajutorul unor investigaţii – analiza rădăcinii firului de păr (trihograma) şi proba de sânge.

DUCRAY – tradiţie dermo-cosmetică, vocaţie spre inovaţie

Între produsele de îngrijire a părului, Ducray sunt şampoane medicale şi de îngrijire a părului şi scalpului. Unele se folosesc la recomandarea medicului.

1. Ducray Neoptide – tratament împotriva căderii părului

Loţiunea de prevenire a căderii părului Neoptide acţionează direct asupra foliculilor capilari şi stimulează faza de creştere.

Concentraţia de tetrapeptide (asociere de aminoacizi) facilitează proliferarea celulelor bulbului capilar şi prelungeşte vizibil faza de creştere. Căderea cronică a părului este inhibată.

Firul de păr este stimulat prin activarea microcirculaţiei cutanate, rezultatul fiind creşterea sporită în lungime a acestuia. Asocierea altor ingrediente active (Neoruscina, Nicotinamida şi GP4G) sprijină, de asemenea, schimbul de substanţe nutritive în bulbul capilar, pe lângă îndeplinirea unui rol de energizare. Tot părul este astfel stimulat, căderea lui este încetinită, iar volumul capilar este sporit. Textura uşoară Neoptide este rapid absorbită şi permite utilizarea zilnică, fără a îngraşa părul.

2. Ducray Nutricerat Masca – Masca nutritivă Nutricerat  este recomandată pentru părul uscat, deteriorat şi insuficient hrănit. Fiecare fir de păr regenerează în profunzime, şi la suprafaţă, îşi recapătă fineţea, strălucirea şi devine uşor de descurcat. Pe baza de unt de illipe, încearcă să hraneşti părul cu substanţele nutritive esenţiale, de care are nevoie.

 

3. Anastim – tratament împotriva căderii ocazionale a părului. Penetrează uşor pielea, fără a îngrăşa părul, lăsând în urmă un parfum plăcut. Pentru rezultate garantate şi de durată,  dar şi pentru creşterea eficacităţii tratamentului, se recomandă utilizarea şamponului Anaphase.

4. Ducray Şampon Anaphase – Şampon complementar tratamentului împotriva căderii părului. Tratamentul unic, în perioadele de fragilitate capilară, se face în asociere cu Anastim RTH 16, indiferent de tipul alopeciei.

5. Ducray Chronostim – tratament împotriva căderii cronice a părului. Regenerează, întăreşte şi vitaminizează firul de păr, stimulează microcirculaţia şi reglează excesul de sebum.  Pe măsură ce căderea părului se accentuează, se recomandă nu numai oprirea fenomenului, dar şi stimularea creşterii părului. Astfel, Laboratoarele Dermatologiques Ducray au găsit soluţia eficientă prin crearea produsului Chronostim.

Ducray

este aliatul părului tău – începând cu o îngrijire dermatologică şi până la una complementară, în concordanţă cu o schemă de tratament unică şi completă.

Text: Snejana Țugui

 

Mituri despre protecția solară: sfaturi culese de la cosmetologul Tatiana Manoli /P

Mulți experți spun că 90% dintre melanoamele existente sunt cauzate de radiațiile ultraviolete. Pe aceasta cale, ei recomandă să folosim crema de protecție solară în fiecare zi a anului, indiferent că stăm la plajă, lucrăm în grădina sau mergem până la magazin. Pe lângă faptul că reduc riscul apariției cancerului de piele, produsele cu SPF sporesc procesul vindecării anumitor daune anterioare ale pielii și vă protejează împotriva razelor dăunătoare care provoacă semne ale îmbătrânirii pielii.Alegerea produselor de protecție solară poate fi o adevărată provocare. Și ideal ar fi să aplicați un astfel de produs cu jumătate de oră înainte de a vă expune la soare, la fiecare două până la trei ore când sunteți în aer liber și imediat după ce ați ieșit din apă.

Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți când vine vorba despre produsele cu factor de protecție solară:

 1. Trebuie să ai în trusă un lăptișor pentru protecție solară

Aloe Milk Sun Spray SPF 50+ protejează pielea cea mai delicată și sensibilă, ajutând la prevenirea proceselor de fotoîmbătrânire și eritem Cu o textură ușoară, nelipicioasă, datorită dozatorului practic, se aplică ușor cu absorbție rapidă. 

Uleiul de cocos și uleiul de argan, conținute în formulă, ajută la hrănirea pielii, contracarând procesele de îmbătrânire, Vitamina E ajută la combaterea radicalilor liberi. Tolerabilitatea produsului, testat foto, este întărită de prezența Aloe.

2. Crema solară, fără de care nu trebuie să ieși din casă

Crema solară facială cu Aloe SPF 50+ protejează pielea feței împotriva razelor solare și a îmbătrânirii pielii, pentru a obține un bronz sănătos și natural. Uleiul de argan, uleiul de cocos și untul de shea, conținute în formulă, ajută la hrănirea și hidratarea pielii, contracarând procesele de îmbătrânire. Vitamina C, vitamina E și uleiul de morcov stimulează apărarea naturală a pielii. Tolerabilitatea produsului, foto-testat, este întărită de prezența Aloe Vera și absența parfumului. Cu ingredient natural care ajută la protejarea pielii de razele IR.

3. Nu uita de produsele pentru calmare

Aloe Vera Hyaluronic Dermo-Gel cu acțiune hidratantă și calmantă, se obține prin stoarcerea frunzelor plantei de Aloe Vera. Cu Acid Hialuronic, reprezinta un aliat prețios pentru pielea întregii familii, desfășurând o acțiune eficientă de hidratare și calmare.

Aloe Milk Spray After Sun contine 40% Aloe Vera, cu proprietăți calmante și revigorante. Datorită dozatorului practic, se aplică ușor cu absorbție rapidă. Redă hidratarea și hrănirea pielii deshidratate de soare, lăsând-o netedă și luminoasă. Uleiul de cocos și uleiul de argan, conținute în formulă, ajută la hrănirea pielii. Vitamina E ajută la combaterea radicalilor liberi, Bisabololul ajută la calmarea și calmarea pielii după expunerea la soare. Aplicat regulat ajută la menținerea bronzului.

4. Uleiul bronzat pentru iubitorii de culoarea ciocolatei

Spray Tanning Oil SPF 6 este ideal pentru pielea închisă sau deja bronzata, ajuta la obținerea și menținerea unui bronz sănătos și intens în timpul expunerii la soare. Conține filtre solare pentru a asigura pielea bronzata și protejata.

Sfat: ai grijă de pielea ta, ea îți va mulțumi pentru asta!

La preț fierbinte gama Equilibra poate fi procurată în rețeaua de farmacii Farmacia Familiei și Hyper Dita!

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Farmacia Familiei celebrează 19 ani! Participă la tombola aniversară și câștigă premii valoroase!/P

În luna iulie, Farmacia Familiei celebrează 19 ani de activitate! Cu ocazia aniversării, fiecare client va fi răsplătit pentru fidelitate și încredere.

În perioada 1 – 19 iulie, te invităm să participi la tombola aniversară organizată în Farmacia Familiei și Dita Hyper Farmacie.

Cum participi:

 • Procură din Farmacia Familiei/Dita Hyper Farmacie, în perioada 01 iulie – 19 iulie, orice produse, într-un bon de plată de minim 300 lei.
 • Înregistreză bonul și completează formularul de participare care include datele participantului (nume, prenume, telefon de contact, nr. bonului, data procurării, adresa electronică).

Pe lângă șansa de a câștiga la tombolele zilnice, poți profita de oferte aniversare la cele mai de top branduri de dermatocosmetică și suplimente. Profită de reducerile generoase și asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru sănătatea și bunăstarea ta și a familiei tale.

Farmacia Familiei – 19 ani de grijă pentru toată familia!

Pentru mai multe informații despre campania aniversară consultă regulamentul tombolei.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Produsele de protecție solară previn arsurile și cancerul, încetinesc îmbătrânirea și mențin elasticitatea pielii/P

Expunerea la soare are multiple beneficii, inclusiv stimularea producției de vitamina D și îmbunătățirea stării de spirit. Totuși, expunerea excesivă la razele ultraviolete UVA și UVB poate avea efecte nocive asupra pielii, inclusiv îmbătrânirea prematură, arsuri solare și creșterea riscului de cancer de piele. Protecția solară adecvată este esențială pentru menținerea sănătății pielii pe termen lung.

Importanța protecției solare

 • Prevenirea arsurilor solare: Cremele de protecție solară ajută la prevenirea arsurilor cauzate de razele UVB, care pot fi dureroase și pot deteriora straturile superficiale ale pielii.
 • Reducerea riscului de cancer de piele: Expunerea repetată și neprotejată la soare crește riscul de dezvoltare a melanomului și a altor forme de cancer de piele. Utilizarea regulată a produselor de protecție solară poate reduce semnificativ acest risc.
 • Încetinirea îmbătrânirii pielii: Razele UVA pătrund adânc în piele, contribuind la formarea ridurilor și a petelor pigmentare. Produsele de protecție solară protejează colagenul și elastina, menținând astfel fermitatea și elasticitatea pielii.
 • Prevenirea hiperpigmentării: Expunerea la soare poate agrava afecțiuni precum melasma și poate cauza pete pigmentare. Cremele de protecție solară ajută la menținerea unui ton uniform al pielii.

De ce să folosiți gama Bariesun?

Gama Bariesun, dezvoltată de laboratoarele Uriage, este recunoscută pentru inovația și eficiența sa în protecția solară. Iată câteva motive pentru care produsele Bariesun sunt o alegere excelentă:

Formule inovatorii și ingrediente de calitate: Bariesun utilizează filtre solare organice si minerale de ultimă generație care garantează protecție înaltă cu indice SPF 30 și 50+  împotriva întregului spectru UVA/UVB, rămânând în același timp, fotostabile pe o perioadă mai lunga de timp. Ingredientele sunt alese cu grijă pentru a minimiza riscul de alergii și pentru a oferi confort pielii în acord cu normele europene de calitate și siguranță.

 • Potrivite pentru toate tipurile de piele: Gama Bariesun include produse pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă sau pentru copii. Astfel, întreaga familie poate beneficia de protecție adecvată.
 • Prevenirea și tratarea deshidratării pielii: Datorită Apei Termale Uriage, vitaminelor C & E și agenților anti-deshidratare (Aquaspongine), produsele Bariesun nu doar protejează, ci și hidratează intens pielea, prevenind deshidratarea cauzată de expunerea la soare sau de apa sarata  a marii.
 • Rezistență la apă: Formulele rezistente la apă asigură protecție continuă chiar și în timpul activităților acvatice sau a transpirației excesive, oferind o siguranță suplimentară.
 • Texturi plăcute și ușor de aplicat: Produsele din gama Bariesun au texturi lejere, care se absorb rapid în piele fără a lăsa o senzație grasă sau lipicioasă. Aceasta încurajează utilizarea regulată, esențială pentru o protecție eficientă.

Bariesun Cremă minerală SPF50+ (100ml) asigură fotoprotecție minerală foarte ridicată anti UVB/UVA datorită complexului 100% mineral. Este special formulată pentru a garanta maximă siguranță și toleranță pentru cele mai delicate și intolerante tipuri de piele, pentru pielea atopică. Este indicată pentru bebeluși, copii, femei gravide, persoane cu piele alergică și intolerantă. Conține 100% complex mineral anti UVB/UVA.

Bariesun pentru copii SPF 50+ sub formă de lapte (100ml), îmbogățit cu agenți emolienți foto-stabilizanți cu protecție anti-radicalară. Este indicat pentru copiii peste 3 ani (față și corp). Nu conține: Cinnamate. Se absoarbe ușor, formula rezistentă la apă.

Bariesun fără parfum SPF50+ Crema pentru față (50ml), cu textură invizibilă, fluidă este recomandată pentru hidratarea și fotoprotecția tenului sensibil, intolerant, post acte estetice. Nu necesită hidratare aditională.

Bariesun Cremă colorată cu  SPF50+ (nuanță deschisa) (50ml), este un produs de protecție solară 3 in 1: protejează, uniformizează tenul, catifelează. Textura ușoară, fluidă și non-grasă, ideală pentru tenul sensibil și intolerant.

New! În curând…

URIAGE SPRAY AUTOBRONZANT pentru față și corp (100ml). Cu o textură irizată și placut parfumată, oferă un bronz uniform, identic cu cel natural. Culoarea apare la doar 1 oră de la aplicare.

Conține Apa termala Uriage, DHA+Eritruloză, activi ce prelungesc bronzul, hidratează și catifelează pielea.

New! În curând…

ULEI USCAT CU PROTECȚIE SOLARĂ SPF30 (200ml).

Spray cu protecție solară ridicată perfect pentru ten, corp și par. Protejează pielea de efectele nocive ale razelor UVA/ UVB. În același timp, păstrează nivelul de hidratare în piele și asigură protecție împotriva radicalilor liberi.
Textura delicată, non-lipicioasă, absorbție rapidă în piele. Produs anhidru, rezistent la apă și sudorație. Aplicare ușoară, cu difuzie continuă.

Recomandări generale de utilizare

 • Aplicați crema de protecție solară cu cel puțin 20 de minute înainte de expunerea la soare.
 • Reaplicați produsul la fiecare două ore sau după înot, transpirație excesivă sau ștergerea cu prosopul.
 • Nu uitați să protejați și zonele neglijate, cum ar fi urechile, gâtul și picioarele.
 • Folosiți o cantitate generoasă de produs pentru a asigura o protecție eficientă.

În concluzie, protecția solară este esențială pentru menținerea sănătății pielii, iar gama Bariesun de la Uriage oferă soluții eficiente și plăcute pentru toți membrii familiei. Prin adoptarea unei rutine de protecție solară, ne putem bucura de beneficiile soarelui fără a compromite sănătatea pielii. Brandul Uriage  conține o gamă largă de produse pentru îngrijirea tenului cu diferite nevoi și care sunt disponibile numai în rețeaua de farmacii „Felicia”.

/P/ Acest material este un articol comercial și nu prezintă punctul de vedere al redacției.

Bianca Drăguşanu a devenit mămică!
Articolul anterior
6 idei ca să-ţi faci un mic dejun sănătos în 5 minute
Articolul următor