Tratamente eficiente ce previn căderea părului!

Majoritatea oamenilor, la un moment dat, se confruntă cu problema căderii părului, care uneori duce la apariţia calviţiei (cheliei) la bărbaţi, iar la femei la o rărire.

separator

Un proces normal

Trebuie să ştii că pierzi în mod normal cca 100 fire/zi. În perioada rece a anului căderea părului este mai accentuată. Nu te alarma, pentru că vorbim despre un proces natural, dacă această cădere este uniformă. Durata de viaţă a unui fir de păr este de 2-4 luni, după care părăseşte scalpul.

Creşterea şi regenerarea părului sunt determinate de activitatea foliculilor capilari, care pot genera de la 20 până la 25 de cicluri de viaţă succesive. În cazul alopeciei (căderea părului, chelia sau calviţia) cronice, fiecare ciclu de viaţă este mai scurt decât cel anterior. Diametrul şi lungimea părului se reduc la finalul ciclului de viaţă. Foliculul capilar atinge mai repede stadiul final al ciclurilor programate: este resorbit şi dispare cu zeci de ani mai repede.

La femei, părul devine treptat mai subţire în zona centrală, cea frontală rămânând intactă. Alopecia cronică preia controlul şi se raspândeşte, determinând o reducere generală a densităţii părului.

Ciclul de viaţă a părului include 3 faze:

-etapa esenţială de creştere care durează între 3 şi 5 ani (faza anagenă);

-o fază scurtă de stagnare (faza catagenă);

-faza de cădere a părului (faza telogenă, care durează 3 luni);

Dacă observi o cădere excesivă timp de câteva zile la rând, mai ales, neuniformă, atunci trebuie să te adresezi unui specialist dermatolog sau triholog, pentru a depista cauza şi a remedia problema.

Factorii care pot duce la declanşarea acestui proces nedorit sunt: stresul, alimentaţia săracă în vitamine (mai ales, iarna), razele solare, disfuncţie hormonală, unele medicamente, dereglări ale circulaţiei sanguine, dereglări ale sistemului nervos central, diferite patologii interne, anticoncepţionale. Cauza se poate stabili uşor cu ajutorul unor investigaţii – analiza rădăcinii firului de păr (trihograma) şi proba de sânge.

DUCRAY – tradiţie dermo-cosmetică, vocaţie spre inovaţie

Între produsele de îngrijire a părului, Ducray sunt şampoane medicale şi de îngrijire a părului şi scalpului. Unele se folosesc la recomandarea medicului.

1. Ducray Neoptide – tratament împotriva căderii părului

Loţiunea de prevenire a căderii părului Neoptide acţionează direct asupra foliculilor capilari şi stimulează faza de creştere.

Concentraţia de tetrapeptide (asociere de aminoacizi) facilitează proliferarea celulelor bulbului capilar şi prelungeşte vizibil faza de creştere. Căderea cronică a părului este inhibată.

Firul de păr este stimulat prin activarea microcirculaţiei cutanate, rezultatul fiind creşterea sporită în lungime a acestuia. Asocierea altor ingrediente active (Neoruscina, Nicotinamida şi GP4G) sprijină, de asemenea, schimbul de substanţe nutritive în bulbul capilar, pe lângă îndeplinirea unui rol de energizare. Tot părul este astfel stimulat, căderea lui este încetinită, iar volumul capilar este sporit. Textura uşoară Neoptide este rapid absorbită şi permite utilizarea zilnică, fără a îngraşa părul.

2. Ducray Nutricerat Masca – Masca nutritivă Nutricerat  este recomandată pentru părul uscat, deteriorat şi insuficient hrănit. Fiecare fir de păr regenerează în profunzime, şi la suprafaţă, îşi recapătă fineţea, strălucirea şi devine uşor de descurcat. Pe baza de unt de illipe, încearcă să hraneşti părul cu substanţele nutritive esenţiale, de care are nevoie.

 

3. Anastim – tratament împotriva căderii ocazionale a părului. Penetrează uşor pielea, fără a îngrăşa părul, lăsând în urmă un parfum plăcut. Pentru rezultate garantate şi de durată,  dar şi pentru creşterea eficacităţii tratamentului, se recomandă utilizarea şamponului Anaphase.

4. Ducray Şampon Anaphase – Şampon complementar tratamentului împotriva căderii părului. Tratamentul unic, în perioadele de fragilitate capilară, se face în asociere cu Anastim RTH 16, indiferent de tipul alopeciei.

5. Ducray Chronostim – tratament împotriva căderii cronice a părului. Regenerează, întăreşte şi vitaminizează firul de păr, stimulează microcirculaţia şi reglează excesul de sebum.  Pe măsură ce căderea părului se accentuează, se recomandă nu numai oprirea fenomenului, dar şi stimularea creşterii părului. Astfel, Laboratoarele Dermatologiques Ducray au găsit soluţia eficientă prin crearea produsului Chronostim.

Ducray

este aliatul părului tău – începând cu o îngrijire dermatologică şi până la una complementară, în concordanţă cu o schemă de tratament unică şi completă.

Text: Snejana Țugui

 

Bianca Drăguşanu a devenit mămică!
Articolul anterior
6 idei ca să-ţi faci un mic dejun sănătos în 5 minute
Articolul următor
Alte articole interesante