Tratează corect roşeaţa tenului!

Cuperoza sau roşeaţa în obraji apare de cele mai dese ori la femeile blonde.

separator

Este declanşată de diferiţi factori cum ar fi: expunerea la temperaturi ridicate sau scăzute, la soare, consumul de alcool, cafea, alimente picante etc., important este să depistezi stimulii roşeţii şi să-i eviţi, să urmăreşti regulile de îngrijire general valabile (demachiatul, tonifierea şi aplicarea cremei), apoi să găseşti tratamentul eficient în rezolvarea sau diminuarea cuperozei.

Soluţia “Avene” pentru roşeaţa tenului.

Brandul “Avene”  propune o gamă largă de produse dermo-cosmetice cu efect curativ pentru pielea sensibilă, principalul ingredient fiind Apa Termala Avène care are proprietăţi antiiritante, calmante şi imunomodulatoare.

“Avene” este o gamă creată special pentru pielea sensibilă, a cărei eficienţă este validată de numeroase studii clinice şi controlată de medici dermatologi. Pentru fiecare tip de piele este concepută câte o gamă specială de produse de ingrijire şi tratament.

Avene antiroşeaţă

este gama cea mai bună în Franţa, pentru pielea predispusă la roşeaţă şi cuperoză.

Roşeaţa este cauzată, în mare măsură, de factori genetici: putem da vina pe ADN pentru o piele sensibilă, cu elasticitate scăzută şi vase de sânge cu pereţi subţiri.

În ceea ce priveşte roşeaţa şi sensibilitatea pielii, trebuie să iei câteva măsuri de protecţie şi prevenţie:

– Hidratarea este esenţială, ca funcţiile barierei naturale de protecţie ale pielii să fie optime, iată de ce

Avene Laptele demachiant antiroşeaţă

este cel mai potrivit pentru curăţare şi respectă sensibilitatea pielii predispuse la roşeaţă, asigurând confortul acesteia. Textura sa foarte uşoară previne senzaţia de piele întinsă.

– Evită expunerea la soare, pentru că soarele sensibilizează şi mai mult pielea, mai ales pe cea predispusă la cuperoză sau care se înroşeşte uşor. Specialiştii recomandă folosirea unei creme cu SPF zi de zi, nu doar vara, cum este

Avene Emulsia sau Crema hidratantă antiroşeaţă cu SPF 20

.  Desigr, trebuie să eviţi şi alte condiţii de climă extremă, cum ar fi frigul sau vântul.

– Când roşeaţa, senzaţia de căldură şi iritaţia se acutizează, este bine să foloseşti un produs calmant  –

Avene Masca Reparatoare Calmantă antiroşeaţă,

a cărei

textură delicată şi cremoasă oferă pielii o senzaţie imediată de prospeţime şi calmare, iar roşeaţa se reduce.  Bogată în ingrediente hidratante şi reparatoare, masca ce  are o textură catifelată şi non-grasă redă pielii confortul, supleţea şi este soluţia ideală pentru un tratament post-laser.

Avene Crema tratament Fort antiroşeaţă

este indicată pentru tratarea roşeţii localizate, a vaselor de sânge vizibile şi a disconfortului

.

Delicat şi hidratant, concentratul calmează rapid senzaţiile de iritaţie şi căldură, acţionând asupra roşeţii.

Apa Termală Avene pe care o puţi folosi

în fiecare dimineaţă ca prima parte din ritualul de frumuseţe şi pe parcursul zilei, ori de câte ori este iritată pielea, sau pur şi simplu pentru a o împrospăta.

Întreaga gamă de produse o găsiţi în reţeaua “Farmacia Familiei”, importator exclusiv  – “Dita EstFarm”.

Text: Snejana Ţugui

Este bine ca părul să fie murdar sau curat, înainte de vopsire? Află de la un specialist care este recomandarea

Pentru a veni în întâmpinarea tuturor femeilor care își pun aceasta întrebare, un specialist a fost extrem de clar în YouTube-ul său, în ceea ce privește această situație.

Cum este cel mai bine să faceți atunci când vreți să vopsiți parul. Mitul părului murdar înainte de a aplica vopseaua, este bun sau nu?

Nu vă spălați părul înainte de a-l vopsi, pentru că această o acumulare de uleiuri și produse de coafat, vă pot proteja scalpul de iritația ce poate apărea din cauza substanțelor chimice. Totuși, țineți cont că părul nu trebuie să fie murdar. De preferat ar fi, conform specialiștilor, să fie nespălat de 1 – 2 zile.

Dacă este proaspăt spălat, nu ajută în procesul de vopsire pentru că este mai alunecos și neted, ceea ce poate face dificilă vopsirea.

“Oare e bine să mă spăl înainte să mă vopsesc sau nu? Mitul general este cumva că e bine să nu te speli pe cap când te vopsești. Este parțial adevărat. Vreau să facem un pic de curățenie că să înțelegeți ce și cum glandele seboree secretă sebum. Acesta se distribuie atât pe firul de păr, cât și la nivelul pielii capului. Rolul lui este pe de o parte de a lubrifia fibra capilară, pe de cealaltă parte, de a menține un microclimat sănătos la nivelul pielii capului.

Dacă au trecut 2 zile și ai puțin sebum acolo, este în regula, să te vopsești. Dacă a trecut o săptămână sau mai mult, nu este în regula să te vopsești. De ce? Pentru că dacă este prea mult sebum, acesta va împiedica procesul corect de vopsire. Eu recomand că atunci când te vopsești, în special când faci blonduri, să nu stai o săptămână nespălată pe cap, pentru că oricum nu contează.

Real, contează și nu atât de mult pentru cap, pentru pielea capului, cât pentru firul de păr. Dacă este prea încărcat și puneți produse de colorare, produsele de colorare nu vor reuși să funcționeze așa cum trebuie. Deci rugămintea mea este să lași 1- 2 zile după ce te-ai spălat pe cap, înainte să îți vopsești rădăcina, dar nu mai mult. Nu ai nevoie de mai mult.

Ai nevoie de 1 sau 2 zile, pentru acest strat de protecție la nivelul pielii capului”, a specificat Sorin Stratulat.

Specialistul a precizat că inclusiv produsele de vopsire a părului au evoluat foarte mult și nici nu se mai simt că au fost aplicate pe podoaba capilară. Practic, acest mit cumva dispare în zilele noastre pentru că în trecut, într-adevăr, erau situații când unele persoane aveau usturimi la nivelul scalpului.

Totuși, este important de ținut cont atunci când vă vopsiți, dar părul este plin de produse de styling. Daca sunteți în această situație, părul trebuie spălat înainte.

“Deci îngrijirea este o etapă firească și înainte să colorezi părul. Repet 1- 2 zile, puteți fără niciun fel de problemă să stați, dar dacă ați abuzat de produse sau dacă aveți un exces foarte mare de sebum, atunci sfatul meu este să curățați și după aceea să vopsiți. După ce ați colorat părul, este foarte important ce urmează. Să adaptați rutina de îngrijire la noile nevoi ale părului vostru.” a spus specialistul.

Ce nu trebuie să faci după ce ți-ai vopsit părul. Îngrijirea parului vopsit

Regula numărul unu. Primul lucru pe care nu trebuie să îl faci după ce ți-ai vopsit părul, este să nu îl speli în următoarele 48 de ore. Trebuie neapărat să acordați părului acel timp pentru a capta cu adevărat acea culoare, mai ales dacă v-ați deschis părul. Nu contează nivelul de deschidere.

Regula numărul doi. Este necesar să folosiți un șampon pentru păr colorat, potrivit pentru culoarea pe care ați obținut-o. În comerț există multe șampoane care sunt speciale pentru părul proaspăt vopsit, care îl vor ajuta să își mențină reflexul destul de vibrant, până la următoarea colorare. Acest lucru se vede cel mai bine la blonde sau roșcate.

Regula numărul trei. Atunci când faceți clătirea părului, încercați să nu folosiți apa fierbinte, ci puțin mai rece. Acest proces va face să închidă repede cuticula firului de păr și vopseaua nu se pierde cu ușurință. 

Regula numărul patru. Nu lăsați rădăcinile nevopsite pentru o perioadă îndelungată de timp. Este o regulă clară în special recomandată de specialiști, mai ales dacă vorbim despre blonde. Aceea de a se vopsi la 3 săptămâni. În tot acest proces nu trebuie decât să vopsiți rădăcina părului și nu includeți și lungimea.

Regula numărul cinci. Ultimul sfat ar fi să nu exagerați cu utilizarea ustensilelor pentru coafarea parului, in special feonul si periile pe bază de căldură. 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.

sursa

Buzele cât mai mari. De ce și le doresc femeile?

Pentru femei, o gură  frumoasă și  voluptoasă este semnul frumuseții și tinereții. Cum se ajunge la buzele cât mai mari, la exagerări,  explică chirurgul plastician Alina Mîtcan, de la Spitalul Zetta.

Tinerele sunt dispuse să cheltuiască sume mari pntru a fi Barbie Girl.

Vedetele de cinema, din showbiz, care apar cu fețele  proaspete, veșnic tinere, schimbate, uneori exagerate, devin un model de urmat mai ales pentru tinere. Mai mult, pentru foarte multe femei, mai ales cele foarte tinere, mesajul ascuns din spatele acestor chipuri  „ perfecte ” este cel care spune că succesul în viață vine dacă devin o copie a acestora.

Cel mai recent succes de public, cu filmul Barbie vine să întărească și mai mult credința că a intra în anumite standarde de frumusețe  așa  cum sunte cele Barbie asigură  rapid succesul. De aici, până la exagerări și pierderea contactul cu realitatea, este doar un pas.

Invitată în Adevărul Live, dr. Alina Mîtcan, medic specialist Chirurgie Plastică, Estetică şi Microchirurgie reconstructivă, Spitalul Zetta explică:

„Sunt tinere dispuse să cheltuiască sume mari de bani pentru a fi o Barbie Girl. Este foarte important să înțelegem că prin chirurgia estetică nu ne dorim să creăm copiile altor persoane. Noi, medicii ne concentrăm pe ceea ce are nevoie pacienta și cum putem să evidențiem trăsăturile naturale, frumoase. Eu discut cu pacienta, aflu de la ea care îi sunt nevoile și ajustez acolo unde vârstă își pune amprenta”.

Cum ajung femeile să își dorească buzele cât mai mari?

Studii în atropologia corpului  femeii evidențiază că buzele pline au fost mereu asociate cu tinerețea, atractivitatea sexuală pentru bărbați,  fiind un indicator biologic despre sănătatea și fertilitatea femeii.

Azi, adăugăm la aceste aspecte și stima de sine ridicată pe care femeile o susțin  prin proceduri  minim invazive, precum augumentarea buzelor cu Acid Hyaluronic.

Dar cum se ajunge la exagerări? Medicul specialist în chirurgie plastică are o explicație foarte simplă dar de care pacientele trebuie să țină cont. „ După prima injectare cu acid, apare o nouă imagine a buzelor, cea pe care și-a dorit-o pacienta. Dar aceasta ajunge să se obișnuiască foarte repede cu noul ei aspect, cu volumizarea buzelor și are impresia că acidul a dispărut mult prea repede. Și atunci revine în cabinet pentru o nouă injectare. Ceea ce îi spun eu și este important să se cunoască. Particule de acidul hyaluronic rămân în țesut chiar și după 2 ani de la injectare. Așa că  tot adăugând,  adăugând se ajunge la mărirea volumului, chiar la exagerări. La acest aspect, la unele paciente se adaugă și dorința lor de a fi sexy”.

Dr. Alina Mîtcan subliniază că se poate obține și  în realitate buzele și sprâncenele tip Barbie, dar atenționează că  acestea nu se potrivesc tuturor. Pot există paciente care să aibă un chip pe care să se așeze forma, volumul sprâncenelor și buzelor, dar ele  nu sunt pentru toată lumea.

Medicul oferă exemplul unei paciente care a venit de curând în cabinetul său și care își dorea transformări.

„ Sunt tinere care au acest ideal in  viață.  Să arate ca  păpușa Barbie. Sunt obsedate de imaginea lor. Recent, la Spitalul Zetta a venit la mine, o tânără de 18 ani care își dorea proceduri cu botox și acid hyaluronic și o operație de blefaroplastie superioară.  Toate acestea în condițiile în care ea arăta perfect. I-am spus că poate mama ei are nevoie, de unele proceduri și că în cazul fetei nici nu poate să fie vorba.” arată dr. Mîtcan pentru Adevărul Live.

Medicul specialist avertizează că tot în rândul fetelor tinere este prezent curentul de a avea o talie tip Barbie. Pentru acestea, curele de slăbire nu sunt de ajuns. În SUA, fetele cer medicilor să le scoată două coaste pentru a obține subțirimea lui Barbie.

Dr. Alina Mîtcan avertizează că aceasta este o operație extrem de periculoasă,  pentru că cele două coaste au un rol esențial în protejarea organelor interne, precum ficatul, pancreasul. Nu se poate ca cineva să trăiască fără ele, iar în viața reală,  din punct de vedere anatomic, cineva cu un trup ca cel al păpușii Barbie nici nu ar putea ca cinve să se țină pe picioare.

sursa: www.adevarul.ro

Cele 4 ingrediente care îți hidratează tenul la maxim! Trucurile Cameliei Ursu

Mulți din voi cunosc deja plusurile produselor de hidratare AVENE, însă interpreta Camelia Ursu le va testa pentru prima dată în acest video. Care sunt efectele și plusurile unui set din doar 4 produse, aflați împreună cu ea.

AVENE – pentru acea stare de bine a tenului tău!

Sezonul II “Slăbește sănătos” – primele rezultate!
Articolul anterior
Alina Grigoraş – fata cu suflet de artist!
Articolul următor