Uleiul de arbore de ceai contribuie la tratarea răcelilor, afecțiunilor respiratorii și virozelor

Efectele benefice ale uleiului de arbore de ceai se datorează remarcabilelor sale proprietăți dezinfectante și antivirale, fiind astfel un aliat prețios al sistemului imunitar în lupta cu infecțiile virale.

separator

Arborele de ceai, Tea Tree, este originar din zona Australiei și din zona Papua Noua Guinee. Era folosit în scopuri medicinale de către unele triburi aborigene încă dinaintea venirii coloniștilor albi.

Uleiul de arbore de ceai contribuie la:

– tratarea răcelilor, afecțiunilor respiratorii

– dezinfectarea încăperii

– favorizează sporirea concentrației și atenției – folosit în lampa de aromaterapie, câte 4-5 picături de ulei de arbore de ceai.

– reglează activitatea glandelor sebacee: în cazul părului cu tendințe de îngrășare, se adaugă în șamponul pe care îl folosiți în mod frecvent 2-3 picături de ulei de arbore de ceai (nu mai mult!).

– tratează acneea

– calmează pielea arsă de soare

– ajută respirația și calmează astmul

– vindecă micozele și împrospătează aerul

– ajută la tratarea infecțiilor aparatului genito-urinar, în cistite acute și cronice, uretrite și infecții cu Candida

Uleiul esențial de Tea Tree are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiseptice

Pentru cei care suferă de fungi la nivelul unghiilor, de sindromul „picioarelor reci” sau de edeme este recomandată o baie pentru picioare cu ulei de Tea Tree. Adaugă 4-6 picături de ulei de Tea Tree în 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de bază și adaugă conținutul în baia ta pentru picioare!

Important: uleiul esențial de arbore de ceai se folosește doar pentru uz extern!

Uleiul de Arbore de ceai Alkmene este un produs natural pur, de origine australiană, ce conține 100%  Ulei de Malaleuca Alternofolia.

Modul de folosire în aromaterapie:

– Inhalațiile sunt foarte potrivite pentru tratarea problemelor respiratorii, a răcelilor, gripei și pentru pregătirea tenului în vederea unui tratament cosmetic. Pentru aceasta, se toarnă într-un vas 1 l de apa clocotită și se adaugă 3-4 picături de ulei. Vaporii degajați se inspiră stând aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

– Masajul este una dintre cele mai populare metode de utilizare a uleiurilor esențiale. Pentru o ședință de masaj se adaugă 4-6 picături de ulei esențial în aproximativ 10 ml ulei de masaj.– Baia este o modalitate foarte placută și totodată eficientă de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa caldă și prin faptul că porii se dilată, permițând uleiului să pătrundă prin tegumente. Uleiurile se adaugă înainte de a începe baia și nu mai devreme, deoarece, datorită căldurii, acestea se evaporă foarte usor. Astfel, pentru o baie se pun 4-6 picături de ulei esențial (sau 4-6 picături de amestec) în 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de bază, apoi se toarnă în cadă și se amestecă bine. Baia va dura 10-20 minute.

– O compresă caldă este un mod eficient de a trata multe probleme ale pielii, ca de exemplu indurațiile după injecții sau durerile musculare de natură reumatică. Cantitatea de ulei depinde de suprafața pielii pe care aplicați compresa: 2 picături pentru suprafețe mici, 6-8 picături pentru suprafețe mari.

– Candela (lampa) odorizantă se folosește pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitivă, tonică, sau dimpotrivă de relaxare, sau pur și simplu pentru a crea o atmosferă specială. Pentru aceasta, se pune apa călduță în farfuria candelei, se adaugă 3-5 picături de ulei și se aprinde lumânarea. Găsiți toate produsele în filialele ,,Farmacia Familiei!

Cât costă testul Covid-19 la laboratoarele private din Chișinău
Articolul anterior
Adriana Ochișanu, mesaj pentru fani: ,,Dragii mei, e o situație grea, prin care cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece cu toții cu bine”
Articolul următor
Alte articole interesante