Uleiul de arbore de ceai contribuie la tratarea răcelilor, afecțiunilor respiratorii și virozelor

Efectele benefice ale uleiului de arbore de ceai se datorează remarcabilelor sale proprietăți dezinfectante și antivirale, fiind astfel un aliat prețios al sistemului imunitar în lupta cu infecțiile virale.

separator

Arborele de ceai, Tea Tree, este originar din zona Australiei și din zona Papua Noua Guinee. Era folosit în scopuri medicinale de către unele triburi aborigene încă dinaintea venirii coloniștilor albi.

Uleiul de arbore de ceai contribuie la:

– tratarea răcelilor, afecțiunilor respiratorii

– dezinfectarea încăperii

– favorizează sporirea concentrației și atenției – folosit în lampa de aromaterapie, câte 4-5 picături de ulei de arbore de ceai.

– reglează activitatea glandelor sebacee: în cazul părului cu tendințe de îngrășare, se adaugă în șamponul pe care îl folosiți în mod frecvent 2-3 picături de ulei de arbore de ceai (nu mai mult!).

– tratează acneea

– calmează pielea arsă de soare

– ajută respirația și calmează astmul

– vindecă micozele și împrospătează aerul

– ajută la tratarea infecțiilor aparatului genito-urinar, în cistite acute și cronice, uretrite și infecții cu Candida

Uleiul esențial de Tea Tree are proprietăți antifungice, antibacteriene și antiseptice

Pentru cei care suferă de fungi la nivelul unghiilor, de sindromul „picioarelor reci” sau de edeme este recomandată o baie pentru picioare cu ulei de Tea Tree. Adaugă 4-6 picături de ulei de Tea Tree în 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de bază și adaugă conținutul în baia ta pentru picioare!

Important: uleiul esențial de arbore de ceai se folosește doar pentru uz extern!

Uleiul de Arbore de ceai Alkmene este un produs natural pur, de origine australiană, ce conține 100%  Ulei de Malaleuca Alternofolia.

Modul de folosire în aromaterapie:

– Inhalațiile sunt foarte potrivite pentru tratarea problemelor respiratorii, a răcelilor, gripei și pentru pregătirea tenului în vederea unui tratament cosmetic. Pentru aceasta, se toarnă într-un vas 1 l de apa clocotită și se adaugă 3-4 picături de ulei. Vaporii degajați se inspiră stând aplecat peste vas, cu capul acoperit cu un prosop mare.

– Masajul este una dintre cele mai populare metode de utilizare a uleiurilor esențiale. Pentru o ședință de masaj se adaugă 4-6 picături de ulei esențial în aproximativ 10 ml ulei de masaj.– Baia este o modalitate foarte placută și totodată eficientă de a folosi uleiurile prin relaxarea care o induce apa caldă și prin faptul că porii se dilată, permițând uleiului să pătrundă prin tegumente. Uleiurile se adaugă înainte de a începe baia și nu mai devreme, deoarece, datorită căldurii, acestea se evaporă foarte usor. Astfel, pentru o baie se pun 4-6 picături de ulei esențial (sau 4-6 picături de amestec) în 2-3 linguri de lapte nedegresat sau 2 linguri de ulei de bază, apoi se toarnă în cadă și se amestecă bine. Baia va dura 10-20 minute.

– O compresă caldă este un mod eficient de a trata multe probleme ale pielii, ca de exemplu indurațiile după injecții sau durerile musculare de natură reumatică. Cantitatea de ulei depinde de suprafața pielii pe care aplicați compresa: 2 picături pentru suprafețe mici, 6-8 picături pentru suprafețe mari.

– Candela (lampa) odorizantă se folosește pentru a aromatiza camera, pentru a genera o stare de spirit pozitivă, tonică, sau dimpotrivă de relaxare, sau pur și simplu pentru a crea o atmosferă specială. Pentru aceasta, se pune apa călduță în farfuria candelei, se adaugă 3-5 picături de ulei și se aprinde lumânarea. Găsiți toate produsele în filialele ,,Farmacia Familiei!

Oohlala din pasiune pentru frumusețe: prețuri mici, confort și calitate

Uraa, deja primăvara „a bătut” la ușă, iar acesta este momentul potrivit pentru transformări 🌸

Salonul de epilare Oohlala de 5 ani activează din pasiune pentru frumusețe, confort și calitate!

Începând de astăzi, la prima ediție de #frumusețe, vă facem cunoștință cu specialiștii salonlui🥰

Stați alături de noi, urmează noutăți frumoase!🌸❤️

Cum să îți faci acasă propriul fond de ten, din ingrediente naturale

Fondul de ten reprezintă unul dintre cele mai utilizate produse de înfrumusețare din trusa unei femei. Fie că vrei să corectezi mici defecte, fie că vrei să dai puțină culoare chipului tău, este bine să folosești un fond de ten cât mai natural. În comerț se găsesc o mulțime de tipuri de fond de ten, însă multe dintre ele sunt pline de chimicale. Dacă ai probleme cu tenul sau pur și simplu vrei să folosești un fond de ten 100% natural, trebuie să încerci această rețetă.

Ingredientele necesare pentru fondul de ten

În timp ce majoritatea produselor de înfrumusețare naturale sunt extrem de scumpe, cele pentru bugetul tuturor sunt pline de chimicale. Astfel, o tânără a descoperit cum să își creeze propriul fond de ten acasă, din ingrediente naturale. Ai nevoie doar de amidon de porumb, scorțișoară, cacao, ghimbir și argilă bentonită. „M-am îndrăgostit de acest fond de ten. Îmi place acoperirea pe care mi-o oferă fără să îmi usuce pielea. Este făcut din ingrediente sănătoase, iar pe multe dintre ele le folosim în bucătărie”, a scris tânăra pe Livesimply.me.

Ingrediente pentru prepararea fondului de ten:

¼ cană amidon de porumb

2 linguri cacao pudră

½ linguriță scorțișoară

¼ linguriță ghimbir pudră

2 lingurițe argilă bentonită

Cum îți prepari acasă propriul fond de ten Modul de preparare este unul cât se poate de simplu, iar fondul de ten nartural este gata în doar 5 minute.

Toate ingredientele se pun într-un bol de non-metalic. Amestecă ingredientele, începând cu amidonul de porumb, ca bază. Adaugă toate ingrediedntele mai puțin cacaoa. După ce ai amestecat totul, adaugă câte o lingură de cacao, până ajungi la culoarea pe care ți-o dorești.

Testează fondul de ten punând o cantitate mică pe chip sau pe braț, cu un deget sau cu o pensulă. Ar putea dura puțin până vei ajunge la nuanța dorită, însă merită efortul.

Fondul de ten se depozitează într-un mic borcan. Se aplică cu ajutorul unui burețel sau al unei pensule.

sursa

Ce este un ser facial?

Chiar dacă serurile faciale există pe piață deja de ceva timp, confuzii mai există: hidratează, dar nu este o cremă, poate fi uleios, dar nu este un ulei facial, e apos, dar nu este o esență florală. Tocmai de aceea, astăzi, dorim să vă explicăm despre ce este un ser facial, pentru a ne clarifica cu privier la acest produs cosmetic ultra eficient pentru ten.

Deci, serul facial este un produs cosmetic destinat îngrijirii tenului ce se aplică pe piele după curățarea tenului, dar înainte de aplicarea cremei hidratante, cu scopul de a hrăni pielea în profunzime cu ingrediente active benefice pentru tenul tău.

Serul are în mod particular acest rol de a hrăni pielea în profunzime deoarece are o structură fină, compusă din molecule de mici dimensiuni care au capacitatea de a penetra profund pielea și oferă astfel straturilor
dermice o concetrație mare de ingrediente active. Această funcție face dintr-un ser facial un tratament perfect pentru îngrijirea problemelor specifice ale tenului, cum ar fi ridurile sau alte semne ale îmbătrînirii tenului.

Serurile iîndeplinesc mai multe functii, nu doar hidratează. Datorită concentrației bogate de ingrediente active conținute, un ser e o adevarată sursă de active benefice pentru tenul tău, de la hrănire, regenerare pînă la hidratare, calmare si netezire.

Vezi gama de seruri faciale The conscious pe bază de ingrediente organice si naturale. 

Cât costă testul Covid-19 la laboratoarele private din Chișinău
Articolul anterior
Adriana Ochișanu, mesaj pentru fani: ,,Dragii mei, e o situație grea, prin care cu ajutorul lui Dumnezeu, vom trece cu toții cu bine”
Articolul următor