Vezi cum poți scăpa de acneea apărută în zona spatelui

Anceea apărută în zona spatelui este o problemă pentru foarte multe persoane, mai ales pentru femei. Multe dintre doamne evită să poarte ținute cu spatele gol sau să meargă la plajă și asta din cauza aspectului neplăcut al pielii. Acneea este legată de multe ori de perioada adolescenței, dar în realitate, problemele pot să apară în orice moment al vieții și din cauze multiple. Această problemă dermatologică poate avea la bază o predispoziție genetică, dar poate fi declanșată și de administrarea anumitor medicamente sau de existența unui dezechilibru hormonal. Alimentația nesănătoasă sau folosirea unor haine nepotrivite pot contribui la agravarea acestei probleme.

separator

Acneea apărută în zona spatelui poate deveni doar o amintire neplăcută dacă vei ține cont de aceste cinci lucruri importante.1. Igiena după sport
Dacă ești o persoană foarte activă, după sport ar trebui să acorzi o atenție deosebită igienei. Este foarte important ca imediat după ce ți-ai terminat exercițiile fizice să faci duș, asta pentru a împiedica transpirația și murdăria să rămână pe piele, să blocheze porii și să ducă la apariția coșurilor. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este ca echipamentul sportiv să fie în permanență curat.

2. Exfolierea
Exfolierea pielii este un alt pas important pentru a scăpa de coșurile inestetice apărute pe spate. Folosește un scrub pentru a înlătura murdăria și impuritățile.

3. Vestimentația
Vestimentația joacă un rol foarte important în rezolvarea acestei probleme dermatologice. Pentru a scăpa de acneea apărută în zona spatelui poți alege haine care să îți lase pielea să respire și care să împiedice transpirația excesivă, potrivit mirror.co.uk.

4. Alimentația
Aspectul pielii este influențat de alimentație. Renunță la paste, cartofi, pâine albă, aceste alimente ducând la o creștere a nivelului de zahăr din sânge și la agravarea acneei. Înlocuiește aceste produse cu fructe, legume și proteine slabe.

5. Îngrijirea părului
Dacă ai părul lung, evită să îl lași pe spate. Mai mult decât atât, atunci când te speli pe cap, nu lăsa șamponul sau balsamul să ajungă în zona spatelui, acest lucru ducând la înfundarea porilor.

Un avion cu 189 de pasageri s-a prăbușit în mare. Nu există supraviețuitori
Articolul anterior
Ce nume de familie are Kătălina Rusu după căsătorie?
Articolul următor
Alte articole interesante