A fost refuzat la un post de muncă după ce a vorbit despre sine. ,,Oameni buni, eu tot sunt om, am dreptul să trăiesc și să mă bucur de viață”

Marin Pavlescu, tânărul care s-a plâns că a fost hărțuit în armată din cauză că este gay, se confruntă în continuare cu discriminare din partea societății după ce a făcut declarații publice despre cazul său. Tânărul susține că recent a fost refuzat la angajare tocmai pentru că a devenit cunoscut în spațiul public într-o istorie în care se vorbește despre homosexualitate, un subiect sensibil în țara noastră în care încă se mai păstrează prejudecăţile de tip vechi.

,,Miercuri, 24 noiembrie, am fost la ocean fish să mă angajez la post de muncă. În magazinul dat trebuie să faci 2 zile de practică, am stat să fac practica de la orele 9 până la 18:00”, povestește tânărul.

,,Astăzi, 25 noiembrie, a doua zi de muncă, la ora 10:00 eram deja pe loc, până la 17:35 am muncit, voiam să rămân până la închidere, dar m-a telefonat doamna administrator și m-a întrebat dacă e drept ce e scris pe net despre mine și ce spun la știri.

I-am spus că da și dumneaei mi-a spus că din păcate nu pot lucra la ei, ea nu e homofobă sau ceva de genul dat, dar nu pot lucra că sunt dezertor și nu dorește probleme cu poliția sau cu ministerul.

I-am dat întrebarea: Să înțeleg că eu nu pot fi angajat la postul de lucru? Și dumneaiei mi-a răspuns că-i pare foarte rău, dar nu…”

,,Oameni buni, eu la fel sunt om, am dreptul să trăiesc și să mă bucur de viață”, mărturisește tânărul într-o postare virtuală, conform Curaj.TV.

În aproximativ o treime din țările lumii, homosexualitatea este clasificată drept infracțiune. Dintre toate statele arabe, Iordania este singura țară în care homosexualitatea este legală. Potrivit unor grupuri de interese precum ILGA, în multe țări precum Afganistan, Iran, Yemen, Pakistan, Arabia-Saudită sau Sudan, homosexualii riscă și pedeapsa cu moartea.

,,Homosexualitatea este una din cele patru categorii principale de orientări sexuale, împreună cu asexualitatea, bisexualitatea și heterosexualitatea, în continuumul heterosexual–homosexual prezent atât la oameni, cât și la animale. Înțelegerea științifică indică faptul că orientarea sexuală nu este o alegere, ci mai degrabă un proces complex în care sunt implicați factori de natură biologică”, comunică American Psychological Association.

“S-a observat că în orice cultură și rasă există o populație în jur de 4-20% care se declară homosexuală sau bisexuală indiferent de sex sau gen resimțit. Sondajele din culturile occidentale au constatat, în medie, că aproximativ 2% dintre bărbați și 0,5% dintre femei se consideră ca fiind complet homosexuali”, conform wikipedia.

61 de pasageri sosiți cu două zboruri din Africa de Sud în Olanda, testați pozitiv cu coronavirus
Articolul anterior
Ministru german: Varianta Omicron a coronavirusului este deja prezentă în Germania
Articolul următor
Alte articole interesante