În acest oraș din România se trăiește tot atât de bine ca în Miami sau Los Angeles

Este vorba despre Cluj-Napoca, unde salariile sunt mai mari, în comparaţie cu cheltuielile. Conform clasamentului, din acest punct de vedere, se trăieşte bine şi în Timişoara, Iaşi, dar şi Bucureşti. În ultimii ani, Cluj-Napoca a devenit un important centru IT, unde s-au mutat mii de oameni din toate colţurile lumii şi s-au creat noi afaceri.

separator
Joburile bine plătite, dar şi oferta universităţilor au propulsat Cluj-Napoca pe locul 106 din 226 de oraşe din lume în care se trăieşte bine – conform unui top semnat numbeo.com. rintre altele în calcul au fost luate salariile în comparaţie cu cheltuielile, nivelul de poluare, timpul petrecut în trafic şi siguranţa oamenilor. Timişoara a reuşit să îndeplinească aceste criterii mai bine decât, de exemplu, Barcelona şi New York.

Oraşul are o aplicaţie unde oricine poate primi un răspuns în timp real. Parcarea poate fi plătită prin SMS, şoferii au unde să-şi încarce maşinile electrice, iar pietonii circulă cu autobuze electrice. În top 10 cele mai calitative oraşe se regăsesc 4 din Statele Unite ale Americii, 3 din Australia, unul din Olanda, unul din Elveţia şi unul din Noua Zeelandă. Pe primul loc se afla Canberra din Australia, iar pe ultimul Shanghai, din China. Topul este realizat cu ajutorul unei formule şi publicat de site-ul numbeo.com – cea mai mare bază de date privind oraşele lumii, care lansează anual astfel de clasamente.

Sursa

Natalia Oreiro vine la Chișinău!
Articolul anterior
Câteva linii de troleibuze și-au scurtat traseele de circulație din cauza ninsorii
Articolul următor
Alte articole interesante