Astăzi am decis să vă ofer o rețetă delicioasă care vă va surprinde prin simplitate și gust: cartofi copți în stil australian. E potrivită mai ales pentru persoanele care nu se-mpacă cu gătitul. Eu am desoperit-o pe coocook.me și m-am gândit că n-ar fi rău s-o încerc, de aceea vă îndemn să-mi urmați exemplul și chiar s-o împărtășiți cu prietenii.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare de mare (după gust)
- rozmarin și piper negru mărunțit (după gust)
Mod de preparare:
- Fierbeți cartofii cu tot cu coajă în apă cu sare, până intră ușor furculița în ei.
- Preîncălziți cuptorul
- Ungeți generos tava cu ulei de măsline și aranjați cartofii în ea, lăsând spațiu între ei.
- Turtiți un pic cartofii cu o ligură. Ungeți fiecare cartof cu ulei de măsline și presărați-l cu rozmarin mărunțit. Puteți folosi și alte condimente la dorință.
- Asezonați cu sare și piper negru după gust.
- dați tava la cuptorul încins la 230 de grade, pentru 25-30 de minute, până cartofii capătă o nuanță aurie.
- Cartofii copți sunt gata. Să aveți poftă!