Catherine Bunescu-Pislari: „Nu putem face lucruri mari, putem face doar lucruri mărunte cu multă dragoste!”

Catherine Bunescu-Pislari sau Catinca – este o tânără fotografă din Chișinău care a reușit să fie cunoscută datorită fotografiilor sale, desprinse parcă din poveste. Mai mult, acestea sunt adevărate opere de artă, iar eroi sunt nou-născuții, dar și copiii mai măricei. Catherine și-a început activitatea în urmă cu trei ani de zile, când a apărut pe lume băiețelul ei. Tânăra artistă era atât de fericită încât și-a dorit, să surprindă fiecare moment din viața bebelușui său, pentru a le păstra cât mai mult timp în amintire.

separator

De asemenea, Catherine a lansat un proiect fotografic nou, în cadrul căruia, familiile cu nou-născuți, pot face ședințe foto unice și foarte inspirate. Așa că, m-am gândit să aflu ce se ascunde în spatele pozelor idilice și i-am luat un interviu despre fotografie, originalite și emoție.

  • unicamd unica.mdÎți amintești care a fost prima poză pe care ai realizat-o și datorită căreia ai pornit pe acest drum? Descri-o în câteva cuvinte?

  • Catherine B.Primele poze au fost cu băiețelul meu. Nu trecea o zi, în care să nu-i fac vreo poză… Îmi plăcea, să-l fotografiezi în orice colț al casei, fiecare zâmbet și fiecare mișcare a lui!
  • unicamd unica.mdDe ce te-ai axat anume pe fotografia de copii?

  • Catherine B.Mie îmi plac foarte mult copiii, mereu am emoții pozitive când sunt în preajma lor. Dar, cele mai mari emoții mă cuprind când văd bebelușii, care sunt atât de firavi, dulci și inocenți, și primesc o enormă plăcere când îi țin în brațe, aproape de suflet.
  • unicamd unica.mdCum reușești, să împarți viața profesională de cea de mamă, având în vedere că ai un copil încă destul de mic?

  • Catherine B.Ședințele foto mă strădui, să le fac în cursul săptămânii. Prelucrarea pozelor și tot ce ține de lucrul meu îl fac, doar când băiețelul meu este la grădiniță. Weekend-urile le petrecem împreună. Iar dacă am planificată o ședință foto, lucrez și în aceste zile, deoarece îmi ia doar 3-4 ore, timp în care familia mea nu reușește, să-mi simtă lipsa atât de mult.
  • unicamd unica.mdTendințele legate de fotografia de copii se schimb în fiecare an?

  • Catherine B.Ca și în orice domeniu, tendințele se schimbă, apar idei noi, rechizite noi pentru fotografie. Tehnologiile nu stau pe loc, de aceea, și noi fotografii ne inspirăm și creștem profesional cât mai mult.
  • unicamd unica.mdCum reușești într-o ședință foto, să obții de la copil ceea ce-ți trebuie pentru o fotografie reușită? Deoarece, știm cu toții că ei aleargă, se mișcă în timpul procesului, iar să obții un cadru reușit este o adevărată provocare?

  • Catherine B.Când fotografiezi doar bebelușii, este suficient să-i liniștesc ca să nu plângă si obțin ce vreau, astfel facând poze reușite. În schimb, cu copiii mai mari de un an, am lucrat doar cu băiețelul meu, pe care îl liniștesc foarte ușor și îl prind în cadru, în diferite posture. Da, îmi place când pozele sunt pline de emoții, așa sunt mai interesante…

  • unicamd unica.mdSpune-mi există copii fotogenici și copii nefotogenici?

  • Catherine B.Toți copiii sunt frumoși și fotogenici, fiecare are farmecul lui și felul lui de a fi. Pur și simplu sunt copii mai activi cărora nu le este frică să joace în fața aparatului foto, dar sunt și copii mai rușinoși, care abia de scot un zâmbet.
  • unicamd unica.mdAi vreo fotografie preferată din cele făcute de tine. Care este povestea ei?
  • Catherine B.Fiecare dintre fotografii făcute la ședință foto are o poveste a ei. Nu am fotografii preferate, în toate depun maxim efort și suflet, ca să iasă ceva foarte frumos și unic.

  • unicamd unica.mdCare a fost cel amuzant moment pe care l-ai surprins într-o fotografie?

  • Catherine B.Cel mai amuzant moment a fost când un bebe după două ore de lucru, fiind foarte obosit sau probabil îl deranja burtica, a făcut treaba pe rochița mamei, când a fost luat în brațe. ( zâmbește)
  • unicamd unica.mdCare sunt cele mai des întâlnite greșeli, pe care le fac părinții când își fotografiază copiii?

  • Catherine B.Nu cred că există anumite greșeli în fotografiile părinților, doar că fiecare le face cum știu ei mai bine (unghiul, lumina și postura în care stă bebele). Greșeala lor însă este că, uneori se cam tem să vină la o ședință foto, când bebelușul lor are doar câteva zile și vin când el deja are aproape două săptămâni de la naștere. În această perioadă micuții au colici, simt mai bine orice mișcare făcută de mine, se trezesc din somn și plâng, unii mai mult iar alții mai puțin.
  • unicamd unica.mdCe înseamnă pentru tine o fotografie reușită?

  • Catherine B.Pentru mine o fotografie reușită este atunci când am în ea o lumina bună, un decor corespunzător și deja personajele care joacă rolul.

  • unicamd unica.mdOferă cititorilor noștri câteva sfaturi legate atât de tehnică, cât și despre cum să fim creativi?

  • Catherine B.Fiecare ar trebui, să aleagă un decor frumos și atunci și fotografia va prinde culoare. Să fie cât mai relaxați și plini de emoții pozitive și să nu le fie frică de obiectiv. Le recomand tuturor să-și dea frâu liber emoțiilor și atunci, și pozele ies chiar reușite.
  • unicamd unica.mdCare este motto-ul tău în viață?

  • Catherine B.„Nu putem face lucruri mari, putem face doar lucruri mărunte cu multă dragoste!”
  • unicamd unica.mdCe planuri fotografice ai pe viitor?

  • Catherine B.În domeniul fotografiei cu bebelușii am planuri mărețe care sper, să-mi reușească! Însă, este prea devreme să vă spun despre ce e vorba. Recomand, să urmariți pagina mea de facebook Catinca newborn photography și veți vedea, ceea ce îmi va reuși pe viitor!!!

„Vânătoarea de premii” cu Dumitru și Pavel: mult umor, distracții, premii și 4 invitați surpriză!

Astăzi, începem o nouă emisiune aici pe unica.md:”Vânătoarea de premii” în Centrul Comercial Unic cu Dumitru și Pavel de la Zebra Show. Cei doi vor selecta 4 participanți pentru a forma două echipe care vor lupta pentru premiile oferite de partenerii acestui episod: Lensa, Forty44 Four, Promstore, Librarius și Rogob. Vizionare plăcută, suntem siguri că porția de distracție vă este garantată!

Rusia: Patru jurnaliști, condamnați la cinci ani și jumătate de închisoare pentru colaborare cu organizația lui Navalnîi

Patru jurnaliști ruși au fost condamnați marți de un tribunal din Moscova la câte 5 ani și jumătate de închisoare după ce au fost găsiți vinovați că au lucrat pentru organizația interzisă a regretatului lider al opoziției Alexei Navalnîi, transmite Reuters, citat de Moldova 1

Antonina Favorskaya, Serghei Karelin, Konstantin Gabov și Artem Kriger au fost judecați cu ușile închise din octombrie, fiind acuzați, ceea ce ei neagă, de apartenență la un grup extremist.

Procurorii au declarat că aceștia au creat materiale pentru canalul YouTube al Fundației Anticorupție a lui Navalnîi (FBK), care este interzisă în Rusia ca „agent străin” și organizație extremistă.

Rusia a intensificat presiunea asupra reporterilor naționali și străini de la începutul războiului său din Ucraina. Susținătorii jurnaliștilor acuzați au declarat că procesul a avut drept scop intimidarea presei și pedepsirea reporterilor pentru că și-au făcut meseria.

Navalnîi, cel mai proeminent opozant al președintelui Vladimir Putin, a petrecut ani de zile denunțând corupția din elita rusă. El a murit subit într-o colonie penitenciară din Arctica anul trecut, în timp ce ispășea o lungă pedeapsă pentru corupție și extremism, acuzații pe care le-a negat.

În ciuda afirmațiilor Iuliei Navalnaia, soția lui Navalnîi, potrivit cărora acesta a fost ucis, comisia de anchetă rusă i-a comunicat în 2024 că a ajuns la concluzia că moartea lui Navalnîi a fost cauzată de o „combinație de boli”.

De asemenea, Kremlinul a respins cu fermitate acuzația susținătorilor săi că Putin ar fi pus să fie ucis. Agențiile de informații americane au stabilit ulterior că Putin probabil nu a ordonat moartea sa, au raportat Wall Street Journal și Associated Press.

Înainte de citirea sentințelor, presei i s-a permis pentru scurt timp să filmeze jurnaliștii acuzați în timp ce stăteau încătușați în spatele unui ecran de sticlă.

„Totul va fi bine. Văd cum se dezvoltă dinamica. Mai dau acestui regim încă un an, cel mult încă un an și jumătate”, a declarat Kriger.

Karelin a spus: „Sper că fiica mea va fi mândră de mine”.

Nici instanța și nici procurorii nu au răspuns la solicitările de comentarii.

Karelin și Gabov sunt freelanceri care au lucrat pentru o varietate de organizații de știri, inclusiv AP și Reuters.Favorskaya și Kriger lucrau amândoi pentru SOTAvision, un post independent care a fost, de asemenea, desemnat agent străin.

Favorskaya a înregistrat ultima înregistrare video cu Navalnîi participând la o audiere în instanță cu o zi înainte de moartea sa.

„Konstantin Gabov este un jurnalist independent care, între 2022 și 2024, a contribuit ocazional la Reuters în calitate de producător de birou, editând materiale video și scenarizând reportajele care i-au fost atribuite. Nu avem dovezi care să arate că acuzațiile împotriva sa au legătură cu activitatea sa de freelancer la Reuters”, a declarat un purtător de cuvânt al agenției de presă Reuters.

„Reuters este profund angajată față de libertatea presei și se opune încarcerării oricărui jurnalist pentru că își face meseria. Jurnaliștii trebuie să fie liberi să relateze știrile în interes public, fără teama de hărțuire sau vătămare, oriunde s-ar afla.”

TUconduci: “Aceste servicii au economisit bugetul multor antreprenori”, din culisele maib!

În acest episod, suntem la Maib Park și nu întâmplător, deoarece avem alături de noi o invitată specială, Corina, angajată la maib, care se ocupă de partea digitală și relațiile cu clienții.
Corina ne va împărtăși secrete din experiența ei în transformarea digitală a serviciilor financiare și cum tehnologia poate face diferența în interacțiunile cu clienții.
Rămâneți cu noi pentru o discuție interesantă despre cum maib inovează și pune clientul pe primul loc în era digitală.

Vasilică e pe calea cea bună! Maestrul în olărit Vasile Gonceari a făcut un anunț emoționant
Articolul anterior
Imagini scandaloase! O mamă a fost surprinsă târându-și copilul pe stradă
Articolul următor