Dianna Rotaru se bucură de vacanță! Vezi VIDEO cu artista lângă Turnul înclinat din Pisa

Dianna Rotaru a ales să-și petreacă câteva zile în Italia împreună cu iubitul ei și câteva prietene. Din postările pe care le-a publicat în ultimele zile înțelegem că artista are parte de o vacanță colorată și plină de surprize. Una dintre destinațile cu care a ținut să se laude pe Instagram a fost orașul Pisa. În imagini vedem și Turnul înclinat care are o înălțime de 56 de metri și o greutate de 14.453 tone.

separatorpisa
Diana3
Din itinerarul de vacanță al interpretei nu a lipsit Florența: orașul în care au trăit Dante şi Michelangelo, Machiavelli şi Galileo Galilei. Acolo şi-a avut reşedinţa și celebra Familie de Medici, mare patroană a artelor. Oraşul în sine este un imens muzeu în aer liber.
DianaDiana1

Dodon, întâlnire cu Patriarhul Kirill la Moscova. Ce au discutat

Fostul președinte Igor Dodon a avut o întrevedere cu Patriarhul Kiril al Moscovei și întregii Rusii, se anunță într-un comunicat publicat de Patriarhia Rusă. Potrivit informației, întâlnirea a avut loc la cererea liderului socialiștilor și s-a desfășurat în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, scrie deschide.md.

Discuția, potrivit Patriarhiei Ruse, s-a axat pe situația din R. Moldova și rolul Bisericii Ortodoxe din Moldova în ”întărirea principiilor spirituale și morale în viața societății, în susținerea culturii și a suveranității R. Moldova”.

La întrevedere a participat și consilierul Patriarhului Kiril, protoiereul Nikolai Balașov. Până acum, Igor Dodon nu a anunțat despre întrevederea cu șeful Patriarhiei Ruse.

Fenomen neobișnuit pe litoralul românesc: Marea Neagră a devenit roșie

Fenomen neobișnuit pe litoralul românesc. Marea Neagră a devenit roșie, iar valurile devin fosforescente pe timpul nopții, scrie realitatea.net.  

Un tip de alge a invadat apele, care sunt mult mai calde decât de obicei, şi a creat un peisaj spectaculos. Noaptea, valurile devin fosforescente. 

Fenomenul rar a atras atenţia, dar şi îngrijorarea specialiştilor care au înaintat în larg. Explicaţia este, însă, simplă. Apa mării a avut 8 grade, mult mai caldă decât de obicei, ceea ce a făcut să apară o microalgă care s-a dezvoltat rapid. Vegetaţia migrează spre ape mai calde.

Petele roşii sunt uriaşe. Se întind pe o suprafaţă de 15 kilometri, iar la mal culoarea este chiar mai intensă.

„Se dezvoltă în cantităţi mari atunci când are o cantitate de hrană abundentă. De obicei, sunt aduse de către curenţi într-o zonă mai de cald şi de aceea se pot observa în zone portuare”, a explicat Elena Bișinicu, cercetător ştiinţific INCDM, pentru un post TV. 

„Temperatura apei este nefiresc de ridicată. Nu ne-am fi aşteptat să o vedem în cantitate aşa de mare, pe timpul iernii. Alga acesta este şi bioluminiscentă, ea o produce o lumină care generează fenomenul de fosforescenţă a valurilor. Ea este trofică pentru tot ce înseamnă vietăţile subacvatice”, a precizat Adrian Bîlbă, cercetător ştiinţific.

Halterofilul Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European

Halterofilul moldovean Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European, rezervat seniorilor, care se desfășoară la Sofia, Bulgaria.

Halterofilul Marin Robu a cucerit două medalii la Campionatul European

La proba smuls, acesta a înregistrat rezultatul de 171 kg și s-a clasat pe locul II, cucerind medalia de argint, iar la proba aruncat a ridicat 207 kg și s-a clasat pe locul IV. Cu rezultatul de 378 kg, Marin Robu s-a situat pe locul III în clasamentul general al categoriei de greutate de până la 89 kg, obținând medalia de bronz, transmite Moldpres.md.

Marin Robu mai are în palmares titlul de campion european, rezervat vârstei sub 23 de ani, dar și o medalie de argint, cucerită la campionatele mondiale, rezervate seniorilor.

Campionatul European de haltere, rezervat seniorilor, este penultimul turneu pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Adele a avut dezlegare la ciocolată și vin roșu în dieta pe care a urmat-o
Articolul anterior
Andreea Marin revine la Chișinău!
Articolul următor