Fără careuri festive de sfârșit de an? Cum va fi organizat ultimul sunet în școli

Activitatea solemnă „Ultimul sunet” se va desfășura în gimnaziile și liceele din țară luni, 31 mai, în baza deciziei Comisiei teritoriale extraordinare de sănătate publică, în funcție de gradul de alertă stabilit pentru fiecare localitate și cu respectarea măsurilor sanitare.

În școlile din Chișinău, la careurile festive vor participa doar clasele care absolvesc ciclurile de învățământ.

Potrivit unei circulare semnate de ministrul educației Lilia Pogolșa, instituția de învățământ va stabili formatul, condițiile de desfășurare a „Ultimului sunet” și, după caz, un orar decalat pentru participanți, în funcție de numărul de elevi și spațiul de desfășurare preconizat. Alte activități festive destinate elevilor pe parcursul zilei de 31 mai nu sunt admise în incinta școlilor.

Solicitată de IPN, Angela Cutasevici, viceprimar pe probleme sociale al municipiului Chișinău, a precizat că în capitală și în suburbii la festivitatea „Ultimul sunet” vor participa doar elevii claselor IV, care au absolvit ciclul primar de studii, cei din clasa a IX, care au absolvit gimnaziul, și elevii din clasa XII, care au absolvit ciclul liceal de învățământ.

„Careurile din 31 mai se vor desfășura în aer liber, cu respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19. Pentru celelalte clase, au fost încurajate orele educative în care elevii vor învăța aspecte de securitate pe timp de vară”, a adăugat viceprimarul.

Potrivit ultimelor date ale ministerului de profil, în instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 33 (0,01% ), iar 514 (0,15%) elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 31 (0,12 %) de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus și 29 (0,11%) se află în autoizolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 26 (0,13%) de persoane, iar alte 8 (0,04%)  se află în autoizolare.

sursa: www.ipn.md

Medici: Coronavirusul ar putea reveni în toamnă, cu tulpini mai virulente, din cauza stagnării campaniei de vaccinare
Articolul anterior
Un moldovean stabilit în Italia a furat 120 de roți de parmigiano
Articolul următor
Alte articole interesante