Mai mulți moldoveni, blocați pe Aeroportul din Roma. Nu pot reveni acasă

Mai mulţi moldoveni sunt blocaţi pe un aeroport din Roma. Anunţul a fost făcut în cadrul Consiliul Suprem de Securitate.

separator
„Acum câteva zile aceştia au zburat în Italia, dar autorităţile de acolo nu-i lasă să intre în ţară. Conaţionalii noştri nu pot reveni nici acasă”, a menţionat şeful statului, Igor Dodon, după Consiliul Suprem de Securitate, potrivit publika.md.

Reprezentanţii Ambasadei republicii Moldova în Italia au îndemnat conaționalii să se abțină de la călătorii, frecventarea locurilor publice, să iasă din casă la stricta necesitate, iar adresările la misiunea diplomatică pentru servicii consulare, să fie doar în cazuri de urgență şi situații excepționale.

Recomandările au fost făcute în contextul măsurilor restrictive luate de autoritățile italiene de a declara întreg teritoriul Italiei „zonă unică protejată” și interzicerea oricăror deplasări a persoanelor cu excepția celor de serviciu și necesităților de sănătate.

Ambasada reiterează că cetățenii Republicii Moldova, care se confruntă cu o situație extraordinară pe teritoriul Italiei, pot solicita asistență consulară de urgență la următoarele numere de telefon:

Ambasada Republicii Moldova în Italia +39 3294421091

Consulatul General din Milano +393206108989

Consulatul din Padova +393805905331.

Incendiu la policlinica Spitalului Clinic Republican
Articolul anterior
Încă 1.000 de teste pentru coronavirus urmează să ajungă în Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante