Medici: Coronavirusul ar putea reveni în toamnă, cu tulpini mai virulente, din cauza stagnării campaniei de vaccinare

Medicii spun că în toamnă am putea avea din nou focare importante de Covid, inclusiv cu tulpini mai virulente. Autoritățile au anunțat în ultima vreme relaxarea restricțiilor în iunie, iulie și august, deși campania de vaccinare pare că a pierdut din avântul pe care-l luase la începutul primăverii.

Medicii infecționiști avertizează că pandemia de Covid nu a trecut și că impactul pe care-l va avea valul a patrulea depinde de modul în care autoritățile vor ridica restricțiile, dar și de viteza cu care merge campania de vaccinare.

Directorul medical al Institutului Matei Balș de peste Prut susține că în toamnă numărul cazurilor de Covid ar putea crește semnificativ, exact cum s-a întâmplat anul trecut, după perioada de vară relativ calmă.

În ultima perioadă, numărul celor care au dorit să se vaccineze a scăzut semnificativ. Acum autoritățile încearcă să crească din nou ritmul, deschizând centre de vaccinare cât mai accesibile: în muzee, în gări, la metrou sau pe stadioane.

Valeriu Gheorghiță susține că pentru o toamnă mai liniștită, în luna septembrie, România ar trebui să aibă cam 7-8 milioane de oameni vaccinați, dublul cifrei actuale.

sursa: www.tvr.ro

Cei 13 moldoveni evacuați din Fâșia Gaza au ajuns la Kiev
Articolul anterior
Fără careuri festive de sfârșit de an? Cum va fi organizat ultimul sunet în școli
Articolul următor
Alte articole interesante