Moldovenii din Cipru vor putea vota doar cu prezentarea unui test negativ Covid-19. Testele rapide sunt efectuate gratuit în toate centrele specializate din țară

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că în conformitate cu decizia Guvernului Republicii Cipru de ieri, începând de astăzi accesul în spațiile publice de tip închis este posibil doar cu prezentarea unui test de COVID-19.

În contextul organizării scrutinului electoral din 11 iulie 2021 în cadrul secției de votare nr. 38/13 din Republica Cipru, localizată la adresa str. Amerikanas nr.11, or. Limassol (în incinta Hotelului Miramare), accesul este posibil doar cu prezentarea testului PCR, a testului rapid (rapid test – accesibil cu titlu gratuit în centrele de testare propuse de către Guvernul Republicii Cipru), confirmării însănătoșirii (test serologic) sau confirmării imunizării.

În acest context, Ambasada Republicii Moldova în Grecia, acreditată prin cumul în Cipru îndeamnă cetățenii cu drept de vot să se prezinte la Biroul de votare în posesia unui document menționat mai sus, solicitat de către autoritățile cipriote.

„În vederea planificării unui proces de votare organizat, aducem la cunoștință publicului, că testarea poate fi efectuată în incinta Centrului de testare gratuită la adresa: str. Stymfalidon 11, Limassol 4060 (incinta Hotelului Atlantica Oasis, sediul anterior al secției de votare din data de 01.11.2020/14.11.2020)  care se află la o distanță de 6 minute de actualul Birou al secției de votare 38/13”, menționează MAEIE.

#stilunic–Doina Danielean și Alina Ciobanu:”Zic să o facem altfel, în opinci și strae tradiționale?”

Invitatele de azi la #stilunic ne-au spus că fac parte din categoria prietenilor despre care se crede că fac totul la comandă. De ce? La sigur veți afla în acest episod. Pentru că Doina Danielean și Alina Ciobanu au povestit multe lucruri interesante despre relațialor, dar și momente picante despre cum arată relația lor când se ceartă!

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani

Halterofila Gabriela Danilov a devenit campioană europeană, la categoria sub vârsta de 15 ani.

În concursul probei de smuls, a categoriei de greutate de până la 45 kg, discipola Liceului Internat Municipal cu Profil Sportiv, a înregistrat rezultatul de 60 kg, iar la proba aruncat 71 kg, rezultate ce i-a permis să cucerească medalia de argint la ambele probe.

Cu rezultatul de 131 kg la total, Gabriela Danilov a încheiat clasamentul general pe primul loc, și a intrat în posesia medaliei de aur, devansând-o la mică distanță pe reprezentanta Turciei, care a terminat competiția cu rezultatul de 130 kg.

Republica Moldova este reprezentată la Campionatele Europene de haltere U-15 de la Thessaloniki, Grecia de 12 sportivi, 8 băieți și 4 fete.

Deplasarea lotului național de haltere la competiția europeană a fost posibilă cu suportul Ministerului Educației și Cercetării.

O femeie a fost ajutată de carabinieri, după ce i s-a făcut rău în stradă

O femeie aflată în stradă a solicitat ajutorul carabinierilor, comunicând că se simte rău.

Angajații IGC au reacționat prompt și au apelat imediat numărul de urgență 112. În așteptarea echipajului medical, carabinierii au oferit suport și asistență femeii.

,,Acest incident subliniază implicarea și devotamentul carabinierilor în asigurarea siguranței și bunăstării cetățenilor, demonstrând încă o dată importanța prezenței și reacției rapide a acestora în situații de urgență”, comunică Inspectoratul General de Carabinieri.

Ar trebui să te abții de la sex pe perioada vaccinării? Ce spun specialiștii
Articolul anterior
A dat de știre! Copila de 14 ani, dată dispărută în luna aprilie, a fost găsită
Articolul următor