Munca de birou provoacă boli de rinichi

Oamenii de ştiinţă au descoperit că un stil de viaţă sedentar duce la dezvoltarea bolilor cronice de rinichi.

60682614

Ce este o bolă cronică de rinichi?

Boala cronică de rinichi este o reducere a funcţiei renale care persistă  mai mult de 3 luni. Aceasta este însoțită de acumularea de substanțe toxice în sânge. Niveluri crescute ale acestor substanţe se observă în rezultatele analizelor biochimice de sânge. De asemenea, pot exista modificări şi în analizele de urină.

Care sunt cauzele bolilor cronice de rinichi?

Printre cauzele care provoacă boli cronice de rinichi sunt: diabetul zaharat, tensiunea arterială, infecţiile la rinichi, rinichii polichistici şi  pietrele (calculi) la rinichi.

646x404

rinichiStai pe scaun toată ziua? Rişti să suferi de boli cronice de rinichi!

Studiul a implicat 6.000 de adulţi care au furnizat informații cu privire la modul lor de viaţă (dacă sunt activi, fac sport sau sunt sedentari). S-a constatat că cel mai scăzut risc de a dezvolta o boală renală cronică au oamenii care petrec puţin timp stând pe scaun, indiferent că sunt supraponderali sau nu practică sportul.

Iar femeile care au stat pe scaun mai puţin de trei ore pe zi,  au redus cu 30% mai puţin apariţia bolilor cronice de rinichi, decât cele care au stat opt ore pe zi pe scaun.  La fel se întâmplă şi la bărbaţi. Trebuie să remarcăm vă activitatea fizică regulată cel puţin de 30 min. Zilnic reduce riscul multor boli nu numai celor de rinichi.

Sursa

Tania Cergă alături de fiica sa, Izel, s-au pregătit de Halloween!
Articolul anterior
Sărbătorim Halloween-ul!
Articolul următor
Alte articole interesante