Păcăleală mioritică la unele agenții de turism din Capitală. Zeci de turişti au fost înşelaţi

Suntem în perioada în care tur-operatorii şi agenţiile de turism îşi vând ca pâinea caldă pachetele turistice pentru vacanţele de vară. Turiştii profită de ofertele generoase, ştiind că în plin sezon preţurile vor fi cu mult mai mari. Dar, ofertele vin la pachet cu riscul de a ajunge în plasa escrocilor. Aceştia îşi ademenesc clienţii cu oferte fierbinţi la preţuri avantajoase.

separator

destinatiieu

Numai anul trecut au avut de suferit zeci de oameni, care nu au mai avut parte nici de vacanţe, dar nici de bani.

Olga Ţugui din Chişinău îşi aminteşte cu cât entuziasm îşi pregătea bagajele pentru a merge cu toată familia dar şi cu o gaşcă întreagă de vecini şi prieteni să petreacă şapte zile de neuitat pe malul mării în Turcia. Se întâmpla în septembrie, anul trecut.

Olga i-a pus în mână şefuluiunei agenţii de turism două mii de euro.  A mai achitat şi pentru familia unei vecine care în acea zi nu avea timp să meargă la agenţie. I-au tot amânat de pe o săptămână pe alta, până li s-a spus tranşant că n-o să plece nimeni, pentru că firma s-ar confrunta cu probleme financiare.

Din grupul de turişti făcea parte şi familia Coţaga din Chişinău.

Ecaterina a fost anunţată de Gheorghe al ei că foaia turistică este cadou de ziua ei de naştere.

Administratorii agenţiei, între care şi primăriţa din Bălţata, Criuleni, Olga Corinciuc, neagă că ar fi înşelat oamenii.

Anchetatorii de la urmărire penală spun că agenţia de turism a înşelat  27 de persoane, iar sumele variază între 1000 şi 1400 de euro.

Angajaţii firmei respective, sunt învinuiţi de escrocherii în proporţii deosebit de mari şi riscă amenzi sau până la patru ani de puşcărie.

De la Agenţia Naţională a Turismului aflăm că anul trecut au fost cu mult mai multe plângeri din partea turiştilor decât în anii precedenţi.

Sursa: www.publika.md

Președinta Maia Sandu, întrevedere cu Subsecretarul de stat al SUA pentru creștere economică, energie și mediu, aflat în vizită la Chișinău

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o discuție cu Jose W. Fernandez, subsecretarul de stat pentru creștere economică, energie și mediu al administrației Statelor Unite ale Americii, aflat în vizită la Chișinău.

Oficialii au vorbit despre impactul negativ al războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra republicii noastre și despre modul în care gestionăm criza energetică, creșterea inflației și dificultățile economice, urmări ale agresiunii ruse.

Șefa statului a subliniat și aportul Statelor Unite la dezvoltarea democrației și la avansarea luptei cu corupția, în context menționându-se sancțiunile emise de către Oficiul pentru Controlul Activelor Străine (OFAC) al Trezoreriei americane față de mai mulți indivizi și entități de la noi care au furat din banii publici și subminează securitatea statului.

Unde ne adăpostim în caz de cutremur. Inginer: Povestea cu statul sub grindă sau sub tocul ușii nu mai este actuală astăzi. Care sunt recomandările IGSU

Un inginer spune că statul sub grindă sau sub tocul ușii este doar o poveste de la 1960. Despre acest subiect a vorbit recent dr. Ing. Lucian Melinceanu, preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România.

Unde ne ADĂPOSTIM în caz de cutremur. Inginer: Povestea cu statul sub grindă sau sub tocul ușii nu mai este actuală astăzi. Care sunt RECOMANDĂRILE IGSU

„Un lucru important: ne gândim, tot timpul, unde ne adăpostim în caz de cutremur. În mod normal, ar trebui să ne adăpostim lângă cel mai important punct de rezistență din casă. Când spun această frază, toți zic: păi și de unde știu eu unde e ăla? Ar trebui încet-încet să ne educăm și să știm fiecare, la noi acasă, care este cel mai sigur loc, cel mai puternic stâlp, cel mai puternic perete. Trebuie să realizăm că povestea cu statul sub grindă sau sub tocul ușii este o poveste de la 1960”, a spus preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România.

„Adăpostirea sub grindă este valabilă pentru planșeele de lemn și nu se mai potrivește în ziua de astăzi”, a mai spus specialistul.

„La un moment dat, în 2019, un ziar a titrat: Peste 2500 de clădiri se vor clătina în cazul unui cutremur în București. Mă bucur! De-asta le proiectăm: să se clatine! Să disipe energie, să consume energie”, a adăugat Dr. Ing. Lucian Melinceanu.

Cutremurele din Turcia și Siria ne fac să ne gândim ce s-ar întâmpla și la noi în caz de seism puternic.

Sunt blocurile noastre sigure în caz de cutremur? Probabil răspunsul adevărat îl vom afla chiar la cutremur. Dar până atunci, putem lua câteva decizii înțelepte atunci când cumpărăm un apartament.

Dr. Ing. Lucian Melinceanu, preşedintele Asociaţiei Inginerilor Constructori Proiectanţi de Structuri din România, a venit cu informații extrem de importante privind blocurile în care locuim.

Recomandările Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne în caz de cutremur:

Emilian Crețu le-a arătat urmăritorilor săi factura care i-a venit pentru consumul de gaze

Emilian Crețu a dezvăluit ce sumă va trebui să achite pentru consumul de gaze în casa în care locuiește în prezent. Suma spre plată nu este deloc una mică, iar actorul a declarat că nu a solicitat compensație din partea statului.

Suma pe care trebuie să o achite actorul depășește 27.000 de lei. Aceasta include si plata din luna precedentă, care nu a fost achitată, întrucât Emlian a fost plecat timp de trei săptămâni pe insula Bali.

„Am fost în Bali trei săptămâni. Am dat căldura la minim, o liniuță. Mi-a venit 14.300. Decembrie și ianuarie: 27.194 de lei și 64 de bani. Și compensație 948, pentru că nu am scris cerere. Nu, normal”, spune comediantul într-un filmuleț publicat pe Instagram.

Intalnire neasteptata! Pe cine a surprins Emilian Cretu in timpul plimbarii  sale prin Bali: „Am mai gasit o maimutica” - VIDEO

Victor Micușa: “Frizerii pot ajuta clientele să-și ridice nivelul de autoestimare”
Articolul anterior
S-a găsit mama copilei de 3 ani care umbla singură pe holurile unui centru comercial din Capitală
Articolul următor