Peelingul chimic te ajută să ai un ten fin şi mereu tânăr!

Natalia Ponomaru,
cosmetolog

Peelingurile chimice sunt una din cele mai populare proceduri cosmetice non-invazive efectuate pentru reântinerirea pielii. În timp, factorii precum deteriorarea provocată de soare, ereditatea, alimentaţia şi mişcarea repetitivă a muşchilor contribuie la formarea liniilor şi ridurilor pe faţa dumneavoastră. În plus, dezvoltarea iregularităţilor de pigmentare sau cicatricile cauzate de acnee pot cauza pielea să-şi piardă aspectul fin şi tânăr. Peelingurile chimice pot reduce aspectul ridurilor faciale, cicatricilor şi pigmentării inegale.

Peelingul superficial

Peelingul superficial este forma cea mai blândă de peeling chimic. Este de cele mai multe ori efectuat cu ajutorul acizilor alphahidroxici. Acizii alphahidroxolici sunt acizi care apar în mod natural şi care includ acidul glicolic, acidul lactic, acidul mandelic ş.a. Peelingul superficial este o metodă sigură şi eficientă de tratare a liniilor fine, petelor pigmentare, cicatricilor cauzate de acnee şi a pielii uscate persistente.

Cum funcţionează peelingul superficial?

În timpul unui peeling superficial, o soluţie chimică este aplicată pe faţă. Soluţia cauzează traumare uşoară a epidermei, care este compusă din cinci straturi distincte. Similar cu exfolierea pielii, straturile deteriorate ale pielii se cojesc. Ca şi parte a procesului vindecării, mărirea creşterii celulare va produce straturi noi şi sănătoase de piele, care vor da feţei un aspect revigorat şi întinerit.

Pregătirea procedurii

Peelingul superficial durează între 15 şi 30 de minute. Cu câteva săptămâni înaintea procedurii, vei fi rugată să folosiţi un produs facial care conţine acizi alphahidroxolici pentru a pregăti straturile superioare ale pielii pentru tratament şi permite substanţei chimice să fie absorbită în mod egal de către piele. Înaintea începerii procedurii, zonele de tratate vor fi curăţate cu ajutorul unei soluţii pe bază de alcool. Deşi vei simţi o senzaţie uşoară de înţepături sau căldură la nivelul feţei în timpul procedurii, este foarte posibil să nu simţi nici o durere semnificativă. De aceea un anestezic nu este necesar în cazul unui peeling superficial.

Soluţia chimică folosită în timpul unui peeling superficial deteriorează cel mai extern strat al epidermei, fapt care determină cojirea acestuia. Procesul de vindecare generează creşterea celulară şi astfel producerea unor noi straturi de piele. În plus, procesul de vindecare stimulează producerea de colagen şi elastină la nivelul dermei, care îmbunătăţesc structura pielii. Pe măsură ce te vindeci, pielea nouă este dezvăluită, dând feţei un aspect mai fin şi revitalizat.

Procedura peelingului superficial

Un burete sau o pensulă vor fi utilizate pentru a aplica soluţia chimică pe zonele individuale ale feţei sau pe întreaga suprafaţă a acesteia. Soluţia va penetra pielea în aproximativ 15 minute după care va fi îndepărtată sau neutralizată cu ajutorul altei substanţe. Peelingul superficial în general tratează epiderma, de aceea efectele tratamentului sunt mai slabe în comparaţie cu cele ale altor tipuri de peeling chimic

Recuperarea după peelingul superficial

Imediat după procedură, vei simţi o iritaţie şi vei avea o roşeaţă similară cu o arsură solară. Pe măsură ce vindecarea are loc este posibil să observi formarea unor cruste sau cojirea pielii. Aceste simptome vor dispărea în aproximativ şapte zile. Un unguent protector poate fi aplicat pe faţă în zilele următoare. Pielea nouă va apărea în decursul a una până la două săptămâni de la tratament. Pielea va fi mai sensibilă de aceea este foarte important să îţi protejezi pielea împotriva radiaţiilor UVA şi UVB pe măsură ce te vindeci.

Rezultatele peelingului superficial

Rezulatatele unui peeling superficial sunt mai mici în comparaţie cu cele ale altor forme mai agresive de tratament, cum ar fi peelingul mediu sau profund. Dar asta înseamnă că şi riscurile asociate cu această procedură sunt mult mai puţine. Totuşi, peelingul superficial este o metodă eficientă şi rapidă de îmbunătăţire a pielii, care îi vor da un aspect întinerit.

Weyergans High Care Center

Chisinau, bd. Traian 22, of.40
Tel: 81 16 81, Mob:079 500 697
www.weyergans.md,
weyergansmoldova@gmail.com

Cum își îngrijește Irina Kovalsky podoaba capilară

Irina Kovalsky este una dintre cele mai admirate brunete din showbiz-ul autohton. Și pentru că o apariție impecabilă este esențială pentru a atrage și a cuceri inimile publicului, ea selectează cu atenție produsele de îngrijire. Cosmeplant vine cu un complex valoros de produse de îngrijire a părului pe bază de keratină dublă. De asemenea, conține vitaminele A, B5, E și extract de flori de tei organic.

„De câteva săptămâni folosesc doar șamponul și balsamul „Keratină Dublă” de la Cosmeplant. Și așa cum puteți observa în fotografii și videouri, părul meu arată foarte bine! Este sănătos, strălucitor, vârfurile nu se mai despică și nu se electrizează.

Folosirea acestei game de produse este asemenea unui tratament cu keratină la salon, doar că direct la tine acasă! Comod, ușor și mereu la îndemână.

Vreau să menționez că anume brandul autohton Cosmeplant folosește ingrediente naturale în cantitate maximă. Șamponul și balsamul conțin extract de flori de tei organic din plantația ecologică „VioPark” din țara noastră.

De regulă, obișnuiesc să adaug în șampon și balsam diferite uleiuri esențiale sau vitamine. Însă în gama de produse „Keratină dublă” eu asta nu fac. Produsele deja conțin toate ingredientele necesare pentru un păr lucios și mătăsos. Recomand cu încredere produsele de la Cosmeplant”, a afirmat interpreta Irina Kovalsky.

Produsele pot fi procurate din rețeaua de magazine Viorica-Cosmetic sau în magazinele partenerilor: Metro, Nr.1, Linella, Fourchette, Green Hills, Bonus, Local, Kaufland, Zolușсa, Alina Cosmetics, Casa Curată, Imperia Curățeniei, Cleber, Farmacia Familiei, Felicia, Orient, Apoteka.

Cum îți alegi corect costumul de baie. Ce culori se poartă vara aceasta

Iată că vara a venit și s-a dat deja și startul la distracție. În noul sezon estival petrecerile de pe plaje au început, iar aceasta este ocazia perfectă ca doamnele și domnișoarele să știe ce culori sunt în trend anul acesta. Cum îți alegi corect costumul de baie, scrie spynews.ro.

Costumele de baie sunt „ținutele” care se poartă în această perioadă în care ne aflăm. Ei bine, culoarea costumelor de baie purtate de adulți și copiii, poate face diferența în caz de urgență.

Cum îți alegi corect costumul de baie pentru sezonul estival

Ei bine, unele dintre culorile și imprimeurile costumelor de baie devin extrem de greu de văzut atunci când sunt scufundate în apă. Acest lucru poate fi și un pericol pentru persoanele ce le poartă.

Mai excact, în SUA principala cauză de deces la copiii cu vârste cuprinse între unu și patru an este înecatul. Și pentru copiii cu vârste între cinci și 14 ani, aceasta este a doua cauză principală de deces accidental, după accidentele de mașină.

cu toate acestea, în fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății (OMS), raportează aproximativ 236.000 de persoane se îneacă în mod fatal și accidental. Acest lucru reprezintă aproape 8% din toate decesele legate de vătămări la nivel mondial în fiecare an.

Ce culori sunt recomandate pentru costumul de baie, pentru a fi mai vizibili în apă

Pentru a ne alege un costum de baie potrivit, trebuie să ținem cont de culoarea pe care acesta o are. Astfel, nuanțele pe care ar trebui să le evităm sunt albastru, gri și alb. De asemenea, nici culorile închise nu ar trebui purtate.

Ideal ar fi, că atunci când mergeți la piscină sau la mare, să aveți că nunața costumului de baie sa fie una aprinsă. Asta înseamnă că tonurile deschise, întunecate și neutre sunt culori mai puțin ideale pentru oricine dorește să fie ușor de reperat în apă.

Ce factor de protecție solară este potrivit pentru pielea ta

SPF pentru tenul deschis

Știm cu toții că pielea de culoare deschisă este cea mai sensibilă la radiații. Acest lucru se datorează cantității scăzute de melanină, care oferă o oarecare protecție împotriva razelor UV.

în acest fel, dacă ai tenul deschis trebuie să acorzi o atenție specială protecției solare și să folosești produse cu factor ridicat.

SPF pentru tenul normal

Cât despre tipul de ten care conține o cantitate medie de melanină, așadar, acesta are deja un grad natural de protecție este deja asigurat.

5 sfaturi pentru un păr sănătos de la Irina Kovalsky

Irina Kovalsky se poate mândri cu un păr bogat și mătăsos, ceea ce stârnește interesul multor admiratoare ale interpretei în a descoperi secretele ei de frumusețe. Recent, Irina a dezvăluit pe contul său personal de Instagram câteva sfaturi pentru îngrijirea părului.

„Prima regulă este să nu-i fac rău părului și să-l protejez de temperaturile ridicate și scăzute!

A doua regulă: folosesc frecvent șampon și balsam care conțin keratină!

Iar la @cosmeplant_moldova a apărut o nouă gamă de produse cu keratină dublă! Îmi place foarte mult efectul de la acest șampon și balsam!

A treia regulă: este important să speli părul în direcția de creștere a firelor de păr!

A patra regulă: să usuci cu uscătorul de păr folosind aer rece!

Și a cincea regulă: să speli părul de maximum 2 ori pe săptămână.

Un aspect foarte important – să nu uităm de vitamine și alimentație corectă!

Îmi place faptul că șamponul de la Cosmeplant conferă densitate părului, reduce electrizarea. Iar balsamul hidratează și hrănește, netezește structura firului de păr, sigilează vârfurile despicate, redă părului puterea și elasticitatea naturală”, a menționat Irina Kovalsky.

Gama pentru păr „Keratină Dublă” de la brandul autohton de cosmetice Cosmeplant este un complex de îngrijire naturală cu 2 tipuri de Keratină și extract de flori de tei organic pentru părul deteriorat.

Un adevărat miracol! Orbii vor putea vedea din nou!
Articolul anterior
Cristina Cebotaru : am slăbit 12 kg în doar 2 luni!
Articolul următor