Peelingul chimic te ajută să ai un ten fin şi mereu tânăr!

Natalia Ponomaru,
cosmetolog

Peelingurile chimice sunt una din cele mai populare proceduri cosmetice non-invazive efectuate pentru reântinerirea pielii. În timp, factorii precum deteriorarea provocată de soare, ereditatea, alimentaţia şi mişcarea repetitivă a muşchilor contribuie la formarea liniilor şi ridurilor pe faţa dumneavoastră. În plus, dezvoltarea iregularităţilor de pigmentare sau cicatricile cauzate de acnee pot cauza pielea să-şi piardă aspectul fin şi tânăr. Peelingurile chimice pot reduce aspectul ridurilor faciale, cicatricilor şi pigmentării inegale.

Peelingul superficial

Peelingul superficial este forma cea mai blândă de peeling chimic. Este de cele mai multe ori efectuat cu ajutorul acizilor alphahidroxici. Acizii alphahidroxolici sunt acizi care apar în mod natural şi care includ acidul glicolic, acidul lactic, acidul mandelic ş.a. Peelingul superficial este o metodă sigură şi eficientă de tratare a liniilor fine, petelor pigmentare, cicatricilor cauzate de acnee şi a pielii uscate persistente.

Cum funcţionează peelingul superficial?

În timpul unui peeling superficial, o soluţie chimică este aplicată pe faţă. Soluţia cauzează traumare uşoară a epidermei, care este compusă din cinci straturi distincte. Similar cu exfolierea pielii, straturile deteriorate ale pielii se cojesc. Ca şi parte a procesului vindecării, mărirea creşterii celulare va produce straturi noi şi sănătoase de piele, care vor da feţei un aspect revigorat şi întinerit.

Pregătirea procedurii

Peelingul superficial durează între 15 şi 30 de minute. Cu câteva săptămâni înaintea procedurii, vei fi rugată să folosiţi un produs facial care conţine acizi alphahidroxolici pentru a pregăti straturile superioare ale pielii pentru tratament şi permite substanţei chimice să fie absorbită în mod egal de către piele. Înaintea începerii procedurii, zonele de tratate vor fi curăţate cu ajutorul unei soluţii pe bază de alcool. Deşi vei simţi o senzaţie uşoară de înţepături sau căldură la nivelul feţei în timpul procedurii, este foarte posibil să nu simţi nici o durere semnificativă. De aceea un anestezic nu este necesar în cazul unui peeling superficial.

Soluţia chimică folosită în timpul unui peeling superficial deteriorează cel mai extern strat al epidermei, fapt care determină cojirea acestuia. Procesul de vindecare generează creşterea celulară şi astfel producerea unor noi straturi de piele. În plus, procesul de vindecare stimulează producerea de colagen şi elastină la nivelul dermei, care îmbunătăţesc structura pielii. Pe măsură ce te vindeci, pielea nouă este dezvăluită, dând feţei un aspect mai fin şi revitalizat.

Procedura peelingului superficial

Un burete sau o pensulă vor fi utilizate pentru a aplica soluţia chimică pe zonele individuale ale feţei sau pe întreaga suprafaţă a acesteia. Soluţia va penetra pielea în aproximativ 15 minute după care va fi îndepărtată sau neutralizată cu ajutorul altei substanţe. Peelingul superficial în general tratează epiderma, de aceea efectele tratamentului sunt mai slabe în comparaţie cu cele ale altor tipuri de peeling chimic

Recuperarea după peelingul superficial

Imediat după procedură, vei simţi o iritaţie şi vei avea o roşeaţă similară cu o arsură solară. Pe măsură ce vindecarea are loc este posibil să observi formarea unor cruste sau cojirea pielii. Aceste simptome vor dispărea în aproximativ şapte zile. Un unguent protector poate fi aplicat pe faţă în zilele următoare. Pielea nouă va apărea în decursul a una până la două săptămâni de la tratament. Pielea va fi mai sensibilă de aceea este foarte important să îţi protejezi pielea împotriva radiaţiilor UVA şi UVB pe măsură ce te vindeci.

Rezultatele peelingului superficial

Rezulatatele unui peeling superficial sunt mai mici în comparaţie cu cele ale altor forme mai agresive de tratament, cum ar fi peelingul mediu sau profund. Dar asta înseamnă că şi riscurile asociate cu această procedură sunt mult mai puţine. Totuşi, peelingul superficial este o metodă eficientă şi rapidă de îmbunătăţire a pielii, care îi vor da un aspect întinerit.

Weyergans High Care Center

Chisinau, bd. Traian 22, of.40
Tel: 81 16 81, Mob:079 500 697
www.weyergans.md,
weyergansmoldova@gmail.com

Ninge ca în poveste la munte și este viscol. Drum blocat în Brașov din cauza zăpezii

Este alertă de vreme rea în jumătate de țară, în timp ce la munte ninge și viscolește. Se circulă în condiții de iarnă în Sibiu și Covasna, iar pe șoseaua spre munte drumarii au ieșit cu zeci de utilaje. Un drum din județul Brașov este blocat din cauza ninsorii și a vântului puternic, scrie digi24.ro.

ACTUALIZARE 11.10 DN 73 A este închis pentru autovehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone. „Traficul rutier este restricţionat pe DN 73 A pentru vehiculele cu masa totală mai mare de 3,5 tone, pe sectorul de drum în cuprins între localităţile Predeal şi Râşnov, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile (ninsoare abundentă)”, anunţă Poliţia judeţeană Braşov. Conform sursei citate, restricţiile de circulaţie sunt în vigoare până la ora 12.00.

ACTUALIZARE 09.50. Un drum din județul Brașov este blocat din cauza ninsorii și a vântului puternic, iar mai mulți copaci au fost doborâți pe șosea. Pe DN73  dinspre Predeal spre Râșnov, un TIR a derapat încă de la ora 4.00. TIR-ul are cauciucuri de iarnă, dar în zonă ningea abundent, iar drumul nu era deszăpezit. Șoferul încă așteaptă pe cineva care să îl ajute, transmite corespondentul Digi24, de la fața locului. Drumul e blocat de copacii căzuți. În zonă s-a depus strat consistent de zăpadă și ninge abundent.

Meteorologii spun că ploile puternice din sudul țării sunt binevenite, în condițiile secetei. Până diseară la ora 20.00 este în vigoare și un cod galben de vânt în 22 de județe.

La munte vor predomina ninsorile și să nu uităm că până la 20 este valabil și un cod galben de vânt pentru sudul Moldovei, Dobrogea Bărăgan cu  50 – 60 km/h. De mâine vremea se ameliorează, marți și miercuri încă vom mai avea ploi, dar nu cu cantități prea mari și vremea se încălzește desul de repede”.

Între timp, internetul s-a umplut de imagini de poveste din Brașov.

Un motociclist de 33 de ani, lovit mortal la Dubăsari

Un motociclist de 33 de ani a murit după ce a fost lovit de un microbuz într-o intersecție din orașul Dubăsari.

Un motociclist a murit în urma unui grav accident rutier la DubăsariImagine simbol

Potrivit așa-ziselor autorități din stânga Nistrului, tragedia a avut loc pe 24 martie, iar conform informațiilor preliminare, motociclistul a fost lovit de un microbuz de marca Mercedes într-o intersecție din oras, scrie www.stiri.md.

Șoferul microbuzului nu i-ar fi acordat prioritate motociclistului, iar în rezultat l-a lovit pe tânăr. Bărbatul care se afla la volanul mașinii a fost spitalizat cu diverse leziuni.

Așa-zișii oameni ai legii din regiune au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Un motociclist de 33 de ani a murit după ce a fost lovit de un microbuz într-o intersecție din orașul Dubăsari.

Un motociclist a murit în urma unui grav accident rutier la DubăsariImagine simbol

Potrivit așa-ziselor autorități din stânga Nistrului, tragedia a avut loc pe 24 martie, iar conform informațiilor preliminare, motociclistul a fost lovit de un microbuz de marca Mercedes într-o intersecție din oraș, transmite Știri.md.

Șoferul microbuzului nu i-ar fi acordat prioritate motociclistului, iar în rezultat l-a lovit pe tânăr. Bărbatul care se afla la volanul mașinii a fost spitalizat cu diverse leziuni.

Așa-zișii oameni ai legii din regiune au inițiat o anchetă pe acest caz pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs tragedia.

Marș feminist în centrul Capitalei, de 8 Martie. Manifestanții pledează pentru respectarea drepturilor femeilor

Zeci de oameni merg în marș prin centrul Capitalei! La cea de-a zecea ediție a evenimentului, cu genericul ,,Violența sexuală nu o ascunzi sub covor”, manifestanții își doresc să atragă din nou atenția la problemele inegalității de gen și respectarea drepturile femeilor.

La eveniment s-au alăturat mai mulți funcționari de stat din Republica Moldova: oficiali, miniștri și deputați în Parlament. Printre ei: vicepreședinta Parlamentului Doina Gherman, miniștrii Alexei Buzu și Dan Perciun.

Un adevărat miracol! Orbii vor putea vedea din nou!
Articolul anterior
Cristina Cebotaru : am slăbit 12 kg în doar 2 luni!
Articolul următor