Peelingul chimic te ajută să ai un ten fin şi mereu tânăr!

Natalia Ponomaru,
cosmetolog

Peelingurile chimice sunt una din cele mai populare proceduri cosmetice non-invazive efectuate pentru reântinerirea pielii. În timp, factorii precum deteriorarea provocată de soare, ereditatea, alimentaţia şi mişcarea repetitivă a muşchilor contribuie la formarea liniilor şi ridurilor pe faţa dumneavoastră. În plus, dezvoltarea iregularităţilor de pigmentare sau cicatricile cauzate de acnee pot cauza pielea să-şi piardă aspectul fin şi tânăr. Peelingurile chimice pot reduce aspectul ridurilor faciale, cicatricilor şi pigmentării inegale.

Peelingul superficial

Peelingul superficial este forma cea mai blândă de peeling chimic. Este de cele mai multe ori efectuat cu ajutorul acizilor alphahidroxici. Acizii alphahidroxolici sunt acizi care apar în mod natural şi care includ acidul glicolic, acidul lactic, acidul mandelic ş.a. Peelingul superficial este o metodă sigură şi eficientă de tratare a liniilor fine, petelor pigmentare, cicatricilor cauzate de acnee şi a pielii uscate persistente.

Cum funcţionează peelingul superficial?

În timpul unui peeling superficial, o soluţie chimică este aplicată pe faţă. Soluţia cauzează traumare uşoară a epidermei, care este compusă din cinci straturi distincte. Similar cu exfolierea pielii, straturile deteriorate ale pielii se cojesc. Ca şi parte a procesului vindecării, mărirea creşterii celulare va produce straturi noi şi sănătoase de piele, care vor da feţei un aspect revigorat şi întinerit.

Pregătirea procedurii

Peelingul superficial durează între 15 şi 30 de minute. Cu câteva săptămâni înaintea procedurii, vei fi rugată să folosiţi un produs facial care conţine acizi alphahidroxolici pentru a pregăti straturile superioare ale pielii pentru tratament şi permite substanţei chimice să fie absorbită în mod egal de către piele. Înaintea începerii procedurii, zonele de tratate vor fi curăţate cu ajutorul unei soluţii pe bază de alcool. Deşi vei simţi o senzaţie uşoară de înţepături sau căldură la nivelul feţei în timpul procedurii, este foarte posibil să nu simţi nici o durere semnificativă. De aceea un anestezic nu este necesar în cazul unui peeling superficial.

Soluţia chimică folosită în timpul unui peeling superficial deteriorează cel mai extern strat al epidermei, fapt care determină cojirea acestuia. Procesul de vindecare generează creşterea celulară şi astfel producerea unor noi straturi de piele. În plus, procesul de vindecare stimulează producerea de colagen şi elastină la nivelul dermei, care îmbunătăţesc structura pielii. Pe măsură ce te vindeci, pielea nouă este dezvăluită, dând feţei un aspect mai fin şi revitalizat.

Procedura peelingului superficial

Un burete sau o pensulă vor fi utilizate pentru a aplica soluţia chimică pe zonele individuale ale feţei sau pe întreaga suprafaţă a acesteia. Soluţia va penetra pielea în aproximativ 15 minute după care va fi îndepărtată sau neutralizată cu ajutorul altei substanţe. Peelingul superficial în general tratează epiderma, de aceea efectele tratamentului sunt mai slabe în comparaţie cu cele ale altor tipuri de peeling chimic

Recuperarea după peelingul superficial

Imediat după procedură, vei simţi o iritaţie şi vei avea o roşeaţă similară cu o arsură solară. Pe măsură ce vindecarea are loc este posibil să observi formarea unor cruste sau cojirea pielii. Aceste simptome vor dispărea în aproximativ şapte zile. Un unguent protector poate fi aplicat pe faţă în zilele următoare. Pielea nouă va apărea în decursul a una până la două săptămâni de la tratament. Pielea va fi mai sensibilă de aceea este foarte important să îţi protejezi pielea împotriva radiaţiilor UVA şi UVB pe măsură ce te vindeci.

Rezultatele peelingului superficial

Rezulatatele unui peeling superficial sunt mai mici în comparaţie cu cele ale altor forme mai agresive de tratament, cum ar fi peelingul mediu sau profund. Dar asta înseamnă că şi riscurile asociate cu această procedură sunt mult mai puţine. Totuşi, peelingul superficial este o metodă eficientă şi rapidă de îmbunătăţire a pielii, care îi vor da un aspect întinerit.

Weyergans High Care Center

Chisinau, bd. Traian 22, of.40
Tel: 81 16 81, Mob:079 500 697
www.weyergans.md,
weyergansmoldova@gmail.com

Exfoliant de sare facut in casa pentru a indeparta pielea moarta de pe picioare

Nu există un moment mai bun pentru a purta cele mai bune sandale decât vara, fie pentru o întâlnire la prânz, pentru a merge la plajă sau pur și simplu pentru o după-amiază cu prieteniis.

Sandalele pot fi cei mai buni aliați ai noștri în acest sezon, de aceea astăzi vă vom da rețeta unui scrub de casă cu sare pentru a îndepărta pielea moartă de pe picioare.

Picioarele noastre, în sine, au deja nevoie să fie tratate și răsfățate din când în când, dar atunci când purtăm pantofi deschiși suntem mai expuși la agenți străini care ne pot maltrata pielea, așa că avem nevoie de o ingrijire speciala. Acest remediu este super ușor de făcut, pe lângă faptul că este și ieftin, deoarece suntem siguri că ai toate ingredientele în bucătărie.

Exfoliant de sare făcut în casă pentru a îndepărta pielea moartă de pe picioare

Veți avea nevoie de:
Lapte
Sare
Zahăr

Pas cu pas: Picioarele tale trebuie să fie curate. Înmoaie-le în apă caldă timp de 30 de minute. Într-un castron, se amestecă o lingură de sare, o lingură de zahăr și puțin lapte pentru a forma o pastă. Aplicați această pastă pe picioare cu un masaj circular ușor. Se lasă să stea câteva minute. Clătiți cu apă caldă și hidratați-vă bine picioarele.

sursa: www.elle.ro

Creştinii ortodocşi de stil vechi îl cinstesc astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon

Creștinii ortodocși de stil vechi îl cinstesc astăzi, 9 august, pe Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, tămăduitorul bolnavilor, numit în popor și Pintilie Călătorul. În popor se mai spune că din această zi, vara începe, treptat, să cedeze locul toamnei.separator
Sfântul Pantelimon este unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți sfinți ai Bisericii lui Hristos. Pomenit în data de 9 august, acest sfânt este adesea numit „doctor fără de arginți”, arătându-se prin aceasta cum că el n-a umblat după averi şi s-a mulțumit cu ceea ce putea avea din rosturile lui şi nu cerea de la nimeni să-i plătească pentru binefacerile făcute.

Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon a trăit în vremea împăratului Maximian Galeriu și era originar din cetatea Nicomidiei. El a văzut lumina zilei în anul 284, dintr-un tată păgân, senator la curtea împăratului, şi o mamă creștină. Primul său nume a fost „Pantoleon”, adică „cel în toate puternic ca un leu”. A terminat cu succes Școala de Medicină la Nicomidia. Mai apoi, tânărul Pantelimon a fost încredințat spre ucenicie medicului Eufrosin. Dobândind multe cunoștințe şi o înțelepciune aleasă, el a fost remarcat de împărat, care l-a şi ales drept medic al său.

Mai târziu, pentru credința sa, Pantelimon a fost decapitat de către medici păgâni. Legenda spune că din rănile mucenicului curgea sânge şi lapte, iar măslinul de care fusese legat, a dat roade nemaivăzute. Aruncat în flăcări, corpul său a rămas intact. Sfântul Pantelimon este considerat protectorul medicilor, tămăduitorul şi ocrotitorul ostașilor. În această zi, vracii îşi culeg ierburile de leac.

Moaștele Sfântului Mare Mucenic Pantelimon au fost duse în mai multe țări, iar capul lui este păstrat la Mănăstirea Rusicon de pe Muntele Athos din Grecia.

sursa: www.moldpres.md

Atenție, informații cu puternic impact emoțional! Sfârșit groaznic pentru un român, în Italia. A fost găsit cu gâtul tăiat în propria casă

Sfârșt tragic pentru un român, în Italia. Bărbatul de 45 de ani a fost găsit mort, cu gâtul tăiat, în casa lui din localitatea Caselle Lurani din provincia Lodi, Lombardia. Carabinierii au făcut descoperirea macabră în această dimineață, în jurul orei 4:00, scrie observatornews.ro. 

Potrivit jurnaliștilor La Repubblica, carabinierii au ajuns la fața locului, alarmați de vecinii românului. Oamenii au fost treziți de scandalul din apartamentul bărbatului, așa că au sunat la poliție.

Românul a fost găsit în casă cu gâtul tăiat

Prima ipoteză a anchetatorilor, după ce l-au descoperit pe român fără suflare în casă, cu răni înjunghiate la nivelul gâtului, este cea a crimei.

Bărbatul de 45 de ani locuia în aceeași casă cu alte două persoane: un cetățean italian de aproximativ 40 de ani, care este audiat în prezent de carabinieri, și un nord-african în vârstă de 25 de ani, care a fugit este dat în urmărire.

Tânărul este căutat, la această oră, inclusiv cu elicopterul. Imagini, aici

Un adevărat miracol! Orbii vor putea vedea din nou!
Articolul anterior
Cristina Cebotaru : am slăbit 12 kg în doar 2 luni!
Articolul următor