Purtarea măștilor va deveni din nou obligatorie în instituțiile medicale

Masca revine în instituțiile medicale din Republica Moldova. Purtarea acesteia va fi obligatorie atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți și vizitatori.

▷ Cea Mai Buna Masca Medicala - Recenzii In Decembrie 2022

Despre acest lucru a anunțat ministra Sănătății, Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă, precum și șefa adjunctă a Direcției generale asistență socială și sănătate din cadrul Primăriei Chișinău, Violeta Baltă, în cadrul ședinței CMC, transmite deschide.md.

Potrivit oficialilor, purtarea măștilor de protecție în instituțiile medicale vine în contextul protecției populației în perioada de creștere a numărului de infecții respiratorii. Aceasta este una dintre recomandările specialiștilor pentru a reduce numărul de cazuri de infectări. 

Asta după ce anterior fuseseră relaxate restricțiile în legătură cu situația pandemică de COVID-19, iar purtarea măștilor devenise un lucru opțional. 

Alte recomandări ale medicilor țin de: purtarea măștilor în spații publice (aceasta deocamdată fiind o chestie opțională), evitarea locurilor aglomerate, evitarea autotratamentului și adresarea la medic în caz de infectare. 

Potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, de la începutul sezonului gripal, adică din luna octombrie, în țară au fost înregistrate 519 cazuri de gripă sezonieră, 108.093 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 4.855 de cazuri de infecții acute severe.

Ucraina: Mașina în care se afla ministrul de externe eston a luat foc în timpul unei vizite la Kiev

O maşină blindată în care se afla ministrul de externe estonian Strain Urmas Reinsalu în timpul vizitei sale în Ucraina, în această săptămână, a luat foc în timp ce se afla în centrul Kievului, a declarat joi diplomatul, relatează dpa.

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

„Eram cu ambasadorul Estoniei Kaimo Kuusk pe locul din spate şi dintr-o dată Kaimo a spus că este un miros. Şi apoi
brusc au izbucnit flăcări în spatele nostru”, a declarat Reinsalu în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Estoniei Tallinn.

„Din fericire, uşile din spate s-au deschis în cele din urmă pentru că maşina s-ar fi transformat într-o cameră de gazare în câteva secunde”, a declarat ministrul eston.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc marţi seara. Reinsalu nu a dat nicio informaţie cu privire la posibila cauză a incendiului care a cuprins vehiculul.

Experţi urmează să examineze maşina care a fost pusă la dispoziţia şefului diplomaţiei ţării membre UE şi NATO de către poliţia şi agenţia de protecţie a frontierelor.

Protestatarii lui Șor își fac necesitățile fiziologice prin tot orașul. Oamenii se arată deranjați

Poliția a venit cu un apel către toți cei care au participat la întrunirea de astăzi, să dea dovadă de un comportament adecvat.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Menționăm că, locuitorii capitalei deja ne sesizează despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public.

Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

”Cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană” în facturile localnicilor dintr-un oraș din Rusia

Autoritățile orașului rusesc Breansk s-au gândit să introducă în facturile localnicilor “cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană”.

Despre asta anunță Moskovski Komsomoleț.

Scade numărul elevilor care studiază în instituții de stat
Articolul anterior
Copiii născuți în Moldova ar putea beneficia de dreptul garantat la cetățenie
Articolul următor