Regretatul jurnalist şi scriitor Efim Josanu, înmormântat în satul de baştină, Ciulucani, raionul Teleneşti

Sicriul cu trupul neînsufleţit al jurnalistului şi scriitorului Efim Josanu a fost depus la biserica de la cimitirul Sfântul Lazăr din Capitală. Acesta s-a stins din viaţă în urma complicaţiilor provocate de Covid-19 şi va fi înmormântat azi în satul lui de baştină – Ciulucani, raionul Teleneşti.

Efim Josanu a încetat din viaţă la vârsta de 73 de ani. Ultimele zile din viaţă le-a trăit pe patul de spital, transmite publika.md.

Virgil Josanu, fiul: ,,El a fost internat miercuri în spital şi starea lui era satisfăcătoare până la momentul când am auzit că a făcut ictus cerebral şi a stat intubat două zile.”

Cristina Tangher, nepoată: ,,Îmi este greu să mă gândesc că nu mai este printre noi. A fost pentru mine un unchi foarte bun, era vesel, onest. Îi plăcea să glumească”.

Colegii de breaslă şi cei care au lucrat cu el vorbesc despre o pierdere de neînlocuit.

Efim Josanu a fost unul dintre promotorii emisiunii „Mesager” de la Televiziunea Naţională, fiind redactor-şef al Departamentului Actualităţi în anii de Renaştere Naţională. Ultimii ani din viaţă i-a dedicat jurnalismului sportiv, organizând şi desfăşurând campanii de promovare a sportului în localităţile din ţară. În 1996, Efim Josanu a fost distins cu Ordinul „Gloria Muncii”. Reportajul video poate fi urmărit aici.

Şi copiii lui Efim Josanu sunt profund îndureraţi. Fiica, Constanţa, a organizat o slujbă de pomenire în SUA, la Hollywood, acolo unde este înmormântată mama, soţia lui Efim Josanu – Stela, decedată acum 10 ani, iar fiul Vergiliu s-a ocupat de rînduiala creștină din Moldova, el spune că ţine minte poveţele lui tata.

„Tot timpul mă îndemna să fac sport, să fiu activ, era vesel, glumeţ, aşa îl ţin minte pe el, deja îmi rămâne numai în amintire…”, a mărturisit fiul Vergiliu Josanu, medic de profesie, pentru flacaratv.md.

După slujba de pomenire, oficiată la Biserica „Învierea Domnului” din Chișinău, cortegiul funerar s-a îndreptat spre satul natal Ciulucani. A fost dorinţa lui Efim Josanu să-şi doarmă somnul de veci la vatra strămoşilor…


Arhimandritul Mănăstirii Sfântul Prooroc Ilie s-a spânzurat
Articolul anterior
Cod galben de lapoviță și ninsoare în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante