Relaxări majore de la 1 iunie în România. Măsurile anunțate

Executivul de peste Prut a aprobat, joi, măsurile de relaxare ce se vor aplica de la 1 iunie. Printre acestea se numără creşterea la 1.000 a numărului de participanţi la evenimentele culturale în aer liber, redeschiderea piscinelor și a locurilor de joacă. Renunțarea la maști de protecție, în spații închise, pentru cei vaccinați.

Conform propunerii Comitetului Naţional pentur Situaţii de Urgenţă, Guvernul a decis ca de la 1 iunie să fie aplicate următoarele măsuri:

-Activităţile culturale, artistice şi de divertisment să poată fi organizate şi desfăşurate în spaţii deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, precum şi pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfăşurării activităţii).

-Creşte numărului de persoane care nu aparţin aceleiaşi familii ce pot circula în grupuri pietonale de la 6 persoane la 8 persoane.

-Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, parastase etc.) este permisă cu participarea a maxim 70 de persoane în spaţii deschise, sau cu participarea a maxim 50 de persoane în spaţii închise, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori şi sunt respectate măsurile de protecţie sanitară. Organizatorul poate decide organizarea şi desfăşurarea evenimentului cu un număr mai mare de participanţi dacă toţi participanţii fac dovada vaccinării împotriva SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare şi este asigurată o suprafaţă de minim 4 mp/persoană.

-Activităţile culturale, artistice şi de divertisment pot fi organizate şi desfăşurate în spaţii închise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, cu obligativitatea purtării măştii de protecţie.

– Va fi eliminată obligativitatea purtării măştii de protecţie la locurile de muncă în spaţii închise unde îşi desfăşoară activitatea maxim 5 persoane, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, iar în zonele respective nu este permis accesul publicului sau a altor lucrători, rămânând obligatorie în toate spaţiile închise comune. Toate măsurile introduse pot fi aflate aici.

#usideschise cu Constantin Moscovici: despre carieră, venituri, drepturi de autor și viața de familie

Are o carieră impresionantă, iar datorită muzicii create a reușit să ducă faima țării peste tot în lume. Deși a călătorit în toată lumea și a avut ocazia să trăiască în orice alt colț al lumii, Moldova rămâne țara în care vrea să trăiască toată viața. În acest interviu vă invităm să ascultați multe istorii reale, despre reușitele artistului și peripețiile întâlnite de-a lungul carierei naistului Constantin Moscovici!

maib la nivelul următor: lansarea noului serviciu ALTO

La nivelul următor împreună cu maib și visa. Evenimentul a fost organizat pentru a sărbători apropierea față de clienții fideli ai băncii și a lansa pe piața bancară un nou serviciu: ALTO

Detalii despre eveniment vezi în video!

Tiraspolul a adoptat o declarație de neutralitate care presupune neadmiterea escaladării tensiunilor în regiune: ”Suntem pașnici și vom rezolva conflictele prin negocieri”

Autoritățile autoproclamate de la Tiraspol se declară neutre, pașnice și gata să soluționeze orice neînțelegere sau conflict prin negocieri. Afirmațiile sunt parte ale unei declarații aprobate recent de așa zisul parlament de la Tiraspol (sovetul suprem) prin care exprimă poziția regiunii transnistrene în contextul războiului din Ucraina, scrie deschide.md.

„La fel ca populația locală, facem apel la conducerea R. Moldova și a Ucrainei  să țină cont de poziția constructivă a Transnistriei și să prevină escaladarea tensiunii în spațiul comun regional”, se arată într-o declarație comună semnată de așa zișii deputați transnistreni. 

La întrunire a fost și liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, scrie presa locală.

„Mă bucur că această declarație a fost acceptată. Este aprobată în timp util. Vă susțin în decizia pe care ați luat-o. Sunt convins că oamenii gândesc la fel, la pace și nu se gândesc la război. Acesta este principalul lucru”, a spus Vadim Krasnoselski.

Copil abandonat pe calea ferată când avea o lună este acum medic ATI
Articolul anterior
Interpreta Luciana Spânu, curprinsă de lacrimi și dor: ,,Astăzi trebuia să ne bucurăm de împlinirea celor 5 ani de căsătorie”
Articolul următor