Sculptura din Parcul Valea Morilor a fost vandalizată

Sculptura din Parcul Valea Morilor care reprezenta doi tineri în timp ce fac plimbări pe skateboard, se pare că a fost vandalizată. Mai mulți trecători au observat că acesteia îi lipsește un detaliu. Este vorba despre câinele care îi însoțea pe cei doi îndrăgostiți.

separator

Ei bine, elementul arhitectural nu mai este, a dispărut. Iată cum arăta sculptura când a fost montată și cum arată acum!

sursa foto: www.unimedia.info

Protestatarii lui Șor își fac necesitățile fiziologice prin tot orașul. Oamenii se arată deranjați

Poliția a venit cu un apel către toți cei care au participat la întrunirea de astăzi, să dea dovadă de un comportament adecvat.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Menționăm că, locuitorii capitalei deja ne sesizează despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public.

Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

”Cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană” în facturile localnicilor dintr-un oraș din Rusia

Autoritățile orașului rusesc Breansk s-au gândit să introducă în facturile localnicilor “cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană”.

Despre asta anunță Moskovski Komsomoleț.

Maestrul Constantin Rusnac își invită admiratorii la un concert etraordinar

Maestrul Constantin RUSNAC își invită admiratorii la un concert extraordinar, care va avea loc pe data de 17 martie, ora 18.00, la Palatul Național ,,Nicolae Sulac”.

Intitulat sugestiv, spectacolul ,,Muzica vieții mele”, prilejuit de consemnarea a 75 de ani de la naștere, include creații de referință din bogatul palmares componistic. De diferite genuri, creațiile academice, cântecele de muzică ușoară, romanțele, piesele instrumentale și orchestrale vor fi interpretate de îndrăgiți interpreți, valoroși exponenți ai genurilor de muzică pe care o interpretează.

Natalia Gavrilan, Anastasia Lazariuc, Lenuța Burghilă, Natalia Tanasiciuc, Anatol Mârzenco, Iana Novac, Mirela Vaida, Andrei Ștefăneț, Cătălin Josan, Ilie Rusnac, formația ,,Ad Libitum Voices”, corul ,,Moldova”, condus de Gabriela Tocari, Orchestra Simfonică Națională a Companiei ,,Teleradio Moldova”, conducător artistic și prim-dirijor Gheorghe Mustea, Orchestra Națională de muzică populară ,,Lăutarii”, conducător artistic și prim-dirijor Nicolae Botgros.

Constantin RUSNAC s-a născut la 6 februarie în anul 1948 în satul Trebisăuți, raionul Briceni. A studiat la Conservatorul de Stat „Gavriil Musicescu” (în prezent – Academia de Muzică, Teatru și Arte plastice) la două specialități: muzicologie și contrabas. În anul 1969 – compune prima lucrare „Sîrba din Trebisăuți”, fantezie pentru orchestra de muzică populară. În anul 1970 a absolvit Conservatorul și a devenit profesor la Catedra de folclor.

Între anii 1970-1975 publică articole muzicale și s-a ocupat de prelucrarea melodiilor populare. În perioada 1971-1979 – este membru al Colegiului redacțional și de repertoriu pentru dramaturgie și creații muzicale al Ministerului Culturii al Republicii Moldova.
În anul 1976 primește Premiul de Stat al Republicii Moldova pentru creația „Sărbătoreasca”, iar în anul 1977 devine membru al Uniunii Compozitorilor din Moldova.

În perioada 1979-1984 – este redactor-șef al Colegiului pentru repertoriile colectivelor artistice în cadrul Ministerului Culturii al Republicii Moldova.
1984 – este prim-vice ministru al Culturii, iar între anii 1984-1999 – este rector al Conservatorului de Stat „Gavriil Musicescu”. În anul 1986 i-a fost conferit titlul de conferențiar, în 1990 – de profesor universitar.

Din anul 1993 este numit în funcția de Secretar general al Comisiei Naționale a Republicii Moldova pentru UNESCO.

Constantin RUSNAC a cules mai mult de 2000 de creații muzicale folclorice. A compus „Suita” pentru nai, țambal, vioară și orchestră de cameră; „Lacrima” – meditație pentru voce, clavecin și orchestră; „Moldova” – tablou muzical ș. a.; a publicat culegerea de folclor instrumental „Ca la noi în sat”; „Oda muncii” pentru cor mixt și orchestră; a scris muzică pentru spectacolul „Sînzeana și Pepelea”; „Cantată de sărbătoare”; a publicat diferite culegeri de cîntece pentru voce, pian și cor; poemul vocal-simfonic „Zorile”; piese pentru diferite instrumente; „Steaua limbii noastre” – imn pe versuri de Grigore Vieru; a alcătuit 2 volume de „Folclor din Moldova”; a compus multe cîntece pentru copii: „Iepurașul”, „Anișoara”, „Pomul”, „Pisicul la școală” etc.; a scris romanțe, rugăciuni; este autor de emisiuni radio şi de televiziune.

Aceast tort a făcut furori în întreaga lume. Vezi cum arată și cât costă
Articolul anterior
Rețeta sucului care îți va întări imunitatea
Articolul următor