Stoltenberg: Rusia încearcă ,,să înghețe” războiul din Ucraina pentru a lansa o nouă ofensivă în primăvară

Rusia încearcă ,,să înghețe războiul” din Ucraina pentru a-și reconstrui forțele și a lansa o nouă ofensivă în primăvară. Acest lucru a fost declarat de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, într-un interviu pentru Financial Times.

NATO chief Stoltenberg eyes Norway central bank top job – DW – 12/14/2021

„Ceea ce vedem acum este că Rusia încearcă să înghețe acest război, cel puțin pentru o perioadă scurtă de timp, astfel încât să se poată regrupa, recupera și apoi să încerce să lanseze o ofensivă mai mare în primăvara viitoare”, a spus oficialul.

Stoltenberg a menționat că în timpul iernii, ostilitățile din Ucraina vor trece într-o fază mai calmă. Cu toate acestea, atât trupele ucrainene, cât și cele rusești intenționează să se regrupeze și să-și întărească forțele.

Secretarul general al Alianței a mai remarcat că Rusia nu dă acum semne de pregătire pentru negocieri de pace.

Șeful GUR din Ucraina, Kirill Budanov, a spus că în ianuarie va fi inițiat un nou val de mobilizare masivă în Rusia. El a menționat că apelul la front în Federația Rusă nu se oprește. Chiar din primele zile ale lunii decembrie, cetățenii ruși au început să primească citații.

Ucraina: Mașina în care se afla ministrul de externe eston a luat foc în timpul unei vizite la Kiev

O maşină blindată în care se afla ministrul de externe estonian Strain Urmas Reinsalu în timpul vizitei sale în Ucraina, în această săptămână, a luat foc în timp ce se afla în centrul Kievului, a declarat joi diplomatul, relatează dpa.

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

„Eram cu ambasadorul Estoniei Kaimo Kuusk pe locul din spate şi dintr-o dată Kaimo a spus că este un miros. Şi apoi
brusc au izbucnit flăcări în spatele nostru”, a declarat Reinsalu în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Estoniei Tallinn.

„Din fericire, uşile din spate s-au deschis în cele din urmă pentru că maşina s-ar fi transformat într-o cameră de gazare în câteva secunde”, a declarat ministrul eston.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc marţi seara. Reinsalu nu a dat nicio informaţie cu privire la posibila cauză a incendiului care a cuprins vehiculul.

Experţi urmează să examineze maşina care a fost pusă la dispoziţia şefului diplomaţiei ţării membre UE şi NATO de către poliţia şi agenţia de protecţie a frontierelor.

Protestatarii lui Șor își fac necesitățile fiziologice prin tot orașul. Oamenii se arată deranjați

Poliția a venit cu un apel către toți cei care au participat la întrunirea de astăzi, să dea dovadă de un comportament adecvat.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Menționăm că, locuitorii capitalei deja ne sesizează despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public.

Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

”Cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană” în facturile localnicilor dintr-un oraș din Rusia

Autoritățile orașului rusesc Breansk s-au gândit să introducă în facturile localnicilor “cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană”.

Despre asta anunță Moskovski Komsomoleț.

Eveniment emoționant la Kiev! Zelenski i-a premiat pe militarii ucraineni
Articolul anterior
Kate Winslet a venit la premiera filmului „Avatar: The Way of Water” într-o rochie veche
Articolul următor