Tocană cu mazăre

Tocana-de-mazareINGREDIENTE (pentru 4 persoane):

 • ½ ceapă
 • O tulpină de ţelină tăiată în bucăți
 • 1 morcov în bucăți
 • 40g ulei de măsline extravirgin
 • Puţină făină
 • 600g carne de viţel pentru gulaş
 • 100g vin alb sec
 • 200g pulpă de roşii
 • Sare după gust
 • Puţin ardei iute
 • 300 g mazăre scursă

RETETĂ:

 1. Tocaţi în bol ceapa, ţelina şi morcovul 5 sec/viteza 7. Dați jos legumele de pe pereții olului cu ajutorul spatulei.
 2. Adăugaţi uleiul și căliți 3 min/100º / viteza 1.
 3. Dați prin făină bucățelele de carne și puneți-le în bol. căliți 5 min/100º/ invers/ viteza lingură. Adăugați vinul și lăsați să se evapore 5 min/Varoma /invers/viteza lingura. 
 4. Adăugați roșiile, sarea, ardeii după gust și gătiți  20 min/100º/invers/viteza lingura.
 5. Adăugați mazărea și sare după gust și  gătiți pentru alte 20 min/100º/invers/viteza lingura.

Recomandare: Dacă doriţi, puteţi înlocui mazărea cu 400 g de cartofi tăiați cuburi pentru a găti tocana de cartofi.

Valoare nutritivă: pe 100g / pe porţie

 • Kcal 94/ 340
 • Proteine 10,2 / 37
 • Lipide 3,3 / 12,1
 • Glucide 4,8 / 17,5
CE ESTE THERMOMIX?

Thermomix – este un procesor de bucătărie produs de Vorwerk, producătorul german de electrocasnice premium.Thermomix este cel mai mic şi mai compact procesor de alimente, ce îndeplineşte peste 10 funcţii într-unul singur: mixer, maşină de tocat, moară, steamer, malaxor, cântar, timer, maşină de gătit, shaker, zdrobitor de gheaţă, blender, râşniţă.Dotat cu un motor electric fără frecare Thermomix vă oferă plăcerea de a găti sănătos și o garanție de 10 ani.

thermomixstr. Albişoara 82/8, of.305
Tel. (+373) 79468991
www.thermomix.md

”Ucraina fără ucraineni”. Planul odios al lui Putin, dezvăluit de Vladimir Klitschko

Vladimir Klitschko, fost campion mondial la box, a declarat că Federația Rusă și-a propus ca obiectiv distrugerea ucrainenilor și capturarea teritoriilor, fără opozanți.

Așa se explică invazia armatei țării agresoare, precum și atrocitățile împotriva civililor, a adăugat acesta într-un interviu pentru Talk TV.

El a menționat că suburbiile Kievului au fost primele care au simțit ”genocidul rușilor” și nu au permis capturarea capitalei Ucrainei.

”Rusia are nevoie de Ucraina. Dar Rusia nu are nevoie de ucraineni. De aceea ucid civili, bombardează infrastructura urbană. Bombe cu fosfor și cu dispersie sunt aruncate în cartierele rezidențiale. Și toate acestea se întâmplă.

Am văzut cu ochii mei civili în Bucea care au fost torturați, cu mâinile legate la spate, cu împușcături în ceafă. Acest genocid trebuie oprit”, a mai spus Klitschko, potrivit Obozrevatel.

Rușii au lansat atacuri cu rachete asupra regiunilor Dnipro, Kirovohrad, Lvov, Vinnîțea, Kiev, Transcarpatia, Odesa și Donețk

Trupele ruse au lansat atacuri cu rachete asupra regiunilor Dnipro, Kirovohrad, Lvov, Vinnîțea, Kiev, Transcarpatia, Odesa și Donețk, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit www.zdg.md.

„Inamicul nu încetează să desfășoare acțiuni ofensive în zona de operare estică pentru a stabili controlul total asupra teritoriului regiunilor Donețk și Lugansk și pentru a menține un coridor terestru cu Crimeea ucraineană ocupată temporar”, se arată în raport.

Potrivit autorităților ucrainene, forțele ruse bombardează unitățile trupelor ucrainene din direcțiile Donețk și Tavria.

În Mariupol, trupele rusești continuă atacurile aeriene din apropierea uzinei Azovstal.

Canada a calificat drept „genocid” acțiunile întreprinse de Rusia în cadrul „operațiunii speciale” din Ucraina

Deputații canadieni au adoptat miercuri o moțiune condamnând „actele de genocid împotriva poporului ucrainean” comise de Rusia și recunoscând că există „dovezi clare și abundente despre crime de război și crime împotriva umanității sistematice și masive”, notează AFP, citată de Agerpres.

„Camera Comunelor a adoptat o moțiune privind actele de genocid împotriva poporului ucrainean”, a anunțat pe Twitter Camera inferioară a parlamentului canadian.

Textul, depus la inițiativa unei deputate a Noului Partid Democrat (NDP, stânga), Heather McPherson, a fost adoptat în unanimitate.

Moțiunea precizează că „există dovezi clare și abundente despre crime de război și crime împotriva umanității sistematice și masive comise împotriva poporului ucrainean de către Forțele armate ale Federației Ruse, sub conducerea președintelui Vladimir Putin”.

Aceste „crime” includ mai ales tortură, „atrocități în masă în teritoriile ucrainene”, „transferul forțat al copiilor ucraineni pe teritoriul Rusiei” și „cazurile pe scară largă de violență fizică, psihică și viol”.

Validând acest text, Camera Comunelor „recunoaște că Federația Rusă comite acte de genocid împotriva poporului ucrainean”, potrivit documentului.

Adoptarea acestui text vine la aproximativ zece zile după ce parlamentul ucrainean a votat o rezoluție similară.

La mijlocul lui aprilie, premierul Canadei, Justin Trudeau, a evocat pentru prima dată un „genocid” în Ucraina, după președintele american Joe Biden, termen considerat „inacceptabil” de Kremlin.

„Am văzut această dorința de a atacă civili, de a folosi violență sexuală că armă de război. Este complet inacceptabil”, a denunțat șeful guvernului canadian.

Miercuri mai devreme, Justin Trudeau a spus că țară să caută „modalități de a pedepsi mai mult” prin confiscarea proprietăților celor care au fost sancționați.

Guvernul de la Ottawa dorește să facă din Canada prima țară din G7 care lichidează activele rusești pentru a finanța ajutorul acordat Ucrainei.

Ottawa a anunțat, de asemenea, noi sancțiuni împotriva a 203 de persoane „complice” la tentativă de anexare a Donbas.

O seară stilată cu Ylianna Kosînzeana!
Articolul anterior
Totul despre invitații de nuntă!
Articolul următor