Ultima oră! Guvernul moldovean a decretat stare de alertă în sectorul gazelor naturale

Guvernul a decretat stare de alertă în sectorul gazelor naturale. O decizie în acest sens a fost luată miercuri seara de către Comisia Situații Excepționale.

Anunţul a fost făcut de către ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. 

„Anunţăm stare de alertă pentru a preveni declanşarea unei situaţii de urgenţă şi pentru a fi pregătiţi de orice scenarii. Vreau să fie clar: starea de alertă este pentru ca instituţiile responsabile să poată întreprinde măsuri de protejare a cetăţenilor şi a secutirăţii energetice a ţării”, a declarat Andrei Spînu, conform publika.md

Guvernul va veni cu măsuri compensatorii pentru consumatori. În acest sens, va fi creat un grup de lucru din mai multe instituţii, care va lua deciziile necesare pentru acordarea ajutoarelor sociale pentru perioada rece a anului.

A fost adoptată decizia de a elibera păcura din rezerva de stat. „Păcura este deja folosită, începând cu ziua de astăzi”, a spus Andrei Spînu.

Potrivit lui, rezervele sunt suficiente pentru cel puţin o lună.

Ministrul a declarat că Guvernul a mandatat „Energocom” să negocieze soluţii alternative de livrare a gazelor naturale, inclusiv din Ucraina.

Totodată, continuă negocierile pentru încheierea unui contract cu „Gazprom”. Decizia integrală a comisiei va fi publicată joi, 14 octombrie, a mai spus Spînu.

Doi soți au devenit părinții a trei seturi de gemeni, în doar 5 ani
Articolul anterior
Soacra și ginerele au încins ringul cu un dans modern. Invitații au rămas fără cuvinte!
Articolul următor
Alte articole interesante