Un oficial instalat în regiunea Herson controlată de ruși, ucis joi într-un atentat cu bombă

Un oficial local dintr-o parte a regiunii Herson din sudul Ucrainei controlată de forţele ruse a fost ucis joi într-un atentat cu bombă vizând maşina cu care se deplasa, a anunţat administraţia locală instalată de Rusia, citată de Reuters.

ucraina razboi

Administraţia locală instalată de Rusia a dat vina pentru uciderea lui Andrei Ştepa pe „terorişti ucraineni”.

Într-un comunicat pe Telegram, această administraţie a precizat că Ştepa, principalul responsabil al Liubimivka, o localitate situată pe malul stâng al Niprului – marele fluviu ce traversează Ucraina – şi ocupată de armata rusă, a „murit tragic” după explozia unui autoturism provocată de „terorişti ucraineni”.

Niprul a devenit linia de front în această regiune de când soldaţii ruşi au părăsit malul său drept (de vest) la începutul lunii noiembrie.

Nu a existat niciun comentariu imediat asupra incidentului din partea autorităţilor ucrainene.

Informaţiile presei ucrainene despre moartea lui Ştepa s-au referit la el ca la „un ocupant” şi cineva care a colaborat activ cu forţele ruse.

Imagini video neverificate ale presupusului atentat postate online arătau un fum gros de culoare cenuşie şi flăcări care se ridicau în aer deasupra unei maşini.

Kievul a declarat că intenţionează să recupereze prin forţă tot teritoriul capturat de trupele ruse de când ele au invadat Ucraina la 24 februarie în ceea ce Moscova numeşte „operaţiune militară specială” pentru a-şi asigura propria securitate, aminteşte Reuters.

Ştepa este ultimul dintr-un număr de oficiali instalaţi de Rusia morţi în circumstanţe tulburi.

În noiembrie, Kirill Stremousov, şef adjunct al administraţiei locale instalate de Rusia în Herson, a murit într-un acccident de maşină în ciuda faptului că se deplasa într-un vehicul blindat, în timp ce alţi oficiali instalaţi de Rusia au fost răniţi sau ucişi în explozii de bombe.

Ucraina: Mașina în care se afla ministrul de externe eston a luat foc în timpul unei vizite la Kiev

O maşină blindată în care se afla ministrul de externe estonian Strain Urmas Reinsalu în timpul vizitei sale în Ucraina, în această săptămână, a luat foc în timp ce se afla în centrul Kievului, a declarat joi diplomatul, relatează dpa.

Război în Ucraina / Foto: Profi Media

„Eram cu ambasadorul Estoniei Kaimo Kuusk pe locul din spate şi dintr-o dată Kaimo a spus că este un miros. Şi apoi
brusc au izbucnit flăcări în spatele nostru”, a declarat Reinsalu în cadrul unei conferinţe de presă în capitala Estoniei Tallinn.

„Din fericire, uşile din spate s-au deschis în cele din urmă pentru că maşina s-ar fi transformat într-o cameră de gazare în câteva secunde”, a declarat ministrul eston.

Nimeni nu a fost rănit în incidentul care a avut loc marţi seara. Reinsalu nu a dat nicio informaţie cu privire la posibila cauză a incendiului care a cuprins vehiculul.

Experţi urmează să examineze maşina care a fost pusă la dispoziţia şefului diplomaţiei ţării membre UE şi NATO de către poliţia şi agenţia de protecţie a frontierelor.

Protestatarii lui Șor își fac necesitățile fiziologice prin tot orașul. Oamenii se arată deranjați

Poliția a venit cu un apel către toți cei care au participat la întrunirea de astăzi, să dea dovadă de un comportament adecvat.

Amintim organizatorilor că sunt responsabili de acțiunile participanților și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță.

Menționăm că, locuitorii capitalei deja ne sesizează despre comportamentul participanților la întrunire, fiind deranjați în special că aceștia își satisfac necesitățile fiziologice în curțile blocurilor și stațiile de așteptare a transportului public.

Reiterăm că, Poliţia nu are scopul de îngrădire a dreptului cetățenilor la libera exprimare, dar acesta urmează a fi asumat responsabil, fără a fi încălcate drepturile şi libertăţile altor persoane.

Solicităm participanților să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

”Cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană” în facturile localnicilor dintr-un oraș din Rusia

Autoritățile orașului rusesc Breansk s-au gândit să introducă în facturile localnicilor “cheltuieli pentru sistemele de apărare antiaeriană”.

Despre asta anunță Moskovski Komsomoleț.

Șase copii au fost spulberați pe trecerea de pietoni, iar unul a murit. Carnagiu pe o șosea din România
Articolul anterior
Rusia nu renunță la planul său de a ocupa Ucraina și avertizează SUA cu privire la o escaladare cu „consecinţe greu de prevăzut”
Articolul următor