O localitate se autoizolează, fără niciun caz de îmbolnăvire: ,,nu avem și nici nu vrem să avem”

Autoritățile din Gura Humorului au decis să autoizoleze orașul, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Astfel, la intrarea și la ieșirea din oraș au fost instalate filtre.

separator
„Autoizolarea implică un singur lucru: diminuarea accesului în orașul Gura Humorului a persoanelor, în afara celor prevăzute în ordonanțele 3, 4, 5 și 6. Patrulele din interiorul orașului s-au mutat la intrările și ieșirile din oraș.

Din evidențele noastre, 70% din persoanele care au fost identificate cu declarații în timpul zilei erau din alte părți. Încă nu aveam azi de dimineață nicio situație de infectare cu Covid și încercăm, în limitele legii și în conformitate cu prerogativele pe care le am, să iau toate măsurile pentru sănătatea publică a orașului Gura Humorului”, a declarat primarul Marius Ursaciuc.

Edilul a spus că, în același timp, au fost blocate și toate drumurile secundare pe care se intră cu căruțele.

„Acum nu avem nici un caz de îmbolnăvire și nici nu vrem să avem. Lumea trebuie să înțeleagă că magazine sunt și în localitățile din jur, în apropierea caselor unde locuiesc, că sunt bancomate și în alte locații decât Gura Humorului, la Frăsin sau la Păltinoasa, că sunt farmacii, că sunt benzinării și înainte de filtrele de la intrarea în oraș, dar și că plățile se pot face și on-line”, a precizat Marius Ursaciuc, pentru Monitorul de Suceava,

Primarul a precizat că restricțiile nu sunt impuse celor care circulă în interes de serviciu.

Sursa

Parada „Trooping the Colour”, anulată pentru prima oară după mai bine de 250 de ani
Articolul anterior
Încă 82 de moldoveni, testați pozitiv la Covid-19. Bilanț total: 505 cazuri
Articolul următor
Alte articole interesante