Un regim proteic te ajută să slăbeşti dar oare se merită?

Dacă te hotărăşti să ţii o dietă bazată pe consumul de alimente care conţin proteine, cum ar fi carnea, vei avea surpriza să constaţi că ai adăugat mult mai multe kilograme, decât ai dat jos, după acest regim. Elasticitatea pielii va scădea în timpul dietei, iar acest fapt va favoriza apariția timpurie a ridurilor.

separator

Galina Tomaş,
Medic Magistru în
Sănătatea Publică

Pe lângă acest fapt mulţi consumă proteine cu o cantitate mărită de grăsimi saturate, care ulterior duc la accidente vasculare cerebrale şi boli de inimă. De asemenea, excesul de proteine pune presiune asupra ficatului şi rinichilor. Rolul rinichilor este de a filtra rezidurile, prin urmare, excesul de proteine va obliga rinichii să lucreze din greu pentru a elimina deşeurile de azot din organism.

În plus, incapacitatea organismului de a stoca excesul de proteine duce la convertirea lor în glucoză utilizată sub formă de energie sau depozitată sub formă de grăsimi.

Alimentele bogate în proteine conțin din plin și purină, cum ar fi: carnea roşie, carnea de vânat, carnea de animal tânăr, care în timpul digestiei este convertită în acid uric.

Prin urmare, prea mult acid uric duce la apariţia atacului de gută (inflamaţia articulaţiilor). În cele din urmă, excesul proteic creşte fragilitatea oaselor (osteoporoza) pentru că se elimină cantităţi mari de calciu din sistemul osos prin urină.

Alimentează-te rațional și vei avea tot timpul o siluetă de invidiat!

Text: Snejana Ţugui

 

alte Articole interesante