Unora li s-a părut o dietă dură, însă Madonna a ales-o pentru a se menține în formă

Are 54 de ani, este soţie şi mamă a patru copii (doi biologici și doi înfiați)  şi arată incredibil. Dieta macrobiotică este cea care o menține în formă pe Madonna. Dintre adepţii celebri ai acestei diete mai fac parte Sting, Avril Lavigne, Dirk Benedict, Rudolf Hess, Warren Cuccurullo (chitarist al trupei ”Duran Duran”), Iggy Pop și Bob Weir (chitarist la ”Grateful Dead”). Dieta macrobiotică este de tip vegetarian, bazându-se mai mult pe mâncarea naturală obţinută fără procesare, plante şi legume.

separator

madonna

Această dietă îți are originile în Japonia și presupune eliminarea din alimentație a făinoaselor, ouălor, cărnii și lactatelor, dar pune la loc de cinste legumele de mare. Mișcarea, atitudinea relaxată, mestecarea cu răbdare a alimentelor, sunt alte lucruri importante ca parte a dietei.

Dieta macrobiotică – alimentele yin și yang

În acest regim alimentar și de viață, produsele yin sunt cele reci, dulci.

Alimentele yang sunt cele mai sărate, fierbinți sau agresive la gust.

Dieta macrobiotică – alimente permise

În această dietă sunt permise alimente precum fructele, legumele, semințele, tofu, uneori și peștele sau fructele de mare.

Mai sunt permise cerealele integrale, algele marine, fasolea, ghimbirul, murăturile, supele ce conțin ingredientele permise.

Acestea pot fi preparate fierte, coapte sau la aburi.

Alimente de evitat

De evitat în acest regim sunt conservanții, lactatele, carnea, alimentele picante, cartofii, făinoasele, dulciurile, dovleceii.

Dieta macrobiotică, o dietă aproape vegetariană

Dat fiind faptul că este permisă numai carnea de pește, și aceasta ocazional, am putea spune despre acest regim alimentar că este unul aproape vegetarian.

Cum această dietă tinde să fie una aproape strictă și cam dură, limitată în consumul de alimente, organismul nu primește toate vitaminele, nutrienții, de care are nevoie.

Cum nici suplimentele nu sunt acceptate, dieta macrobiotică este discutabilă, iar cei care vor să o țină ar trebui să se consulte mai întâi cu un specialist.

Dieta Macrobiotică a fost ținută și de actrița Gwyneth Paltrow, care a ajuns aproape de oseoporoză din cauza deficiențelor nutriționale.

Copiii sunt predispuși la dezechilibre nutriționale dacă țin o asemenea dietă, mai ales fără sfatul unui medic specialist.

Sursa: libertatea.ro

Cornelia Ștefăneț: “Sunt în căutarea stilului care m-ar reprezenta cel mai bine”
Articolul anterior
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău. Toţi călătorii sunt evacuați
Articolul următor
Alte articole interesante