Unora li s-a părut o dietă dură, însă Madonna a ales-o pentru a se menține în formă

Are 54 de ani, este soţie şi mamă a patru copii (doi biologici și doi înfiați)  şi arată incredibil. Dieta macrobiotică este cea care o menține în formă pe Madonna. Dintre adepţii celebri ai acestei diete mai fac parte Sting, Avril Lavigne, Dirk Benedict, Rudolf Hess, Warren Cuccurullo (chitarist al trupei ”Duran Duran”), Iggy Pop și Bob Weir (chitarist la ”Grateful Dead”). Dieta macrobiotică este de tip vegetarian, bazându-se mai mult pe mâncarea naturală obţinută fără procesare, plante şi legume.

separator

madonna

Această dietă îți are originile în Japonia și presupune eliminarea din alimentație a făinoaselor, ouălor, cărnii și lactatelor, dar pune la loc de cinste legumele de mare. Mișcarea, atitudinea relaxată, mestecarea cu răbdare a alimentelor, sunt alte lucruri importante ca parte a dietei.

Dieta macrobiotică – alimentele yin și yang

În acest regim alimentar și de viață, produsele yin sunt cele reci, dulci.

Alimentele yang sunt cele mai sărate, fierbinți sau agresive la gust.

Dieta macrobiotică – alimente permise

În această dietă sunt permise alimente precum fructele, legumele, semințele, tofu, uneori și peștele sau fructele de mare.

Mai sunt permise cerealele integrale, algele marine, fasolea, ghimbirul, murăturile, supele ce conțin ingredientele permise.

Acestea pot fi preparate fierte, coapte sau la aburi.

Alimente de evitat

De evitat în acest regim sunt conservanții, lactatele, carnea, alimentele picante, cartofii, făinoasele, dulciurile, dovleceii.

Dieta macrobiotică, o dietă aproape vegetariană

Dat fiind faptul că este permisă numai carnea de pește, și aceasta ocazional, am putea spune despre acest regim alimentar că este unul aproape vegetarian.

Cum această dietă tinde să fie una aproape strictă și cam dură, limitată în consumul de alimente, organismul nu primește toate vitaminele, nutrienții, de care are nevoie.

Cum nici suplimentele nu sunt acceptate, dieta macrobiotică este discutabilă, iar cei care vor să o țină ar trebui să se consulte mai întâi cu un specialist.

Dieta Macrobiotică a fost ținută și de actrița Gwyneth Paltrow, care a ajuns aproape de oseoporoză din cauza deficiențelor nutriționale.

Copiii sunt predispuși la dezechilibre nutriționale dacă țin o asemenea dietă, mai ales fără sfatul unui medic specialist.

Sursa: libertatea.ro

Consumul de gaze naturale al Europei a scăzut cu aproape un sfert

Europa și-a redus semnificativ consumul de gaze naturale în luna octombrie, în condițiile în care gospodăriile nu au pornit instalațiile de încălzire grație temperaturilor peste medie, ceea ce constituie o veste bună pentru piață înainte de venirea iernii.

Prețul gazelor naturale a atins un nou record în Europa, de 7 ori mai mare  decât la începutul anului - HotNews.ro

Guvernele din regiune și-au îndemnat consumatorii să își reducă consumul de gaze, după ce diminuarea livrărilor din Rusia a provocat temeri referitoare la o raționalizare atunci când temperaturile vor scădea, transmite radiochișinău.md.

Însă toamna blândă a ajutat la conservarea gazelor, chiar dacă termocentralele care produc electricitate continuă să consume mari cantități de combustibil.

Potrivit datelor furnizate de platforma online EnergyScan, pusă la punct de grupul francez Engie SA, cererea totală de gaze a Europei Occidentale a fost în luna octombrie a acestui an cu 22% mai mică decât în luna octombrie a anului trecut.

Aceasta deși sectorul producției de electricitate și-a majorat consumul de gaze cu 14% în ritm anual.

Pe lângă evoluțiile meteo favorabile, cererea de gaze a fost redusă și ca urmare a prețurilor care au explodat, astfel că mulți consumatori industriali mici și-au redus operațiunile pentru a putea supraviețui.

Prețurile la gazele naturale rămân mari, dar au scăzut puternic în ultima perioadă

„Apar semne ale unei modificări de comportament cu privire la utilizarea instalațiilor de încălzire”, spune Julien Hoarau, director de analize la EnergyScan.

Aceasta a ajutat la exercitarea „unor presiuni semnificative de scădere a prețurilor spot la gaze în Europa și a consolidat capacitatea continentului de a echilibra sistemul la iarnă”, a adăugat Julien Hoarau.

Chiar dacă prețurile de referință la gaze în Europa sunt de peste trei ori mai mari față de media multianuală, ele au scăzut totuși cu peste 60% față de vârful atins în luna august.

Datele EnergyScan mai arată că cererea de gaze din partea utilizatorilor rezidențiali, a mediului de business și a micilor utilizatori industriali a scăzut cu 33% în luna octombrie, iar cererea de gaze a marilor consumatori industriali a scăzut cu 27%.

Tot agenția Bloomberg nota pe 25 octombrie cum combinația între vremea neobișnuit de caldă și livrările mari de gaze lichefiate face ca depozitele de gaze să fie aproape pline înainte ca europenii să dea drumul la termostate.

Deputații au votat! Magazinele duty-free din aeroporturi și vămi nu vor mai fi!

Parlamentul a votat în lectură finală un proiect de lege care prevede eliminarea regimului duty-free. Potrivit documentului magazinul amplasat în incinta aeroportului va activa până la 22 decembrie 2022, iar unitățile comerciale din zonele de ieșire ale frontierei de stat vor activa până la 3 septembrie 2023.

Potrivit proiectului, regimul duty-free va fi anulat pe întregul teritoriul Republicii Moldova, iar magazinele duty-free vor activa până la expirarea licenței curente. 

Amintim că, la 26 septembrie, deputatul PAS, Dumitru Alaiba a prezentat un proiect de lege prin care propunea anularea regimului Duty-free în Moldova cu scopul de a avansa principiul echității fiscale. „Considerăm că toți trebuie să achite impozitele pentru ca acest stat să-i poată ajuta pe cei mai vulnerabili”, a declarat deputatul într-o conferință.

Ulterior expertul economic, Stas Madan a declarat că abolirea regimului duty-free în Republica Moldova este în detrimentul intereselor economice ale țării noastre. În același timp, compania a venit cu o reacție și mai multe contra-argumente la cele expuse de autorul inițiativei, Dumitru Alaiba. 

Edilul Ion Ceban a făcut furori pe scena din PMAN

Un concert de pomină s-a dat aseară în Piața Marii Adunări Naționale. Primarul capitalei nu a putut rezista tentanției și a sărit în sus chiar pe scenă alături de artiști.

Momentul a devenit viral pe Tik Tok.

Cornelia Ștefăneț: “Sunt în căutarea stilului care m-ar reprezenta cel mai bine”
Articolul anterior
Alertă cu bombă la Aeroportul Chișinău. Toţi călătorii sunt evacuați
Articolul următor