Valul 3, cu noua tulpină de Coronavirus, va lovi o mare parte dintre țări, conform previziunilor specialiștilor

Nouă tulpină de Coronavirus, care se răspândește cu repeziciune, depistată în Marea Britanie, a fost descoperită deja în mai multe ţări europene, dar şi pe alte continente, în Canada, Iordania, Japonia, Coreea de Sud.

Potrivit unor studii prezentate în Regatul Unit, noua variantă este mai contagioasă decât tulpina originară. Însă nimic nu arată, în acest stadiu, că ar antrena forme mai grave ale bolii.

Peste 50 de ţări au impus restricţii călătoriilor provenind din Marea Britanie.

Autorităţile sud-coreene depun în prezent eforturi să oprească un al treilea val al epidemiei, care se concentrează în regiunea Seulului, unde numărul zilnic al cazurilor noi a depăşit în mai multe rânduri un prag de 1.000 în ultimele zile.

Valul 3 de coronavirus își face din plin simțită prezența în Marea Britanie unde s-a înregistrat un record de cazuri. Tot acolo a fost depistată și noua tulpină de coronavirus care face ca boala să fie mult mai contagioasă.

România, țara vecină, nu va fi ocolită nici ea de acest val 3, e de părere specialistul Dr. Cristian Oancea, directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

„Gândiți-vă că noile tulpini sunt deja în Australia, Europa și noi, ca țară, avem cel mai mare flux migrațional din Europa.

Deci, este foarte clar că valul trei va veni și peste noi, ne este foarte clar că vor fi tulpini noi, cu o mai mare agresivitate de transmitere intracomunitar, tocmai de aceasta mergem pe insistența pe vaccinare, pentru că este singura armă eficientă în a mai domoli acest val și, de ce nu, să-l și oprim”, a declarat medicul Cristian Oancea, luni, la o televiziune de știri.

Un tânăr de 33 de ani a fost găsit fără suflare în propria locuință din comuna Dumbrava
Articolul anterior
Președintele României, Klaus Iohannis, vine la Chișinău. Programul vizitei oficiale
Articolul următor
Alte articole interesante