Vladimir Voronin este pregătit să-și administreze vaccinul anti-Covid-19

Fostul președinte al R. Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, anunță că este pregătit să-și administreze vaccinul anti-COVID-19, însă urmează să se documenteze cu privire la efectele, dar și reacțiile adverse.

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru Deschide.md.

Referindu-se la situația pandemică din R.Moldova, președintele PCRM a declarat că autoritățile trebuie să se ocupe cât se poate de urgent de procesul de vaccinare a cetățenilor.

„Israelul deja și-a vaccinat jumătate din populație, dar noi nici nu cunoaștem care vaccin și când va începe procesul.

Trebuie să scoatem lumea din spaimă, din frică, șoc… Toată această tărăgănare este o problemă. În fiecare zi avem zeci de cazuri de decese provocate de noul coronavirus.

Avem deja peste 3 mii de cazuri. Această problemă trebuie hotărâtă. Care vaccin va fi folosit, de unde îl procurăm, cât ne va costa acest vaccin? Trebuie să fim pregătiți de toate aceste lucruri”, a menționat el.

Întrebat dacă este pregătit să-și administreze vaccinul, Vladimir Voronin a dat răspuns pozitiv. „Moral – da. Dar, la concret, să vedem care va fi vaccinul. Avem posibilitatea să citim care vaccin este mai efectiv, care sunt reacțiile adverse. De aceea, trebuie să vedem ce vor propune autoritățile”, a precizat liderul PCRM.

O fetiță de 11 ani din Capitală este de negăsit. Rudele disperate cer ajutorul oamenilor!
Articolul anterior
Covid-19 ar putea evolua într-o boală sezonieră, similară răcelilor, arată o nouă cercetare efectuată în SUA
Articolul următor
Alte articole interesante