Cât timp se plătește concediu de maternitate?

Alisa J.:“Am ieșit în concediu de maternitate pentru 6 ani, fetița mea a împlinit 3 ani,  iar eu trebuie să nasc din nou în februarie. La locul de muncă mi-au spus că nu mi se mai plătește concediu de maternitate. E cor

separator
ect așa?”

Răspuns de la “Casa de Avocatură Digore”:

Femeile salariate și ucenicele, precum și soțiile aflate la întreținerea soților salariați, în baza cererii beneficiază de concediu parțial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani. Acest concediu poate fi folosit integral sau parțial în orice timp până copilul va împlini vârsta de 3 ani și se include în stagiul de cotizare. Concediul de la 3 la 6 ani pentru îngrijirea copilului potrivit art. 126 Codul Muncii RM, este un concediu suplimentar neplătit cu menținerea locului de muncă (a funcției) și se include în vechimea de muncă.

         În cazul în care concediul de maternitate a început în perioada concediului neplătit, în perioada suspendării contractului individual de muncă şi altor contracte de prestări servicii, în perioada în care asiguratul se află în concediul pentru îngrijirea copilului de la 3 la 6 ani sau din alte motive de lipsă de la lucru prevăzute de Codul muncii, indemnizaţia se stabileşte cu începere de la data când asigurata/soţul femeii aflate la întreţinerea acestuia urma să-şi reia activitatea.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Vedeta care a slăbit 5 kilograme în 5 zile, mâncând ciocolată!
Articolul anterior
O figuristă din Rusia s-a transformat din bărbat în femeie
Articolul următor
Alte articole interesante