Dorina: „Vreau să vând casa soțului, dar el nu este în țară”

Soțul are casă cumpărată până a ne căsători și el acum este peste hotare. Nu mi-a făcut procură ca să pot vinde casa. Cum pot proceda? El vine acasă peste 7 luni, dar noi vrem să vindem și să cumpărăm un apartament. Eu am toate actele lui, el este de acord cu vânzarea, nu sunt probleme. Pot să vând casa fără el?Ajutați-mă vă rog .”

Răspuns de la ”Casa de Avocatură Digore”:

Din relatarea Dvs rezultă că, casa în care locuiți și intenționați să o înstrăinați aparține soțului ca bun personal, întrucât este dobândit până la căsătorie. În această situație, doar el poate dispune de bunul imobil, iar Dvs aveți doar dreptul de a-l folosi. În cazul în care bunul urmează să fie înstrăinat, iar soțul se află peste hotarele Republicii Moldova, în mod obligatoriu va fi nevoie să vă elibereze o procură în acest sens.

În străinătate, procurile pot fi perfectate în limba română la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova (Consulat sau Ambasada) deschise pe teritoriul statului străin sau la un notar. Perfectarea procurii de către un notar din statul străin necesită aplicarea apostilei și traducerea de către un traducător autorizat a cărui semnătură va fi autentificată de către un notar din Republica Moldova.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Conchita Wurst a susţinut un concert unde a apărut purtând… nimic!
Articolul anterior
A ajuns Dan Balan la petrecerea lui Tany Vander?
Articolul următor
Alte articole interesante